组卷网 > 知识点选题 > 社会
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 2 道试题
文章大意:本文为一篇说明文。讲述了夜猫子的存在,它存在的原因以及它存在的合理性。
1 . Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.
A. wound     B. fundamentally   C. argues     D. virtue     E. mirrors   F. universally
G. judged       H. simply        I. adopted       J. fascination       K. similarly

Jenny Carter an NHS coordinator is an “extreme night owl,” one of an estimated 8.2% of the population whose natural inclination(倾向)is to fall asleep well after midnight. Left to her own devices, she’d prefer to go to bed around 3 a.m. and wake up about noon.

Why do night owls exist? There is no single     1     accepted theory, but evolutionary biologists think that communities with more variation in chronotypes(睡眠类型)may have been more likely to survive.

Another theory is that variation is     2     how genetics works. Right from birth, our personal biological clocks are already     3    . Genetics establishes a person’s chronotype. Colin Espie, professor of sleep medicine at the University of Oxford, says this     4     differences in hair eye and skin color or height.

Natural night owls are     5     different from insomniacs or people who stay up until the early hours because of family or work circumstances. Being a night owl isn’t a problem.

But this isn’t always well understood. Jessica Batchelor is a medical writer who feels most productive at 11 p.m. “I can’t tell anyone when I went to sleep, woke up, showered or ate a meal without being     6    ,” she says “I struggle with feelings of guilt and shame.”

This mentality is rooted in our agrarian(耕地的)past when farm work had to begin at dawn.

Our culture mistakenly associates sleeping little and rising early with     7    . It is often extolled(颂扬)as a habit of successful people: for instance in the     8     with Margaret Thatcher’s four-hour rest, or articles about “sleepless-elite” CEOs who start their days with a 4 a.m. jog.

Actually, there is nothing wrong with staying up late as long as you’re getting a good amount of sleep every night;     9    , early risers have no special biological advantage. What research has not disproved, however, is that morning people tend to get more done.

The productivity expert Laura Vanderkam     10     that people should consider switching their schedule not because it’s necessarily better but because it’s practical.

Waking up earlier to work out, make headway on a creative project or enjoy a stress-free cup of coffee can help make it easier to accomplish more without sacrificing time for yourself.

阅读理解-七选五(约250词) | 较难(0.4) |
文章大意:这是一篇说明文。我们忙于工作,被科技分心,经常生活在远离野外的城市环境中。但是如果我们到户外走走,而不是一直待在室内,对人们的身体和精神健康大有裨益。文章说明了一些走出门接触自然的好处和相关的观点理论。

2 . Why Walking in Nature Makes You a Better Worker?

We’re busy at work, distracted (注意力分散的) by technology and often live in urban environments far from wild spaces.    1    . The average American, for example, spends about 90% of their life indoors. But what happens if we maketime for an hour outside each day?

    2    . You’ll have to go out for a walk, which is beneficial if most of your day involves sitting in front of a screen. Research shows short breaks can improve work enthusiasm, and a quick break in natural light will deliver a shot of vitamin D.

There are also a lot of mental benefits when you are in nature-you are happy and your brain can make sense of life. “When people are all out in nature, even in urban nature, people tend to have more positive emotion and energy than when they are indoors.    3    ,” said Lisa Nisbet, associate professor at Canada’s Trent University.

The idea that nature is good for us has been gaining grounds since the 1980s.    4    . Afterwards, shinrin-yoku, the Japanese concept, which is the practice of taking a short, leisurely visit to a forest for health benefits, followed that. Researchers of shinrin yoku have since found plenty of physical and mental benefits, while global studies suggest spending time in nature can, for example, restore our ability to focus, increase our creativity, and even help us live longer.

Of course, many of us live in cities with no ready access toforests or the wilderess.    5    . Various studies have shown that green environments in cities have beneficial effects.

A.We also don’t get out much
B.But it doesn’t have to be a forest
C.People can get to a forest for a hike
D.In other words, people are happier in nature
E.There are some obvious benefits when being outside
F.Green and blue spaces are better than busy city streets
G.First came the theory that humans have a basic desire to be connected with nature
共计 平均难度:一般