组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
已选知识点:
全部清空
解析
| 共计 806 道试题
完形填空(约210词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在读博期间,和她同在一个实验室的一位女士送给她一个电脑显示器,这让作者感到温暖,后来她又把这个显示器送给了另外一位女士。

1 . I was 3 years into my Ph.D. Yet I still felt in the ______ because I did not know how or when I would graduate. To be ______, I couldn’t see the light at the end of the tunnel. Worse still, Erika was ______, the only other woman in the lab. This added to my ______. As she cleared out her lab space, she offered a ______: her old but big computer monitor (显示器). This kind, seemingly minute ______ turned out to be exactly the lifeline (救命稻草) I ______.

To me, this monitor was a ______ that my community supports me even when they aren’t ______ with me. After years of using only a small laptop, I was ______ by how much my work benefited from having an additional screen. With this ______ perspective, I started to like writing. I handed in my graduation paper, and the light at the end of the tunnel shined brightly.

Then I graduated. My ______ with the monitor came to an end, and I wanted to ______ the chain of care and sisterhood. So, I offered it to another woman engineer, who told me the monitor allowed her to have focused writing time. It also helped solidify her ______ that she is in community with people who support her — just as it did for me.

And just like that, a ripple (涟漪) effect from an ______ monitor.

1.
A.endB.airC.pastD.dark
2.
A.fairB.famousC.frankD.independent
3.
A.volunteeringB.progressingC.applyingD.leaving
4.
A.anxietyB.surpriseC.annoyanceD.embarrassment
5.
A.suggestionB.giftC.rideD.choice
6.
A.responseB.changeC.gestureD.contribution
7.
A.sharedB.neededC.providedD.experienced
8.
A.reminderB.resultC.formD.proposal
9.
A.eventuallyB.fortunatelyC.acceptablyD.physically
10.
A.kept backB.looked intoC.turned downD.blown away
11.
A.slowerB.emptierC.broaderD.heavier
12.
A.comparisonB.timeC.communicationD.satisfaction
13.
A.continueB.foundC.restoreD.check
14.
A.senseB.achievementC.dreamD.character
15.
A.expensiveB.artificialC.ordinaryD.adjustable
昨日更新 | 29次组卷 | 1卷引用:2024届江西省吉安市六校协作体高三下学期5月联合英语试题(含听力)
阅读理解-阅读单选(约370词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了“校车是黄色的”这一普遍现象的由来。

2 . A century ago, kids were transported to school by all kinds of random vehicles. Because there were no national standards, it was up to states or individual school districts to hire buses, trucks and even horse-drawn wagons to convey kids to and from school.

Frank Cyr didn’t like this system. Back in the 1930s, Cyr was a professor at Teachers College, Columbia University, and an advocate for rural education. Cyr traveled the country conducting a study of school transportation. “In many cases, standards have been set up by more or less hit-and-miss methods,” reported Cyr in a New York Times article. He decided that something needed to be done to keep America’s schoolkids safe.

So in 1939, Cyr organized a conference in New York City dedicated to improving and standardizing the American school bus. He invited educators, transportation officials from 48 states and bus manufacturers to design a newer, safer school bus. At the meeting, Cyr hung up 50 paint samples on the walls of the conference room and formed a special committee to pick a winner. They chose the symbolic yellow-orange color that was originally known as “National School Bus Chrome”.

Cyr wasn’t a scientist or a safety expert, but he instinctively made the connection between bright colors, visibility and vehicle safety. “Based upon the standards of 1939, yellow was a very intelligent choice,” says Dr. Stephen Solomon, a retired optometrist (验光师) and founder of Visibility in Motion, which does consulting for emergency services providers. “The colors that are most easily seen by the human eye are the yellows — the yellow-green to yellow to greenish-yellow,” says Solomon. “That’s at the peak of the visibility range.”

Solomon explains that color vision is determined by photoreceptor cells in the retina (视网膜) called cones (视锥细胞). There are three types of cones, each tuned to detect different wavelengths of light: red, green and blue. Yellow light stimulates both the red and green cones at the same time, which is why the eye is most sensitive to colors in the yellow range.

