组卷网 > 知识点选题 > 社会问题与社会现象
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 576 道试题
阅读理解-阅读单选(约340词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要说明了数字阅读对深度阅读习惯的破坏性影响,以及深度阅读在文明和人类发展中的重要性。

1 . Digital reading appears to be destroying habits of “deep reading”. Amazing numbers of people with year of schooling are in effect illiterate (不识字的). Admittedly, some people have been complaining about new media since 1492, but today’s complaints have an evidential basis, Ljubljana Reading Manifesto says, “The digital area may lead to more reading than ever in history, but it also offers many attractions to read in a shallow and scattered (碎片化的) manner — or even not to read at all. This increasingly endangers higher-level reading.”

Digital literacy has changed reading. When you read a book on paper, you can be entirely inside the experience, absorbing hundreds of pages to capture the world’s complexity. Online, says Maryanne Wolf of UCLA, we are “skimming, scanning, scrolling”. The medium is the message: doing deep reading on your phone is as hard as playing tennis with your phone. Recently, a bright 11-year-old told me I was wasting time on books: he absorbed more information faster from Wikipedia. He had a point. But digital readers also absorb more misinformation. And they seldom, absorb nuanced (微妙的) ideas.

In the white paper that underlies the Ljubljana Reading Manifesto, experts catalogue the passive parts of digital reading: “Recent studies of various kinds indicate a decline of... critical and conscious reading, slow reading, non-strategic reading and long-form reading.” In the 2021 international PISA survey, 49 percent of students agreed that “I read only if I have to”, 13 percentage points higher than in 2000.

As professors from Northwestern University foresaw in 2005, we are returning to the days when only an elite (精英的) “reading class” consumes long texts — despite more people spending longer in education and book sales remaining robust.

People who lose higher-level reading skills also lose thinking skills. That’s horrible, because “higher-level reading” has been essential to civilization. It enabled the Enlightenment, and an international rise in sympathy for people who aren’t like us.

1. What is the advantage of the digital reading?
A.It makes more people start to read widely.
B.It makes more people begin to think deeper.
C.It helps the young to make use of the Internet.
D.It helps people take advantage of their spare time.
2. What is Maryanne Wolf’s attitude towards digital reading?
A.Supportive.B.Opposed.C.Objective.D.Unconcerned.
3. What can be inferred about the teens now according to paragraph 3?
A.Teens should change the critical and conscious reading.
B.Nearly half of the teens never read at all.
C.They don’t believe what the experts indicate.
D.The trend of reading books is increasingly declining.
4. Which statement is fit for the underlined word in paragraph 4?
A.More and more books are purchased.
B.It’s unnecessary for people to buy books.
C.More and more people like to visit the bookstores.
D.The sales of books keep still for a really long time.
昨日更新 | 19次组卷 | 1卷引用:2024届江西省上饶市高三下学期第二次高考模拟考试英语试卷
阅读理解-阅读单选(约370词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文体裁为说明文。研究发现,平台审核透明度影响用户在线评论,透明政策下提交的评论减少,更趋负面且简短;而不透明审核可能导致正面评价被疑过滤,影响用户投稿态度。

2 . When you try a new restaurant or book a hotel, do you consider the online reviews? Do you submit online reviews yourself? Do you pay attention if they are filtered (过滤) and moderated? Does that influence your own online review submissions? A team examined these in recently published research.

In a world where businesses thrive or die by online reviews, it’s important to consider the meaning of a platform’s review moderation policies, the transparency (透明度) of those policies, and how that affects the submitted reviews.

In 2010, Yelp showed a video for the first time to help users understand how its review filter works and why it is necessary. Then, Yelp added a section to show filtered reviews. Previously, Yelp didn’t unveil information about its review filter. This change presented the perfect opportunity to examine the effect of policy transparency on submitted reviews.

The team compared reviews of over 1,000 restaurants on Yelp to those of the same restaurants on TripAdvisor, which wasn’t transparent about its review filter with its practices unchanged. They used a difference-in-difference (DID) approach. They found the number of reviews submitted to Yelp decreased. Those submitted were increasingly negative and shorter in length compared to TripAdvisor. Also, the more positive a review, the shorter it was.

