组卷网 > 知识点选题 > 旅游
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 143 道试题
语法填空-短文语填(约200词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇说明文。每年有超过300万人参观落基山国家公园,这是美国第三大访问量最大的国家公园。文章对这座公园进行了详细介绍。
1 . 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Each year more than 3 million people visit Rocky Mountain National Park, the third most-visited national park in the USA. Many of them arrive there by car, they drive along the Trail Ridge Road, which     1     (build) during the 1930s.

People are attracted by its scenery, hiking trails and wildlife. The hiking trails include    2     (challenge) difficult climbs    3     some of the high mountains and forest hikes     4    lead to one of the park’s waterfalls. They also include trails to blue lakes. The view of Longs Peak from its lakeside is the finest in the whole park. One of the most     5     (adventure) hikes in the park is the Continental Divide Loop. The 86-kilometer path cuts through valleys and past lakes and waterfalls. It takes most hikers at least six days    6     (complete).

Long hikes give visitors a chance to experience Rocky Mountain wildlife. Within the park     7     (be) hundreds of sheep as well as     8     small moose population. The park’s huge number of large animals makes     9     one of the best places in America for wildlife watching.

The     10     (explore) of the park could be enjoyable and unforgettable. You can explore it on foot, you can sleep under the stars, and you can sit by a clear quiet lake.

2024-05-07更新 | 23次组卷 | 1卷引用:广东省惠州市第一中学2023-2024学年高一上学期第二次阶段考试(期中)英语试题
阅读理解-阅读单选(约270词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:本文是应用文。文章主要介绍了去云南旅行时人们可以参加的几个节日。

2 . Yunnan offers exciting experiences of unique customs. If you are already planning to visit Yunnan, see our festival tours.

The Torch (火把) Festival

Date: July /August (days 24 to 26 of the sixth lunar month)

Location: Lijiang

It is a traditional festival among the Yi, Naxi, and Bai minority (少数民族) groups. According to the ancient rule of the Naxi people, the Torch Festival should last three days, and every family should light a big torch in front of their doors for the three days.

Recommended Tour: 3-Day Ancient Lijiang Tour

The Water Splashing (泼酒) Festival

Date: April 13 to 15

Location: Xishuangbanna

It is the most important festival observed by the Dai people of Xishuangbanna in southen Yunnan. It involves splashing water, lantern floating and other joyful activities.

Recommended tour: 6-Day Xishaungbanna Tour

The Horse Race Festival

Date: May/June (5th of the fifth lunar month)

Location: Shangri-la

Falling on the same date as the Dragon Boat Festival, it is the biggest gathering of Tibetans in Yunnan and usually lasts about 3 days. During the celebrations, traditional performances and competitions like horse racing and wrestling (摔跤) will beheld.

Recommended tour: 8-Day Yunnan Tour of the Nu River and Tengchong

The Third Month Fair of the Bai Group

Date: April /May(days 15 to 21 of the third lunar month)

Location: Dali

It is one of the most important festivals celebrated by the Bai people in Dali in western Yunnan. During the March Fair, the streets of Dali Ancient Town are packed with people selling amazing minority items.

Recommended tour: 6-Day Yunnan Minorities Tour

1. What do the Torch Festival and the Water Splashing Festival have in common?
A.The date.B.The location.
C.The lasting timeD.The celebratory events.
2. Which festival will you attend if you like to buy local gifts while travelling?
A.The Torch Festival.B.The Water Splashing Festival.
C.The Horse Race Festival.D.The Third Month Fair of the Bai Group.
3. Where is the text probably taken from?
A.A business research.B.A newspaper report.
C.An educational magazine.D.An advertising leaflet.
阅读理解-阅读单选(约280词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇应用文,主要介绍的是一个探索极地的博物馆的参观指南。

3 . Discover polar adventure and exploration on your doorstep. From penguins to paintings, Inuit art to explorers’ diaries and sleeping bags – come find out about exploration, science and survival at the extreme ends of Earth.

Collection Highlights

- Fossil ferns (化石蕨类) from about 140 million years ago.

- Snow goggles (护目镜) used by Ernest Shackleton on the Imperial Trans-Antarctic Expedition 1914-16 (Endurance) - given to him by Harald Nilsen.

- An unopened tin of pemmican (干肉饼) taken from the hut (小屋) of the British Antarctic Expedition 1907-09 (Nimrod).