1. What does the underlined word “hit-and-miss” in paragraph 2 probably mean?
A.Random.B.Similar.C.Effective.D.Special.
2. What do we learn about the 1939 meeting?
A.Many schoolkids were invited.
B.A prize was chosen to award a winner.
C.Cyr was appointed as a transportation official.
D.The color yellow was selected for school buses.
3. Why is yellow a distinct color for the eye?
A.It has different wavelengths.B.It determines photoreceptor cells.
C.It affects two cones at the same time.D.It covers the most visibility range.
4. What can be a suitable title of this text?
A.Why Are School Buses Yellow?B.Cyr: Father of School Buses
C.1939: a Year of School Bus StandardsD.What Vehicles Are Safe for Kids?
昨日更新 | 27次组卷 | 1卷引用:2024届江西省吉安市六校协作体高三下学期5月联合英语试题(含听力)
阅读理解-阅读单选(约380词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇说明文,主要讨论了将ChatGPT等人工智能引入课堂的利弊。

3 . Teachers across America are struggling to decide whether to view artificial intelligence (AI) tools like ChatGPT as friends or enemies in the classroom. Our study on whether AI affects student creativity shows that the answer isn’t always simple.

In the study, we asked college students to brainstorm — without technology — all the ways a paper clip can be used. A month later, we asked them to do the same, but using ChatGPT. We found that AI can be a useful brainstorming tool, quickly generating ideas that can spark creative exploration. But there are also potential negative effects on students’ creative thinking skills and self-confidence. While students reported that it was helpful to “have another brain”, they also felt that using AI was “the easy way out” and didn’t allow them to think on their own.

The results call for a thoughtful approach to using AI in classrooms and striking a balance that inspires students’ creativity while utilizing AI’s capabilities. The good news is that the students in our study generated more diverse and detailed ideas when using AI. They found that AI was useful for kick-starting brainstorming sessions.

When it comes to brainstorming with AI, some students voiced concerns about over-reliance on the technology, fearing it might hurt their own thoughts and, consequently, confidence in their creative abilities. Some students reported a “fixation of the mind”, meaning that once they saw the AI’s ideas, they had a hard time coming up with their own. Some students also questioned the originality of ideas generated by AI. Our research noted that while using ChatGPT improved students’ creative output individually, the AI’s ideas tended to be repetitive overall.

The study results indicate that allowing students to practice creativity independently first will strengthen their belief in themselves and their abilities. Once they complete this, AI can be useful in furthering their learning, much like teaching long division to students before introducing a calculator. That’s to say, teaching students to be creative thinkers rather than rely on AI for answers is the key to answering the question mentioned above.

1. Why were the students required to use ChatGPT after a month in the study?
A.To clarify a concept.B.To make a comparison.
C.To explain a definition.D.To present an argument.
2. What does the underlined word “utilizing” in paragraph 3 mean?
A.Learning.B.Designing.
C.Taking advantage of.D.Having control of.
3. What does paragraph 4 focus on concerning AI?
A.Its negative aspects.B.Its limited creativity.
C.Its reliable originality.D.Its potential development.
4. What does the author intend to tell us in the last paragraph?
A.The future of AI use is uncertain.B.Traditional teaching still has a place.
C.AI’s capabilities are unquestionable.D.Human creativity should come first.
昨日更新 | 20次组卷 | 1卷引用:2024届江西省普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语试题(一)
阅读理解-阅读单选(约360词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇说明文,主要介绍了与狗狗短暂的互动对人类大有裨益。

4 . Could short interactions with other people’s dogs really be good for us?

Nancy Gee, a professor from Virginia Commonwealth University, says there’s growing evidence that levels of the stress hormone cortisol (激素皮质醇) drop in people after just 5 to 20 minutes spent interacting with dogs — even if it’s not their own pet. “Also, we see increases in oxytocin, which is a feel-good kind of bonding hormone,” she says. And it’s not just humans that benefit from these brief exchanges. “We see the same thing in the dogs, so the dogs’ oxytocin also increases when they interact with a human,” says Gee.

And of course, not everyone is a dog person. “They’re not necessarily going to be great for every single person. But for people who really get it, who really connect with the animals, they really can make a big difference,” Gee says.

Research on the health benefits of human interactions with animals — especially with dogs — has exploded in recent years, thanks to funding from the National Institutes of Health and the Waltham Petcare Science Institute. Though the field is still young, Gee says the quality of the evidence is improving all the time, including more randomized controlled trials looking at short interactions. “We’re seeing really nice effects,” she says.

Professor Megan Mueller, whose research focuses on the psychology of human-animal relationships, says watching dogs sniff the grass or explore the world around them makes us pay more attention, too. “They sort of pull you out of your phone and into whatever environment that you’re in.” She says there’s some evidence that the act of really touching a dog might be an important part of their calming effect. For instance, one study done in Canada found that college students reported their improved learning results and reduced feelings of homesickness after brief interactions with dogs, and that effect was much bigger in those who really got to pet the animals. She’s currently running a study that’s found similar results.