Platforms are pressured to have content guidelines and take measures to prevent fraud (欺诈) and ensure that reviews are legal and helpful. However, most platforms aren’t transparent about their policies, leading consumers to suspect that reviews are handled to increase profits. Whether or not to be transparent about review filters is an important decision for platforms with many considerations.

Users may put less time and effort into their reviews if they suspect that they have a significant chance of being filtered, or they may do the opposite to make their review s less likely to be filtered. Since most fake (假的) reviews are overly positive, users may assume that positive review s are most likely to be filtered and act accordingly.

However, with a transparent policy, those who submit fake reviews may be incentivized (激励) to change their ways.

1. How does the author lead in the topic?
A.By describing a phenomenon.B.By putting forward questions.
C.By comparing online reviews.D.By mentioning recent research.
2. The underlined word “unveil” in paragraph 3 most probably means “______”.
A.make something publicB.consider something practical
C.make something perfectD.consider something important
3. What did the researchers find about the review s submitted to Yelp?
A.Their number was on the rise.B.Their length was increasing.
C.Longer ones meant less positivity.D.More positive ones were submitted.
4. What does paragraph 6 mainly talk about?
A.Purposes of applying online review filters.
B.Suggestions on how to treat online reviews.
C.Methods of preventing review s from being filtered.
D.Effects of review filters without transparent policy.
昨日更新 | 7次组卷 | 1卷引用:2024届河南省普通高等学校招生全国统一考试诊断卷英语试题A
阅读理解-阅读单选(约370词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇议论文。主要介绍的是许多家长对孩子“这不是我的过失”的陈述感到无奈,作者认为这种陈述有坏的一面也有好的一面,但重要的是让孩子正确面对错误,不断进步。

3 . “I spilled soup all over the table, but it wasn’t my fault”. “I got into trouble at school, but it wasn’t my fault.” Such statements are often heard. “It’s not my fault” is actually a common response for so many people and especially teenagers. Parents complain that they’re tired of the “excuses”.

The reason why variations of “it’s not my fault” are so popular is that they get us out of guilt, blame and anger. Those emotions may come from others’ reactions or our own self-talks. In the case of adolescents, they are often trying to escape responsibility and punishment for mistakes.

Some teens would benefit from decreasing their self-blame. Those who blame themselves for things that they can’t control tend to be highly self-critical and are more likely to be anxious.

Many teens overly rely on “it’s not my fault”. However, overuse of the phrase can result in feelings of helplessness to control their own lives. Besides, “it’s not my fault” focuses a teen’s attention on what is done as opposed to what needs to be done. In trying to get them to assume responsibility, many parents attempt to convince their children that something is their fault, but the approach tends to be ineffective. A more effective approach is to face up to drawbacks to find solutions to the drawbacks actively.

People may not have caused all their problems, but they have to solve them anyway. Getting stuck in sharing blame often keeps people from moving forward effectively. What does one do if he is pushed into a deep lake? One could certainly stay in water, yelling, “It’s not my fault.” However, that is not going to get him out of water. At some point, he needs to swim to shore, regardless of the fault.

Like most things in life, freeing ourselves from blame has its advantages and disadvantages. The question isn’t what is “right”, but what is most effective in moving forward.

1. Who is likely to rely on “it’s not my fault”?
A.A highly self-critical teenager.
B.A teenager unwilling to admit a fault.
C.A teenager facing up to his responsibilities.
D.A teenager anxious about uncontrollable things.
2. What is the author’s advice on getting teens to assume responsibility?
A.Letting them focus on what is done.
B.Persuading them to admit their fault.
C.Making them correct the mistake actively.
D.Helping them analyze the reason for the mistake.
3. Why does the author raise such a question in Paragraph 5?
A.To put forward a new solution to drawbacks.
B.To show handling problems should come first.
C.To explain why teenagers get stuck in sharing blame.
D.To analyze what kind of problem is caused by others.
4. What is the author’s purpose in writing this text?
A.To help teenagers out of self-blame.
B.To tell parents how to educate children.
C.To help teenagers face mistakes properly.
D.To tell children to do self-talks consciously.
昨日更新 | 8次组卷 | 1卷引用:2024届四川省达州市高三下学期二模考试英语试题
阅读理解-阅读单选(约330词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了小型企业的员工比大型企业员工的幸福感更强,并分析了原因。

4 . Making employees feel happy and healthy at work is good for many businesses. But it isn’t always an easy thing. A research suggests that just 33% of the U. S. employees consider themselves fully engaged (投身于) at work, while 16% are actively disengaged, and 51% are just showing up.