- A folding camera, created by A.E. Staley & Co. and used by Robert

Falcon Scott at the South Pole, 1912, on the British Antarctic                                                

Expedition 1910-13 (Terra Nova).

Free Entry

Contact Us

Website: www.spri.cam.ac.uk/museum Call: 01223 336540

Email: museum@spri.cam.ac.uk

Family Visits

Visiting with a baby carriage

Baby carriages are welcome, but cannot be left unattended. Please contact the museum before your visit with any questions.

Activities

Audio guides are available at the information desk, with one tour aimed at adults and one at younger visitors. A small charge applies.

Gallery routes: Discover the polar regions with a pack-a-polar suitcase route, an explorer route and other activities for children.

Research Inquiries and Image Approval

Researchers wishing to learn about the museum’s collections should email museum@spri.cam.ac.uk to make an appointment.

To request approval to use images of the museum’s collection, please contact the Picture Library at the Scott Polar Research Institute.

1. What collection can visitors see in the museum?
A.Fossil ferns from about 1.4 billion years ago.
B.Snow goggles used by Harald Nilsen on an expedition.
C.A tin of pemmican left over a century ago.
D.A folding camera used at the North Pole in 1912.
2. What can we know about the museum?
A.It aims to promote polar tours.
B.It has baby carriages for rent.
C.It offers free audio guides to adults.
D.It prepares various themed routes for visitors.
3. How can you get image approvals from the museum?
A.By calling 01223 336540.
B.By contacting the Picture Library.
C.By emailing museum@spri.cam.ac.uk.
D.By visiting www.spri.cam.ac.uk/museum.
阅读理解-阅读单选(约270词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:这是一篇应用文。文章主要介绍了长城、紫禁城、兵马俑和西湖四个景点。

4 . China is a country with a rich history and diverse culture, and it is also home to some of the most beautiful natural landscapes in the world. Four of the most famous scenic spots in China are the Great Wall, the Forbidden City, the Terracotta Warriors, and the West Lake.

The Great Wall is one of the Seven Wonders of the World and is located in northern Chin. It was built over 2,000 years ago to protect China from invaders. The wall stretcher for 13,000 miles and is made up of various sections that have been restored and maintained over the years.

The Forbidden City, also known as the Palace Museum, is located in the heart of Beijing. I was the imperial palace for 24 emperors during the Ming and Qing dynasties and cove area of over 72 hectares. The Forbidden City is a UNESCO World Heritage Site and is renowned for its stunning architecture and intricate decorations.

The Terracotta Warriors are located in Xi’an, Shannxi Province. They were discovered in 1974 by farmers who were digging a well. The warriors were created over 2,000 years ago to guard the tomb of Emperor Qin Shi Huang. There are over 8,000 life-sized soldiers, horses, and chariots, each with a unique expression and pose.

The West Lake is located in Hangzhou, Zhejiang Province. It is a freshwater lake surrounded by hills and gardens. The lake has been a popular tourist destination for centuries and is known for its picturesque scenery and cultural significance. It inspired many poets and artists throughout Chinese history.

1. What are the four famous scenic spots in China?
A.The Great Wall, the Forbidden City, the Terracotta Warriors, and the West Lake.
B.The Great Wall, the Forbidden City, the Terracotta Warriors, and the Pearl River.
C.The Great Wall, the Forbidden City, the Terracotta Warriors, and the Yangtze River.
D.The Great Wall, the Forbidden City, the Summer Palace, and the Temple of Heaven.
2. Who discovered the Terracotta Warriors?
A.The tourists who were visiting Xi’an.
B.The farmers who were digging a well.
C.The archaeologists who were conducting an excavation.
D.The local residents who were exploring their surroundings.
3. Which of the following statements is true about the West Lake?
A.The West Lake is located in Guangdong Province.
B.It is a saltwater lake surrounded by mountains and forests.
C.The lake has been a popular tourist destination for centuries.
D.It did not inspire any poets or artists throughout Chinese history.
2024-01-10更新 | 55次组卷 | 2卷引用:广东省深圳市建文外国语学校2023-2024学年高一下学期期中考试英语试题
智能选题,一键自动生成优质试卷~
阅读理解-阅读单选(约330词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇应用文。主要介绍了为期七天的新英格兰铁路和步道旅游行程。

5 . New England Rails &Trails


DAY1: ARRIVE BOSTON

Upon arrival in your Boston Area hotel, enjoy a Welcome Dinner.