1. What can we say about humans’ interacting with other people’s dogs?
A.It’s a two-way street.B.It’s a risky behavior.
C.It’s human nature.D.It’s an act of love.
2. Why have so many researchers studied human-animal interaction?
A.This field is new to them.B.They are supported financially.
C.There is already much to refer to.D.The research methods are mature.
3. What has Mueller discovered in her study?
A.Watching dogs helps us communicate better.
B.Walking dogs stops us playing on the phone.
C.Interacting with dogs randomly affects us less.
D.Touching dogs makes us learn more effectively.
4. What's the suitable title for the text?
A.Owning a Dog Is Not for EverybodyB.Petting Dogs Briefly Does Us Good
C.Dogs Interact with Humans on PurposeD.Dog Ownership Is a Big Responsibility
昨日更新 | 18次组卷 | 1卷引用:2024届江西省普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语试题(一)
阅读理解-七选五(约200词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇说明文。文章主要介绍了四个集中注意力的策略。

5 . Staying focused can be a challenge even when you are doing one thing at a time.     1    , concentrating might appear impossible. Here are a few strategies that can really help you.

Unfocus your brain.     2    . It’s a place where your unfocused mind often make better decisions. This involves pairing your daydreaming with some unimportant activities such as walking and gardening. Doing this several times a day can offer your mind a fresh approach to the job at hand.

Block interruptions before diving into important work. Our days are filled with distractions (干扰), from others and ourselves. To help, turn off text messaging and social media notifications. Pretty basic?     3    . When distracting interruptions are shut off, your brain will get a chance to complete full sentences of thought.

    4    . Do you feel more sharp-minded in the morning? Or are you more clear-minded late in the night? Either way, it doesn’t matter as long as you can do the most important tasks when your brain is at its best performance. Avoid spending your best brain hours doing unimportant work. Instead, reserve it for the big tasks.

Try new hobbies. Hobbies not only give you fun, but also can help you come up with creative solutions to problems you’re facing at work or home.     5    .

A.Release your mind occasionally
B.Make friends with your body clock
C.If you purposefully let your mind wander
D.Then with multiple tasks going on in the world
E.Sure, but they are vital when you want a deep dive into focus
F.So occasionally engage in your favorite activities to unload your stressed brain
G.Schedule into your workday some breaks to let your mind wander into a dreamland
7日内更新 | 22次组卷 | 1卷引用:2024届江西省重点中学盟校高三下学期二模英语试题
阅读理解-阅读单选(约370词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇议论文。文章主要讲述了制服对员工的影响,包括帮助公司树立形象、影响顾客的看法以及对员工心理的影响等。

6 . If you’re a white-collar worker working at an office, it’s unlikely that anyone can guess exactly what you do from your clothes. That’s not true for lots of the people you interact with. The bus driver who gets you to your destination, and the people on reception as you enter the building — they’re likely to be wearing some kind of corporate uniform. A poll of American workers conducted last summer by Gallup found that although most employees wear casual clothes, almost a quarter wear a uniform.

Some employers require uniforms, since they help ensure a level of professionalism in appearance, project a brand identity with useful job-specific features, and send a clear signal to customers about whom they should approach with questions.

Those customers draw different conclusions if staff are in uniform. A study by Robert Smith of Tilburg University and his colleagues asked people to imagine being on the receiving end of poor service when picking up a pizza. They were then shown pictures of uniformed or non-uniformed employees. Participants were more likely to blame the company than the individual for a bad experience when a uniform was involved. If corporate clothing makes each worker seem more representative of their employers, the authors suggest that it may be a good idea not to give it to inexperienced workers.

Uniforms can also affect the psychology of employees. In 2012, Hajo Adam and Adam Galinsky coined the term “unclothed cognition” to describe the effect that specific clothes have on the way people think and feel. In one study, Emilie Caspar of Ghent University gave participants the option to apply minor electric shocks to other people in return for money; those dressed in Red Cross uniforms showed more empathy than those in normal outfits.

The effects uniforms have on workers will obviously vary. The obvious objection to uniforms is that they lack individuality. But employees who don’t have to wear a formal uniform tend to have their own pattern of dressing, thus forming another informal uniform.