But there is an exception. When it comes to employee engagement, it seems that employees in small companies are doing better. According to the same research, the largest U. S. companies have the lowest levels of engagement, while companies with fewer than 25 employees have the highest. And in one recent report, 75 percent of small business workers surveyed said they were “very” or “extremely” satisfied with their role as a small company employee.

Unlike big companies, small companies are often short of resources but the employees can get more surprises there. Small companies offer excellent career opportunities to their employees. The bosses often know their staff very well and understand their personal needs. Employees of small companies are more likely to receive free meals, paid leave, and they can even bring their pets to work.

But of course, there’re many other draws in small businesses. One of the top draws is flexible scheduling (弹性工时). Another is being able to really see the fruits of one’s labor. Besides, noncash award is also a big draw. This could be something small that reflects employees’ interests and lifestyles.

While a parental leave might lead to some financial problems, small companies may do something to improve it. “It may be impossible for a five person team to be reduced to four for six months,” writes Camilla Velasquez, head of HR management platform Just works. “But it could be possible to allow new parents to take on reduced hours in a work from home environment.” This kind of method has been realized in some small companies.

1. What can we infer from Paragraph 2? ______
A.Employees can develop better in small companies.
B.Employees can earn more money in small companies.
C.Employees in big companies are hard to be satisfied.
D.Employees in small companies are more engaged at work.
2. What does Paragraph 3 mainly talk about? ______
A.The benefits of working for small companies.
B.The differences between small and big companies.
C.What challenges staff in small companies may face.
D.Why small companies are short of resources.
3. What does the underlined word “draws” in Paragraph 4 mean? ______
A.Choices.B.Attractions.C.Difficulties.D.Competitions.
4. What can be most probably inferred from the passage? ______
A.Small companies may have more employees with much happiness.
B.Big companies should learn from some small companies.
C.Employees should have their own hobbies and lifestyles.
D.Employers should pay more attention to the staff’s needs.
7日内更新 | 27次组卷 | 1卷引用:2024届辽宁省重点高中协作校高三英语练习题(二)
智能选题,一键自动生成优质试卷~
阅读理解-阅读单选(约370词) | 较难(0.4) |
文章大意:本文是一篇议论文。本文是对《焦虑的一代》一书的评论,作者认为该书提出的数字技术导致儿童大脑重构和精神健康危机的观点缺乏科学依据。作者强调,精神障碍的成因复杂,需要基于科学和证据的解决方案,而不是简单归咎于社交媒体。

5 . I had to say something after reading The Anxious Generation. It is going to sell well , because Jonathan Haidt is telling a scary story about children’s development many parents are led to believe. However, the book’s repeated suggestion that digital technologies are rewiring our children’s brains and causing the epidemic (流行病) of mental illness is unsupported by science. Worse , the rude proposal that social media is to blame might distract (分心) us from effectively responding to the real causes of the current mental-health crisis in young people.

Researchers have searched for the effects suggested by Haidt. Our efforts have produced a mix of no, small and mixed associations. Most data are correlative. When associations over time are found, they suggest not that social-media use predicts or causes depression, but that young people who already have mental-health problems use such platforms more often or in different ways from their healthy peers.

We are not alone here. Several analyses and systematic reviews centralize on the same message. An analysis done in 72 countries shows no consistent or measurable associations between well-being and social media globally. Moreover, studies from some authorities finds no evidence of intense changes associated with digital-technology use.

As a psychologist studying children’s and adolescents’   mental health, I appreciate parents’ frustration (沮丧) and desire for simple answers. As a parent of adolescents, I would also like to identify a simple source for the pain this generation is reporting. There are, however, no simple answers. The beginning and development of mental disorders are driven by a complex set of genetic and environmental factors.