DAY 2: BOSTON — NORTH CONWAY

Enjoy a Boston City Tour featuring Boston Common, the Old State House, Beacon Hill and Old Ironsides. Later leave Boston and arrive in the picturesque North Conway area for a two-night stay.


DAY3: MT. WASHINGTON COG RAILWAY

This morning motorcoach to board the historic Mount Washington Cog Railway. Enjoy breathtaking views during your three-hour rail experience aboard the world’s first mountain-climbing Cog Railway to the top of the highest peak in the Northeast, Mount Washington. Enjoy the evening at your own pace.


DAY 4: NORTH CONWAY — BURLINGTON

This morning motorcoach along one of New England’s most popular scenic drives, the Kancamagus Highway. Later visit the Billings Farm & Museum, a modern working dairy farm and museum of Vermont life in the1890’s. Then arrive in Burlington for a two-night stay in the famous and historic Vermont mountain town.


DAY 5: VERMONT SIGHTSEEING

Visit the Shelburne Museum, located in Vermont’s scenic Lake Champlain Valley & one of the nation’s finest, most unconventional museums of art. Later visit the home of Ben & Jerry’s Ice Cream, founded in 1978 in a gas station in Burlington. Enjoy a brief factory tour and the creative flavors. Late afternoon return to your hotel.


DAY 6: BURLINGTON — PORTLAND, MAINE

This morning visit a Maple Sugar Farm to taste some Vermont Maple sweets and learn about the sugaring process. Later enjoy the amazing New England scenery enroute (在途中) to the Maine Coast. Arrive in scenic Portland, Maine for one night stay.


DAY7: PORTLAND — BOSTON — FLIGHT HOME

Today enjoy a scenic Casco Bay Cruise past lovely Victorian cottages on the shorelines of Little & Great Diamond Island. In the afternoon, travel to Boston & fly home with wonderful memories of your New England experiences.

1. How long will tourists stay on the Mount Washington Cog Railway?
A.2 hours.B.3 hours.C.1 night.D.2 nights.
2. Where can tourists visit the home of Ben &Jerry’s Ice Cream?
A.In Boston.B.In Portland.C.In Burlington.D.In North Conway.
3. On which day can tourists learn about the sugaring process?
A.Day 2.B.Day 4.C.Day 6.D.Day 7.
书信写作-其他应用文 | 适中(0.65) |
6 . 假设你是王明,寒假即将来临,你打算和家人外出旅行。请你给你的好友李华写一封e-mail,分享你的旅游计划。
要点:1.问候语;
2. 旅行计划;
3. 询问李华的寒假计划。
注意:1.可适当增加细节,以使行文连贯;2.词数80左右。
参考词汇: high speed railway 高铁 book 预订
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2024-01-03更新 | 38次组卷 | 1卷引用:广东省惠州一中实验学校2023-2024学年高一上学期期中考试英语试题
阅读理解-阅读单选(约390词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇说明文。主要介绍了根据最近的一项研究,由于光污染,世界上80%以上的地区无法看到整个夜空。从路灯到建筑物再到巨大的广告——想想纽约的时代广场——人造光照亮了夜空,偷走了我们的星星。这就是为什么Nordgren鼓励我们远离光污染,去国家公园体验真正的星空。

7 . “Half the park is after dark” is more than a clever saying; it’s a way of life — especially for Tyler Nordgren. He’s an artist, astronomer and national park lover who invented   the expression and illustrated (加插图) the accompanying poster (海报) series for the national parks. The printed pictures show the midnight blue sky with the vastness (浩瀚) of the Milky Way. They usually picture a star-lit silhouette (轮廓) of one of the park’s driving attractions, and most posters will mention “See the Milky Way” or “Half the Park Is After Dark.”

Unfortunately, the night sky, or the actual night sky, isn’t something most people get to experience fully. According to a recent study, over 80 percent of the world cannot see the whole night sky because of light pollution. From streetlights to buildings to giant advertisements — think Time Square in New York— artificial light illuminates (照亮) the night sky, stealing the stars from us. This is why Nordgren encourages us to get away from light pollution and experience the true starry sky in a national park.