1. What do we know about white-collar office workers?
A.They must follow strict rules about uniforms.
B.Their way of dressing reveals their job duties.
C.Their clothes may not be relevant to their work.
D.They wear uniforms to inspire customers’ interest.
2. What did the participants do in the study in Para. 3?
A.They imagined being served in a shop.
B.They dressed up in employees’ uniform.
C.They were asked to work in a pizza shop.
D.They ordered pizza from uniformed employees.
3. Why are workplace uniforms disliked by some people?
A.They block customers’ en-clothed cognition.
B.They re an expression of being inexperienced.
C.They are inferior to their own pattern of dressing.
D.They lack an express on of wearers’ individuality.
4. Where is the text most probably taken from?
A.An essay on fashion trend.
B.A review of workplace culture
C.A guidebook about making clothes.
D.An introduction about social customs.
7日内更新 | 64次组卷 | 1卷引用:2024届江西省上进联考高考第二次适应性考试模拟预测英语试题
阅读理解-阅读单选(约390词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇记叙文。主要介绍了印第安文学作家纳瓦拉·斯科特·莫马迪的作品及其影响力。

7 . Navarre Scott Momaday became the first Native American to win a Pulitzer Prize after publishing his first novel, House Made of Dawn, in 1968.

Momaday didn’t feel that the recognition was as deserving as others thought. The Kiowa writer had always considered himself a poet above all else. “I don’t think of myself as a novelist,” he told the Los Angeles Times’s Edward Iwata. “I still feel poetry is the highest form of literature.” Many years after House Made of Dawn’s publication, he still saw its success as an accident.

Momaday died at age 89, and he left behind an astonishing literary achievement. His barrier-breaking novel paved the way for a new generation of Native American authors, including James Welch, Leslie Marmon Silko, Louise Erdrich and Joy Harjo. His distinctive style and vivid descriptions make the comparison to poetry appropriate. “That’s exactly what it was,” says Kevin Gover, a citizen of the Pawnee Tribe of Oklahoma. “It really reads like poetry. It is quite unique. I’ve seen very little that’s like it before or since.”

Momaday was born on February 27, 1934, in Lawton, Oklahoma. When he was a baby, the family relocated to a reservation in Arizona. They moved once again to Jemez Pueblo, New Mexico, when he was 12. Momaday has said that the main character of his first novel is a combination of the troubled individuals he knew as a child at Jemez Pueblo. After earning a master’s degree and PhD in English from Stanford University, Momaday taught at several institutions. He wrote House Made of Dawn in the mornings before class.

“House Made of Dawn was about what it means to be Native in contemporary circumstances,” says Gover, who remembers following the novel’s publication and rise to literary praise when he was a child. “Momaday was from my part of the country, down in southwest Oklahoma. I remember we were all amazed — not that we could appreciate when we were kids the quality of his work — but just the fact that somebody like us had produced something that was winning such praise.”

1. What did Momaday think of his winning the Pulitzer Prize?
A.It’s rewarding.B.It’s honorable.
C.It’s unexpected.D.It’s challenging.
2. Why does the author list Native American authors in paragraph 3?
A.To compare Momaday with them.
B.To emphasize Momaday’s influence on them.
C.To help readers understand Momaday’s book.
D.To tell Momaday’s writing style comes from them.
3. Which most impacted Momaday’s creation of House Made of Dawn?
A.Lawton, Oklahoma.B.Stanford University.
C.The reservation in Arizona.D.Jemez Pueblo, New Mexico.
4. What does Gover intend to say in the last paragraph?
A.It’s hard for Native American authors to succeed.
B.Modern society favors the literary creation.
C.House Made of Dawn wasn’t a hit at first.
D.He has loved literature since childhood.
7日内更新 | 18次组卷 | 1卷引用:2024届江西省普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语试题(一)
文章大意:这是一篇记叙文。讲述了作者母亲去世后,好心的邻居主动照顾作者一家的故事,并在一次煤气中毒事件中及时挽救了作者和妹妹们的生命。

8 . Mrs. Oren, with her family, lived down the block from us. We were four kids living with our parents happily.

Our happiness _______. I was 14 and my youngest sister was 4 when our mother passed away suddenly. _______, Mrs. Oren always stayed by our side. I was already an “independent” teenager, but she _______ my youngest sister every day while our dad was _______ and the rest of us were at school.

My morning _______ on school days included getting up with the alarm clock as Dad already went to work, and _______ the “kids” to get them ready for school. One morning, I felt so _______ while making breakfast. The next thing I _______ was that I was lying on the floor in the _______, with the world spinning around me.

It was heartbreaking that I soon ________ my sisters crying and throwing up. But I could do nothing, feeling so ________. Suddenly, the door opened and Mrs. Oren came in! We were ________ to the hospital in her car. It turned out that she came to our house that morning ________ to look after my youngest sister, only to find the frightening ________. Later, Mrs. Oren told us we all got gas poisoning.

What would have happened to us but for a caring ________ who kept an eye on us every day?