More young people are talking openly about their mental-health struggles than ever before. But insufficient services are available to address their needs. In the United States, there is, on average, one school psychologist for every 1,119 students. We have a generation in crisis and in desperate need of the best of what science and evidence-based solutions can offer. Unfortunately, our time is being spent telling stories that are unsupported by research and that do little to support young people who need, and deserve, more.

1. What is presented in The Anxious Generation?
A.Scary stories affect children’s brains.
B.Parents are responsible for children’s health.
C.Teen’s mental illness results from screen time.
D.The epidemic of mental illness is unavoidable.
2. What does “the same message ” underlined in paragraph 3 refer to?
A.Many countries do research in mental health.
B.Well-being and social media are closely related.
C.The young are trapped in the mental-health crisis,
D.Social media don’t necessarily cause mental illness.
3. What is implied in the last paragraph?
A.Effective actions need to be taken.B.Positive stories should be shared.
C.Financial support needs to be provided.D.Broader research should be done.
4. What is the author’s purpose in writing the text?
A.To suggest ways to help those in need.
B.To encourage parents to brave the crisis.
C.To recommend a newly-published book.
D.To give a voice to children’s mental issues.
7日内更新 | 52次组卷 | 1卷引用:2024届山东省潍坊市高三下学期二模英语试题
阅读理解-阅读单选(约330词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇议论文。文章主要讨论了人们对过去的美好回忆(玫瑰色回忆)现象,指出其影响决策和心理健康,但提醒要以健康态度回顾过去,不应影响现在的幸福。

6 . We sometimes think that everything was much better and easier in the past. It’s one of the tricks our minds play on us, especially when we arc in low spirits.

Actually, it’s unlikely that things were objectively better in the past. This form of thinking is called rosy retrospection,which is a well-studied cognitive bias. It happens because when we think about the past, we are more likely to focus on positive generalities than annoying details.

If you think back to a holiday with your family five years ago, you’re likely to recall the beautiful views rather than the uncomfortable bed. In other words,the negative details disappear from our memory over time while the positive ones remain.

Rosy retrospection can influence how we make decisions, and it’s one of the reasons why we easily return into problematic relationships. The longer it is since we experienced the negative influence of a relationship, the more likely we are to let the good memories outweigh the bad memories and to perhaps forgive unforgivable behavior. It’s always a good idea to review our nostalgic (怀旧的) feelings with a healthy degree of doubt.

But rosy retrospection does serve an important purpose. It keeps us in a positive state of mind in the present and is important to our psychological wellbeing. In fact, people who tend to remember negative experiences more than positive ones are likely to exhibit psychological disorders. Research generally suggests that our happiest days are still to come. And even if they’re not, it’s still important to believe that they are. Don’t shy away from looking upon the past with a certain degree of nostalgia. But, for the same reason, don’t use the past as an excuse to be unhappy in the present.

1. What does the underlined phrase “rosy retrospection” in Paragraph 2 mean?
A.Having a preference for good memories.B.Remembering exactly about the details.
C.Concentrating on impossible things.D.Thinking objectively about the past:
2. Which of the following is encouraged by the author according to Paragraph 4?
A.Reviewing the nostalgic feelings critically.
B.Ignoring the nostalgic feelings absolutely.
C.Forgiving the unacceptable behavior generously.
D.Getting back to the problematic relationships bravely.
3. What’s the main idea of the last paragraph?
A.The good excuse for present unhappiness.
B.The accuracy of remembering past details.
C.The importance of maintaining a positive mindset.
D.The negative impact of recalling past experiences.
4. What is the author’s attitude toward rosy retrospection according to the passage?
A.Negative.B.Cautious.C.Favorable.D.Objective.
7日内更新 | 22次组卷 | 1卷引用:2024届四川省成都外国语学校高三下学期高考模拟(四)英语试题
阅读理解-七选五(约240词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文体裁为说明文。文章首先介绍了历史上人们对梦境的看法,包括将其视为神灵的讯息,然后重点讲述了两位著名心理学家——西格蒙德·弗洛伊德和卡尔·荣格——对梦境的不同解释理论。最后,文章指出虽然心理学家们对于梦境能否帮助我们理解自己的方式存在分歧,但他们一致认为,噩梦并不预示着现实中一定会发生可怕的事情,强调了正确理解梦境的重要性。

7 . For centuries, people have wondered about the strange things that they dream about. Some psychologists say that this nighttime activity of the mind has no special meaning.     1    

Before modern times, many people thought that dreams contained messages from God. It was only in the twentieth century that people started to study dreams in a scientific way.

