组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
已选知识点:
全部清空
解析
| 共计 21 道试题
阅读理解-阅读单选(约240词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:这是一篇应用文。文章主要介绍了中国的一些著名博物馆。

1 . China’s famous museums include ancient buildings and world class modern museums with big collections. They are excellent places for sightseeing and learning about China.

Sanxingdui Museum

The museum is on the path less beaten by tourists, but it makes one of the top museums for the 3,400-year-old artworks. If you’re an ancient history fan, this place will attract you. If you love art, its style will surprise you a lot.

The Palace Museum

The museum is one of the largest old building kept in the country with a history of 600 years old. Built at the beginning of the Ming Dynasty between 1406 and 1420, it was the home of 24 rulers and their courts. It is one of the fines buildings in China and a good place to study Chinese history.

The Shanghai Museum

The big modern museum is popular with foreign tourists. It is probably the most modern museum with the focus on creative art displays about the history of the whole area. Most famous for its huge collection of china, it is in People’s Square which is also a popular tourist attraction.

The Shaanxi History Museum

Since 14 historical dynasties founded their capitals and developed in Shaanxi Province, the museum may have the oldest treasure of all museums in Chins. The artworks show the greatness of the museum, and the displays are modern and well laid out.

1. Which of the following is on the less-frequently-visited road?
A.Sanxingdui Museum.B.The Palace Museum.
C.The Shanghai Museum.D.The Shaanxi History Museum.
2. What is the Shanghai Museum best known for?
A.Its founder.B.Its building style.
C.Its collection of china.D.Its home of rulers.
3. What do the four museums focus on?
A.Modern art.B.Ancient science.
C.Chinese historical culture.D.Chinese modern building.
书信写作-建议信 | 适中(0.65) |
2 . 假如你是李华,你的好朋友Tony给你写信,因为不健康的生活方式导致自身健康上出现问题,希望你能给他提几点保持健康的建议。内容包括
(1)写信目的;   (2)请给Tony 提出3点保持健康的建议;(3) 期望回信。
       意:
(1) 可以适当增加细节,使内容连贯;
(2) 词数:100左右。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
阅读理解-七选五(约130词) | 容易(0.94) |
名校
文章大意:这是一篇说明文。文章介绍了西方复活节,包括复活节是什么?什么时候?以及如何庆祝等内容。

3 . A Computer Helps!

I just got a new laptop. It is very helpful. When Ms. Liu asked us to write a report about Easter, I decided to do all of my research on the Internet. I entered some key words into a search engine to find information on this topic.    1    

What is Easter?

Easter is an important festival in Western culture.    2    .

When is Easter?

Easter does not fall on the same day each year. The date depends on the moon.    3    .

How do people celebrate Easter?

People celebrate Easter with their family and friends.    4    . In this way, it is like the Chinese Spring Festival. On Easter Day, many children have egg hunts and eat chocolate rabbits.    5    . Children believe that the Easter Bunny comes and hides chocolate eggs for them to find.

A.But it is always in March or April.
B.They eat delicious food together.
C.It is one of the biggest holidays in many countries.
D.Do you often search for information on the Internet?
E.Rabbits and eggs are symbols of new life.
F.Here is what I found.
G.What do you know about Internet?
2022-08-15更新 | 511次组卷 | 3卷引用:西藏林芝市第二高级中学2021-2022学年高二下学期第二学段考试(期末)英语试题
阅读理解-阅读单选(约350词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇记叙文。文章主要介绍了狗狗Rhubarb的故事。这是一只非常友好的狗狗,对待同类和主人都非常友好,除了一天半夜突然间吠起来,把小偷吓跑了以外,几乎没吠过。

4 . Rhubarb was very friendly. Whenever someone came to the house, she was always happy. We had an older dog named Willie, and it was important that Rhubarb get along well with him. She wanted to play, but was very respectful to Willie and left him alone when he was tired. Willie was not well and died about a year later, but I believe Rhubarb helped him keep going for longer.