1.
A.returnedB.approachedC.endedD.spread
2.
A.EventuallyB.FortunatelyC.TemporarilyD.Particularly
3.
A.attended toB.picked upC.got backD.came across
4.
A.in needB.in the wayC.out of sightD.at work
5.
A.businessB.movementC.routineD.career
6.
A.referring toB.asking aboutC.calming downD.waking up
7.
A.relaxedB.worriedC.dizzyD.dynamic
8.
A.supposeB.rememberC.forecastD.reconsider
9.
A.kitchenB.living roomC.bedroomD.hall
10.
A.spottedB.heardC.imaginedD.left
11.
A.responsibleB.unpreparedC.unnoticedD.desperate
12.
A.connectedB.rushedC.forcedD.limited
13.
A.as usualB.at firstC.by chanceD.in person
14.
A.resultB.truthC.actionD.scene
15.
A.teacherB.classmateC.neighborD.relative
7日内更新 | 14次组卷 | 1卷引用:2024届江西省普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语试题(一)
阅读理解-七选五(约240词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇说明文。主要介绍了写求职信的一些注意事项。

9 . Employers are flooded with job applications on a daily basis. A recent study found that employers spend an average of six seconds reading a cover letter (求职信) before they make the initial decision on whether a candidate fits the job or not. Here's how to make sure yours gets the attention it deserves.

Add your cover letter keywords.     1     Underline keywords in the job advertisement describing the skills, training and experience that are required, and this will help you find important keywords that let you know what kind of employee the company is hoping to find. Use these same keywords throughout your cover letter.

    2     Each version of your cover letter should talk about how your skills will benefit the particular organization that you want to work for. You want to target the organization’s needs — not your own. Demonstrate how you could help them achieve their goals.     3    

Show you “get” them. Your cover letter should demonstrate that you have done some research into what the organization’s pain points are.     4     This can help your cover letter take the right tone. If you’re applying for an administrative position, be sure to mention your time-management skills; if you’re an IT professional, include your expert knowledge and skills in improving efficiency. Always ask yourself: How can I help this company?

Proofread (校对). Don’t assume spell check will catch every mistake.     5     Slowly review your cover letter to make sure everything reads properly. Having someone else read your cover letter is a good idea.

A.Actually, it won’t.
B.Adapt for the company.
C.Highlight your past achievements.
D.Address your cover letter to the proper person.
E.This helps you to tailor your cover letter to the role.
F.Remember that you’re selling yourself, but the employer has to want to buy.
G.It’s important to present yourself as a solution to a hiring manager’s problem.
7日内更新 | 21次组卷 | 1卷引用:2024届江西省普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语试题(一)
书面表达-读后续写 | 适中(0.65) |
10 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

For 8-year-old Perryn Miller and his family from Holly Ridge, North Carolina, Christmas was anything but relaxing. Their troubles were far more depressing than the regular holiday headaches. Earlier last year, the Millers lost their home to Hurricane Florence. They’ve been staying in a small house ever since.

Last December, the family travelled to Utah to visit their relatives, where they were hoping for a brief break. That was when Perryn started experiencing headaches. His parents, Jacob and Jaimee, received shocking news that their little boy had cancer after a trip to the emergency room. Doctors diagnosed Perryn with glioblastoma multiforme, a rare and aggressive form of brain disease. The family has remained in Utah ever since, so Perryn can go through chemotherapy and radiation at Primary Children’s Hospital. He’s already proved what a little fighter he is by making it through surgery.

His parents are obviously heartbroken, but they say they’re also moved by the outpouring of support they’ve received. Just over two weeks after creating a GoFundMe campaign to raise money for Perryn’s medical expenses, they’ve already received nearly $50,000.

For Perryn, though, there was one thing missing in his recovery: the comforting presence of his dog, Frank. Perryn has a deep bond with Frank. Every afternoon, Frank would go to the side of the road to wait for Perryn who would come home on the school bus. However, the 8-month-old German dog had been left behind in North Carolina while they were visiting their relatives in Utah, and it was being looked after by their neighbor. It is 2,300 miles from Holly Ridge, North Carolina to the house of Perryn’s relatives. Under normal circumstances, it takes 52 hours to drive to get to the Primary Children’s Hospital. Perryn’s story quickly spread on social media, where it caught the eye of a former truck driver, Bob Reynolds, who was a stranger to the Millers at that time.

注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

Bob Reynolds decided to offer Perryn an amazing gift.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Then after thorough preparation, Bob set out.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
7日内更新 | 15次组卷 | 1卷引用:2024届江西省普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语试题(一)
共计 平均难度:一般