The Austrian psychologist; Sigmund Freud, was probably the first person to study dreams scientifically.     2     He believed that dreams allow people to express the feeling, thought, and fears that they are afraid to express in real life.

The Swiss psychiatrist (精神病学家) Carl Jung was once a student of Freud’s. Jung, however, had a different idea about dreams. Jung believed that the purpose of a dream was to communicate a message to the dreamer.     3     For example, people who dream about falling may learn that they have too high an opinion of themselves. On the other hand, people who dream about being heroes may learn that they think too little of themselves.

    4     For example, psychologist William Domhoff from the University of California, Santa Cruz, believes that dreams are tightly linked to a person’s daily life, thoughts, and behavior. A criminal, for example, might dream about crime.

Can dreams help us understand ourselves?     5     However, one thing they agree on is this: If you dream that something terrible is going to occur, you shouldn’t panic. The dream may have meaning, but it doesn’t mean that some terrible event will actually take place.

A.The people in men’s dreams are often other men.
B.His research shows that one’s dream is often based on the reality.
C.Modern-day psychologists continue to develop theories about dreams.
D.Psychologists continue to try to answer this question in different ways.
E.Others believe that dreams can tell us about a person’s mind and emotions.
F.In his book, Freud wrote that dreams are an expression of a person’s wishes.
G.He thought people could learn more about themselves by thinking about their dreams.
7日内更新 | 28次组卷 | 1卷引用:2024届辽宁省重点高中协作校高三英语练习题(二)
阅读理解-阅读单选(约480词) | 较难(0.4) |
文章大意:本文是一篇夹叙夹议文。文章探讨了传统阅读的减少趋势,指出阅读本身并未消亡,而是变得更加实用。作者结合自身的经历,讲述了阅读对于人的益处,认为虽然阅读越来越不受欢迎,但是阅读的确可以让人保持专注,而我们应当去阅读那些伟大的著作。

8 . Every bookstore in Beijing used to have a massive fiction room piled to the ceiling with great books. These days, you’re as likely as not to find that those rooms have been shrunk down to the size of a solitary (单独的) table thickly covered with the latest releases and best-selling novels. This, however, begs the question: Is fiction dying out, or is print media finally succumbing to (屈服于) its electronic and audio copy rivals (对手)?

Now that Kindle is leaving China, some say that maybe people will get back to traditional reading. I doubt it, however. This downward reading trend has been evident for a long time now. When Jeff Bezos first launched Kindle, Steve Jobs from Apple said it would fail because “people don’t read anymore. It doesn’t matter how good or bad the product is.”

But I don’t think reading itself is dying. It is merely becoming more functional — in other words, something you have to do in order to get some tangible (实际的) benefit. Gone are the days when people just read for fun. Why lumber (迫使担负) through a musty old book when you can watch an action movie or play a video game? Of course, people know that these are poor substitutes (替代品) for a good book.

In fact, there is nothing better than getting lost in a great book. I remember reading Shackleton, the British polar explorer, when I was a boy. After turning over the last leaf of this extraordinary adventure, I felt as if I, too, had just been to the South Pole and back. This imaginary achievement translated into a sense of confidence which must have been infectious, as soon afterwards all of my friends were themselves picking up books to read for fun. Psychologists say that you are the average of the five friends you surround yourself with. We can learn from them and they can also come to have a profound effect on our own habits and mindset. In this way, a book, too, can be a mentor (导师). The ideas, advice, mindset, and experiences of other people living in other times can get transmitted to us down through the pages of a good book.

In the age of fragmented (碎片化的) information, the winners will be those who can stay focused. However, in a world that easily gets distracted, deep reading seems to be getting further away from us. Our biggest problem is not Kindle’s departure from China, but our own departure from reality. Great books transmit universal truths; get them read. How exactly you do so is up to you.