“Think about all the history and all the people who ever looked up at the stars and wondered about the universe. That’s something that we no longer have today,” says Nordgren. “Get out into nature, and see the universe beyond our own atmosphere. And when you see that, you feel awe (敬畏),” says Nordgren. According to a 2018 study, experiencing awe can increase feelings of humility (谦逊) — making one kinder, more modest and more positive. One can feel this sense of awe after hiking a mountain or seeing the Milky Way.

Imagine experiencing a national park after dark. As the sun goes down, the park empties. Many park visitors return to their campsites or hotels, and now the park is quiet and peaceful. ”This is a great time to experience some of the park’s best features,“ Nordgren says. ”Your eyes will most likely adjust, but bringing a flashlight is always a good idea. It’s always wise to make sure you’re not hiking near cliffs (峭壁) in the dark and be aware of what sort of wildlife may be in the park.”

1. What is shown in the posters?
A.The night sky above national parks.
B.The crowdedness of national parks.
C.The life of national park lovers.
D.The promise to the protection of national parks.
2. What does the author indicate by mentioning Time Square?
A.New York’s nightlife is very busy.
B.Stars are the wonders existing beyond technology.
C.City life without artificial light is hardly possible.
D.Stars can hardly be seen in the night sky because of light pollution.
3. What is the finding of the 2018 study?
A.Experiencing awe is helpful.
B.Positive people tend to hike a mountain.
C.It is difficult to see the Milky Way nowadays.
D.People are becoming increasingly disconnected from nature.
4. What do Nordgren’s words in the last paragraph tell us?
A.His concerns.B.His humor.C.His suggestions.D.His expectation.
阅读理解-阅读单选(约280词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是应用文,文章主要介绍了四个冬季旅游胜地。

8 . Some people made a list of the best winter tourist destinations based on experts’ recommendation and readers’ votes, considering weather, crowds, seasonal events and other factors.


Cartagena

Located along Colombia’s Caribbean coast, Cartagena is a warm winter attraction being filled with historical sites. If you long for more wonderful water views, take a boat to the nearby Rosario Islands. Winter is a popular time to visit, so you should book your flight and hotel several months earlier.


Auckland

December to February may be the priciest and most crowded time to visit, but the city’s inviting weather makes up for these drawbacks. Calm winds provide a perfect environment for adventurous activities like climbing, jumping from the Auckland Harbour Bridge and skydiving. For a more relaxing vacation, walk through the Cornwall Park.


Phuket

You may find higher accommodation prices and crowds of tourists, but winter visits to this Thai island in the Andaman Sea offer several advantages. Phuket features outstanding weather in winter. You’ll avoid the area’s monsoon (季风) season and enjoy warm temperatures while lying on the banks of beaches. Another advantage: You can get out on the water to explore surrounding islands by boat,


Québec City

Winters here are known for being downright cold, but this Canadian city’s beauty makes the visit worthwhile. Head to Old Québec to see historical buildings dressed out in magical Christmas decoration, then go ice skating at Place d’ Youyille. Time your visit for February when several winter celebrations, such as the Carnaval de Québec and the Mois Multi art festival, take place throughout the city.

1. Which destination should you make a preparation in advance?
A.Cartagena.B.Auckland.C.Phuket.D.Québec City.
2. What do Auckland and Phuket have in common?
A.They feature unique architecture.
B.They are filled with historical sites.
C.They provide adventurous activities.
D.They both have pleasant weather.
3. What can you do in Québee City?
A.Try some extreme sports.B.Appreciate ancient buildings.
C.Experience skydiving.D.Take a boat to explore islands.
阅读理解-阅读单选(约310词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:这是一篇应用文,文章主要介绍了参观大英博物馆的相关信息。

9 . The British Museum

Welcome to the British Museum to experience cultures across the globe, from the origin of human history to the present. The entry can be gained for free if applied on our website.


◆ Open today: 10:00-20:30
◆ Last entry: 19:30
Plan your visit

Book tickets and plan your day including exhibitions, facilities, access, food and travel. Book your free ticket to guarantee Museum entry and receive key information and updates before your visit.


Galleries

Please note that galleries in the Museum may be closed for maintaining clean or private events. All planned closures will be listed on the Visit page. Occasionally we may need to close galleries at short notice for safety reasons. We regret that in these cases we’re not always able to inform the public in advance.


Family visits

Families with children of all ages can enjoy a range of free gallery activities.