But the interesting thing about Rhubarb was that she never barked. She would sometimes get excited when she saw a chipmunk(花栗鼠) and make a little crying sound, One hot night when she was about 4 years old, we went to bed with the windows open and the doors unlocked. At about 3 a.m. ,1 woke up to the sound of Rhubarb barking. I woke Donald and we got out of the bed.

Rhubarb was coming toward us quickly. We turned on the lights and noticed the door to the kitchen was open. Then we saw the door leading into the house from the garage was also open. We locked all the doors immediately, and we did not get any sleep that night.

The next day we noticed there were cigarette ashes(烟灰) on the floor. I called the police to report a break-in. I told them nothing had been taken, but they sent a police officer over to talk with us anyway. While he was here, we found out some local homes had been burglarized over the weekend. Most people lost their wallets and purses.

My purse was right next to the door, but Rhubarb had scared the robber(盗贼) away before he could steal it. Rhubarb lived to be almost 12, but that night was the only time she barked. Fortunately, she never saw the need to warn us of any other danger. We loved her like a member of the family.

1. We can learn from the first paragraph that________
A.Willie was good at communicatingB.Rhubarb and Willie fought at times
C.Rhubarb treated Willie wellD.Willie was lonely before his death
2. Why did Rhubarb bark on the hot night?
A.There was a break-in.B.She saw a chipmunk.
C.She got excited.D.The doors were closed.
3. What’s the meaning of the underlined word “burglarized” in Paragraph 4?
A.Found.B.Refused.C.Helped.D.Stolen.
4. What made the author feel fortunate?
A.Rhubarb scared the robbers away.
B.Rhubarb saw no other danger needed to warn us.
C.Rhubarb became a member of her family.
D.Rhubarb barked once in her entire life.
5. According to the passage, which of the following cannot be used to describe Rhubarb?
A.Kind.B.Brave.C.Strong.D.Friendly.
2022-08-15更新 | 32次组卷 | 1卷引用:西藏林芝市第二高级中学2021-2022学年高二下学期第二学段考试(期末)英语试题
阅读理解-阅读单选(约230词) | 较易(0.85) |
文章大意:这是一篇文。介绍了现代奥林匹克运动会的一些基本事实。

5 . Modern Olympics

In the modern Olympics, some things are the same no matter which country is hosting, and some things change. For example, the Olympic symbol is always the same. The five rings stand for the five continents united together. The blue ring stands for Europe, the red ring for America, the yellow ring for Asia, the green ring for Australia and the black ring for Africa.

The Olympic motto, “Faster, Higher, Stronger,” stays the same for every Olympics. And of course, the torch — a symbol of peace, light and friendship — is always there.

However, some things are different. The Olympic slogan, for example, is created by the host city, and it reflects the spirit of those Olympics. Do you remember the slogan for the 2008 Beijing Olympic Games? It was “One world, One dream”.

Each host country creates its own mascot and song. The Olympic mascot is often an animal with a national feature. The Olympic songs are always popular around the world. Do you remember the song “You and Me”? It touched many people’s hearts.

Some things have stayed the same, and somethings have changed over the years. But one thing has always been the same — to do the best and to compete fairly.

1. What are the three words that show the mottos of the Olympic Games?
A.Peace, light, friendship.B.Past, now, future.
C.Faster, higher, stronger.D.Yesterday, today, tomorrow.
2. What do the five rings on the Olympic flag stand for?
A.The five rings stand for the five continents united together.
B.The five rings stand for Europe and Australia.
C.The five rings stand for America and Africa.
D.the five rings stand for Asia.
3. What is slogan for the 2008 Beijing Olympic Games?
A.You and Me.B.Five Friendlies.
C.Five MascotsD.One World, One Dream
2022-08-15更新 | 46次组卷 | 1卷引用:西藏林芝市第二高级中学2021-2022学年高二下学期第二学段考试(期末)英语试题
阅读理解-阅读单选(约630词) | 容易(0.94) |
文章大意:这是一篇应用文。文章介绍了快乐少年宫周一到周日的课程安排。

