组卷网 > 知识点选题 > 通讯与媒体
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 4 道试题
阅读理解-阅读单选(约300词) | 容易(0.94) |
名校
文章大意:本文是一篇应用文。主要介绍的是为创建一个专门致力于儿童的新的国家设计和创意博物馆而进行的募捐活动。
1 . Creating Young V&A

When the V&A Museum of Childhood in Bethnal Green was founded in 1872, it was East   London’s first public museum. Today, we are transforming this beloved building into a new national museum of design and creativity dedicated entirely to children.

Relaunching later this year as Young V&A, the museum will be a place to imagine, play, create, debate and design. Young V&A will help children to develop abilities such as creative thinking, problem-solving and collaboration through imaginative, hands-on gallery displays and creative programming for schools, families and community groups.


How you can help

In a climate of growing inequality and reduced funding for the arts, it is vital that we young people’s creative development. We rely on your generous donations and are thankful for   your support. Whether you can give E 25 or f 25,000, all donations will help to complete this project.

25 could buy books for the new Reading Room.

75 could buy sensory materials to help bring the collection to life for young visitors

150 could conserve and display an international object in the permanent galleries

5000 could help furnish the new creative studios in the Learning Centre.


Ways to give

*To pay by debit, credit card, use the QR code, visit www.vam.ac.uk appeal or call 020 7942 2905 to speak to a member of the Development team.

*Return a completed donation form or post a cheque directly to the museum or hand it in all the V&A Membership Desk or the Members’ Room.

*To find out about donating by bank transfer, making a regular monthly donation, or to make a larger gift, please email the Development team at appeals@vam.ac.uk.

1. Who are the target visitors of Young V&A?
A.The general public.B.Seniors.C.Art lovers.D.Children.
2. What can a donation of 75 do for the project?
A.Repaint the Reading Room.B.Help bring the collection to life.
C.Conserve an inspirational object.D.Furnish the new creative studios.
3. How can people donate by cheque?
A.Scan a QR code.B.Send a cheque to the museum.
C.Call 020 7942 2905.D.Email the Development team.
阅读理解-阅读单选(约220词) | 容易(0.94) |
名校
文章大意:这是一篇应用文。文章主要介绍了四种免费且适合儿童阅读的电子杂志。

2 . There are a variety of free magazines that kids can receive in the mail. Kids love getting mail, so these magazines will bring double joy!


Animal Wellness Magazine

If your child loves animals, a free copy may provide him or her with hours of educational entertainment. This magazine is especially wonderful if you have a dog or a cat at home and want your child to learn about pet care.


Kids Discover Online

This is an excellent online resource (资源) where elementary school children can learn about different aspects of science and social studies topics. It gives you access (使用权) to 30 units with 200 topics.


National Geographic Kids

The content there is various. You can gain even more access by creating a free account. There are educational articles on dozens of countries around the world, as well as articles on animals, planets, and more. Aimed at children aged 8 to 14, this magazine is a great choice for learning and fun.


Sports Illustrated Kids

If you have children that are sports fans, look no further than the Sports Illustrated Kids. They can get analysis of recent games, forecasts about next season, and fun games. It’s all free, and your son or daughter will love getting to know the latest sports news.

1. Which will you choose if your son is fond of keeping a rabbit?
A.National Geographic Kids.B.Kids Discover Online.
C.Animal Wellness Magazine.D.Sports Illustrated Kids.
2. What do we know about Kids Discover Online?
A.It is a magazine designed for teens.
B.It covers a variety of different topics.
C.It is only meant for kids who like fun games.
D.It helps kids know about over 200 countries.
3. Who is the Sports Illustrated Kids intended for?
A.Kids who are big fans of physical exercise.
B.Kids who are interested in insects.
C.Kids who are curious about the universe.
D.Kids who dream of being a weather forecaster.
2022-10-31更新 | 370次组卷 | 12卷引用:安徽省宿州市十三所重点中学2021-2022学年高一上学期期末质量检测英语试题
阅读理解-阅读单选(约210词) | 容易(0.94) |
文章大意:这是一篇应用文。文章是关于西安科技大学招收留学生的广告。广告列出了申请程序、费用和注意事项等。

3 . The Enrollment of International Students of Xi’an University of Science and Technology (XUST)

Application Procedure

1. Log in to the website (gjjl.xust.edu.cn) to download and fill in the Application Form for International Students;

2. Provide digital photocopies or scans of valid (有效的) regular passport.

Charge List

1. Registration fee ( not refunded) : ¥200 per person (under 3 months), ¥400 per person (over 3 months)

2. Tuition and other charges

ItemProgramFee (RMB)Notes
Tuition (学费)International Cultural
Exchange Program
6,500 per half year
13,000 per year
Less than half a year, tuition will be charged by month
Bachelor Degree
Program
16,000 (Science)
14,000 (Liberal Art)
Master Degree
Program
20,000 (Science)
18,000 (Liberal Art)
Ph. D Degree Program30,000
AccommodationSingle Room5,000-6,000
Double Room2,500-3,000
Insurance800One year collected money
Medical examination415Collected money
Visa400¥800 if over a year

Medical Insurance

According to the regulations issued by the Chinese Ministry of Education, all international students are required to purchase the Comprehensive Insurance & Protection scheme for Foreigners Staying in China on the registration day. Students who do not have valid medical insurance will not be allowed to register.

Medical insurance fee: ¥800 per person per year

Contact Information

Room B202, Admission Division, International Exchange and Cooperation Office, Xi’ an University of Science and Technology, 58 Yanta Road, Xi’ an, Shaanxi, 710054, China.

Tel: + 86-29-85583033

Fax: + 86-29-85583719

E-mail: luc@xust.edu.cn

Website: www.xust.edu.cn

1. How can an applicant get the Application Form according to the text?
A.Call at + 86-29-85583033.B.Fax to + 86-29-85583719.
C.Visit gjjl.xust.edu.cn.D.Come to Room B202, XUST.
2. Which of the following programs costs most?
A.Master Degree Program for Science.B.Bachelor Degree Program for Science.
C.Master Degree Program for Liberal Art.D.Bachelor Degree Program for Liberal Art.
3. What will an applicant have to pay for first?
A.Tuition.B.Insurance.C.Accommodation.D.Medical examination.
阅读理解-阅读单选(约310词) | 容易(0.94) |
真题 名校
文章大意:本文是一篇应用文。主要介绍了罗马的几个价格低廉,安全舒适的旅馆。

4 . Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel (旅社). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a night, and for that, you’ll often get to stay in a central location (位置) with security and comfort.

Yellow Hostel

If I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. It’s one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. It’s affordable, and it’s got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, it’s close to the main train station.

Hostel Alessandro Palace

If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. There’s also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.

Youth Station Hostel

If you’re looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too; it doesn’t charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it also has free Wi-Fi in every room.

Hotel and Hostel Des Artistes

Hotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and it’s close to all of the city’s main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.

1. What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?
A.Comfort.B.Security.
C.Price.D.Location.
2. Which hotel best suits people who enjoy an active social life?
A.Yellow Hostel.B.Hostel Alessandro Palace.
C.Youth Station Hostel.D.Hotel and Hostel Des Artistes.
3. What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?
A.It gets noisy at night.B.Its staff is too talkative.
C.It charges for Wi-Fi.D.It’s inconveniently located.
2021-06-09更新 | 15426次组卷 | 77卷引用:安徽省泗县第一中学2021-2022学年高二上学期第二次月考英语试题
共计 平均难度:一般