◆ Take on a Museum Mission

You can wander through selected galleries and complete five challenges. Find a variety of objects within the gallery, perform for a video using a phone or tablet, discuss an object, look closely at collection highlights, and pose for a photo shoot alongside the objects.


◆ Embark on a Museum Explorer Trail (路径)

Involving the whole family, each trail dives into interesting objects. Trails include Journey Across Japan, Africa Around the World, Ancient Greece, Ancient Egypt, Fantastic Creatures and more.


◆ Explore with a Themed Backpack

This unique experience allows visitors under 16 to explore the museum in a fun way. Jobs in Roman Britain, best for ages 7-11, sees kids match modern objects with ancient objects; Sensory Support Backpack provides resources and ideas to support young visitors aged 3–11 with additional sensory needs in a busy museum environment; Little Feet, a backpack for kids under 5 for use in any area of the museum is also worth trying.

1. How could the visitors get entry to the museum?
A.By informing the staff in advance.B.By applying on the Internet.
C.By sending email s to apply for entry.D.By buying tickets at the door.
2. Why are the galleries closed at short notice?
A.For keeping clean.B.For personal activities.
C.For security issues.D.For controlling visiting.
3. What can visitors do in Jobs in Roman Britain?
A.Having some discussions.B.Taking photos of objects.
C.Doing the object matching.D.Wandering around galleries.
阅读理解-阅读单选(约430词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:这是一篇说明文。文章主要说明了游客参观泰坦尼克号水下残骸,导致沉船加速损坏。

10 . It’s perhaps the world’s most famous underwater attraction that remained in film and in legend: the Titanic. But now experts say the ocean liner, once a wonder of the high seas, is falling to pieces.

Capt. Alfred McLaren, the scientist who in July led the most recent expedition to the ship’s underwater grave, said his team saw clear signs of the accelerating damage of the wreck (残骸). There was damage likely caused by rust and sea life, and the captain’s cabin had collapsed.

“I was absolutely astonished,” McLaren said.

Worse still, the fallen mast (桅杆) that crushed the ship’s deck is believed by many to be the result of an unapproved salvage (打捞) operation. “It was almost depressing to see how quickly she was getting worse,” McLaren says. “I would be really surprised if there’s very much standing up from the bottom, two decades from now.”

Ed Kamuda, who runs the Titanic Historical Society in Springfield, Mass., says adventure tourists — who pay $36,000 each to visit the wreck — are also contributing to the destruction of it.

“This is something I expected. I just didn’t expect it to happen so quickly,” Kamuda said. “People are going down just as an ego trip to say ‘I was there.’ All this takes a fare on the ship.”

The Titanic has sat at the bottom of the Atlantic since it sank after hitting an iceberg on its maiden voyage on April 14, 1912. More than 1,500 people died that night. The ship came to rest at the bottom of the freezing North Atlantic, more than 2 miles beneath the waves. The wreck was discovered in 1985, and since then it has been repeatedly visited by treasure hunters.

But still some scientists say those divers, and other thrill seekers are not necessarily to blame for the Titanic’s current problems.

Capt. Craig McLean of the National Oceanic and Atmospheric Administration went on an expedition to the Titanic in June as part of a government study that is monitoring the condition of the ship. He says it’s unclear what part of the damage is from Mother Nature and which is from human nature.

“It’s too early and there isn’t enough evidence to put our fingers on anything,” McLean said.

Regardless, most agree there’s little that can be done for this most famous of wrecks. And soon, the mighty Titanic could well be lost again.

1. McLaren expected that in twenty years _______.
A.Only a minor part of the wreck would remain as it is
B.The wreck would be getting worse at a faster speed
C.Only salvage operation with the purpose of research would be approved
D.The wreck would be completely destroyed by unapproved treasure hunters
2. What is the tourist’s purpose of visiting the wreck, according to Kamuda?
A.To contribute to the breaking down of the Titanic.B.To help finance the preservation of the Titanic.
C.To satisfy their curiosity and adventurousness.D.To better understand the history of the Titanic.
3. Craig McLean is one of the scientists who believe _______.
A.Visitors should not be prohibited from the Titanic and other famous wrecks
B.The influence of the thrill seekers on the wreck will finally be determined
C.The government should contribute more to the monitoring of the Titanic
D.The damage of the Titanic is not necessarily attributed to the adventure tourists
4. The author is most likely to agree that the future of the Titanic is _______.
A.promisingB.discouragingC.controllableD.vague
共计 平均难度:一般