6 . Happy Children’s Palace

MONDAY                                          19:00 — 20:30
English Learning                                   Prof. G. While
Would you like to improve your spoken English?
This is for middle school students. (2 weeks)
TUESDAY                                          17:30 — 19:00
Photography                                        Mr. Green
Learn to take good pictures. Bring your own camera with you. (4weeks)
WEDNESDAY                                     18:00 — 19:00
Office 2000                                          Prof. Wang Lan
Learn how to use the new software (软件). (10 weeks)
FRIDAY                                             19:00 — 20:30
Painting                                               Miss Yang Jing
Would you like to learn to paint?
It is for beginners only. (16 weeks)
SATURDAY                                          15:00 — 16:30
Cambridge Young Leaners’ English            Prof. J. Brown
This is for the children at primary school (小学). (20 weeks)
SUNDAY                                             10:00 — 11:00
Swimming club                                     Coach (教练): Liu Xin
Want to keep fit?
Want to swim as fast as a fish?
Come to the club. (8 weeks)
1. If you want to improve your spoken English, ________ can teach you.
A.Prof. G. WhiteB.Yang JingC.Mr. GreenD.Wang Lan
2. If you want to learn how to use the new software, you should go there on ________.
A.WednesdayB.TuesdayC.FridayD.Saturday
3. If you are interested in painting and want to be an artist, Miss Yang Jing can teach you painting ________.
A.from 19 :00 to 20 :30 on Monday
B.from 17 :30 to 19 :00 on Tuesday
C.from 7:00 to 8:30 on Friday evening
D.from 18 :00 to 19:00 on Wednesday
4. If you don’t have enough time, and you want to learn a skill in two months, you’d better learn ________.
A.how to use the new softwareB.how to swim
C.how to take picturesD.how to paint
2022-08-15更新 | 85次组卷 | 1卷引用:西藏林芝市第二高级中学2021-2022学年高二下学期第二学段考试(期末)英语试题
语法填空-短文语填(约170词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇记叙文。文章主要讲述的是作者在与朋友吃饭时偶遇一个看似是乞丐的女人,但实际上这是一个靠卖焚香自力更生的女人,作者买了她的焚香,表达了他的尊重。
7 . 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

One week or so ago, I had hot pot with one of my     1     (colleague) after a night class. We were enjoying the delicious food and chatting happily     2     a woman approached our table.     3     (feel) bothered and interrupted by a seemingly beggar I didn’t intend to offer her a response at first, because she was so young that I believed she should work to make     4     living instead of begging.

To my surprise, she showed me a box of native incense (焚香), and was very enthusiastic     5     persuading me to buy     6    . I felt she was truly     7     (respectable) than before. She charged 50 yuan and we bargained with each other. Finally we reached an agreement     8     I could buy the incense at the price of 45 yuan.

At the instant of paying the bill on We-chat, I     9     (hesitate) and eventually typed 5 and 0 in the blank. The lady gave the incense to me politely and left. Several seconds later, she came back and thanked me     10     (constant) with a smile lightening her face. “It’s your self-dependence that matters.” I responded to her sincerely.

2022-05-18更新 | 47次组卷 | 1卷引用:西藏拉萨中学2021-2022学年高二下学期第六次月考英语试题
阅读理解-阅读单选(约260词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:这是一篇新闻报道。文章讲述了三名教师在桑迪胡克小学被谋杀。

8 . Three teachers were murdered at Sandy Hook Elementary School. They tried to save their students from a gunman who they recognized as the son of a kindergarten teacher there. The three heroes who were murdered were Dawn Hochsprung, 47, school psychologist, March Sherlach, 56, and 27-year-old Victoria Soto, a young first grade teacher.

When the gunman Lanza began firing at the school in suburban (郊区的) Newtown, Connecticut, several other teachers were in a meeting with Mrs Hochsprung and Mrs Sherlach. Some teachers dived under tables, but Mrs Hochsprung and Mrs Sherlach never hesitated. They ran into the hallway to pull their students into their office. They bravely faced the danger and were murdered by the gunman.

When the gunman broke into the classroom of Grade One, Miss Soto sacrificed herself to save her students — throwing her body in front of the young children.

A tale of heroism came from an eight-year-old student who said a teacher pulled him from the hallway as bullets rang out. “I saw some of the bullets going down the hall that I was right next to and then a teacher pulled me into her classroom,” the boy told CBS News. His relieved mother agreed, saying that the teacher saved her son’s life.

The New York Times reports that twenty-eight people died in the shooting rampage (暴行), including twenty young children between the ages of five and ten. The gunman, Adam Lanza, took his own life finally.

1. When the shooting rampage began, Mrs Hochsprung ________.
A.was giving a class in the classroomB.was standing in the hallway
C.was writing a report in her officeD.was having a meeting
2. Miss Soto save her students ________.
A.by fighting with the gunman
B.by pulling her students into her office
C.by stopping bullets with her body
D.by keeping the gunman outside the classroom
3. From the passage we know that__________.
A.twenty people died in the shooting rampage
B.the gunman killed himself in the end
C.the gunman was finally shot by the police
D.most of the dead were adults
4. The article is probably taken from       .
A.A newspaperB.an advertisement
C.a science bookD.a tour magazine
阅读理解-阅读单选(约340词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了女性电视制片人Vanessa Berlowitz的情况,介绍了她的工作性质以及对于成为制片人的一些看法。

9 . Vanessa Berlowitz, who studied science at Oxford University, now works as a producer for the BBC. She has worked on many nature documentaries, including the 2006 BBC program Planet Earth. For this series, she travelled around the world to film the world’s greatest mountains.

The job of series producer is very complex. For Frozen Planet, a seven­part series that explores what life is like on the North and South Poles, Berlowitz had to decide when and where to film. She also had to decide how to tell the story. Every day, she helped set up the cameras, which can take hours. With the crew, she often spent hours quietly looking or waiting for animals. She talked about the day the crew finally found a polar bear and her cubs.

“A mother polar bear was having a hard time finding food for her cubs. But the little cubs were playing, which made her hunt difficult. I was crying with laughter when she put one of the little cubs in a hole so she could hunt. I thought, this is what mothers do!”

Berlowitz is one of very few series women producers. She hopes more women will become producers in the future. She said: “As producers, you do not have to be very physically strong, but you have to be happy to go to extreme areas.”

Berlowitz enjoys seeing new parts of the world and filming things many people have never seen before. But the best part of her work is hearing from the people who watch her documentaries.

“I got a wonderful email from an eleven­year­old girl from Iran. She was so excited that women do jobs like mine. She wants to try and follow my example. She wrote me a beautiful poem, which was about the polar bear film. It made me cry with joy.” she said.

1. What can we learn about Berlowitz’s work?
A.It needs to be done independently.B.It always puts her in danger.
C.It takes time and patience.D.It has nothing to do with her major.
2. What feeling did Berlowitz express from her observation of bears?
A.Pride.B.Worry.C.Pity.D.Fun.
3. What did Berlowitz say to possible producers?
A.Grow a strong body.B.Be prepared to travel around the world.
C.Be pleased to go to terrible places.D.Learn to deal with extreme weather conditions.
4. Why did Berlowitz talk about the Iranian girl?
A.To prove Frozen Planet's huge influence.
B.To describe her hope for the little girl.
C.To show her audience’s positive response means a lot to her.
D.To explain she set a good example for girls worldwide.
改错-短文改错 | 适中(0.65) |
名校
10 . 此题要求改正所给短文中的错误。短文中有10处错误,每句最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删改或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1、每处错误及修改均仅限一词。2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

My neighbor had a daughter named Emily, which was always playing with her friends and passing the time by sit at a computer. She was always thinking she was a genius in their studies. Although both of her parent kept persuading her to study, but she didn’t even listen to them. One day, her math teacher asks her a question in class. She was not able to answer it as she never practiced at home. Her classmates were all surprising that she didn’t give an answer to such simple question. She stood in silent and felt ashamed. From then on, she started studying hardly and she finally made great progress.

共计 平均难度:一般