1. The author mentioned Kindle in the text to _______.
A.praise its convenience and popularity in reading
B.explore the reason for the decline of print media
C.highlight the decreasing trend of traditional reading
D.show our regret for its departure from China’s market
2. Which of the following statements is true about Shackleton according to the passage?
A.He is famous for imaginary writing.B.He finds nothing better than an old book.
C.He visited the South Pole many times himself.D.His adventure story influenced the author a lot.
3. We can benefit a lot from reading according to the author except that _______.
A.we can be influenced by positive ideasB.we’d surround ourselves with good friends
C.we can learn from other people’s experiencesD.we can develop good habits and ways of thinking
4. The author probably agrees that _______.
A.great books are more popular than action movies
B.we should avoid being distracted by modern technology
C.reading great books can help us stay focused
D.traditional reading will eventually disappear
5. What can be inferred from the last paragraph?
A.It’s necessary to find a better substitutes for books like Kindle.
B.We should read more in order to escape from reality.
C.We need to face the reality that reading is becoming less popular.
D.We have to accept the fact that Kindle is leaving China.
6. What is the author’s main purpose in writing this passage?
A.To discuss the future trend of reading.B.To advocate the benefits of reading.
C.To analyze the reasons for the decline of reading.D.To compare different forms of reading.
7日内更新 | 34次组卷 | 1卷引用:2024届天津市和平区高三下学期第二次模拟考试英语试题
阅读理解-阅读单选(约400词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了在人们的成长过程中,没有固定的模式,不要让别人打乱自己的人生的节奏,应该根据自己的内心去追求梦想。

9 . Many of us seem to have lives that follow a certain way. From kindergarten all the way to getting married, every stage of our lives seems to be preset (预置). And although this works well for a lot of people, according to British scholar Jay Shetty, there is no “right” schedule to live our lives by.

A few months ago, a video of Shetty’s speech “Before You Feel Pressure” became popular on the Internet across the world. In the video, he sends an important message that we should think “outside of the way” and have the courage to follow our hearts. As Shetty says in the video, we don’t have to get stressed and put ourselves in the race with our peers (同龄人) or judge our lives based on others’. “Everything in life happens according to our time, our clocks,” he says.

In his inspiring speech, Shetty points out that UK author J. K. Rowing got her famous “Harry Potter” series published at age 32, after being turned down by 12 publishers. Shetty also mentions that Chinese businessman Jack Ma didn’t even start the Alibaba Group until he was 35 years old. So we shouldn’t let anyone rush us.

As physicist Albert Einstein once said, “Not everything that counts can be counted, and not everything that is counted truly counts. The key to staying on our own tracks is to be patient and keep our own interest.” In Australian nurse Bronnie Ware’s best-selling book “The Top Five Regrets of the Dying”, she recorded the dying regrets of her patients, and the top one on the list was: “I wish I had the courage to live a life true to myself, not the one others expected of me.”

Indeed, we are all unique in our personalities and gifts, and there is no perfect fit for all. We should listen to our inner voices and ignore what the world has taught us, and what we have picked up from people around us. “It is important to allow people to go back to being self-aware of their own interests, needs and concerns”, Shetty told the magazine. “It’s disconnecting from what makes sense to what actually moves you and what makes sense internally (内在的).”

1. What does Jay Shetty agree to?
A.All people live their lives according to schedules.
B.The stages of our lives should be preset.
C.Few people have lives that follow a certain way.
D.We can live our lives not according to the given way.
2. For what purpose does Shetty list three famous people?
A.To show everyone can be a winner.
B.To show great new life can begin anytime.
C.To show hard work is the key to success.
D.To show success does not happen in one’s youth.
3. What can we learn from Albert Einstein or Bronnie Ware?
A.The top dying regret was not living the life people wanted.
B.We should count and analyze everything in life.
C.One should live a life as expected by others.
D.Everything that is counted truly counts.
4. We can conclude from the last paragraph that ______.
A.people should listen to others’ advice
B.we should follow the heart and do what we want to do
C.what makes sense should not be about what people care internally
D.needs and concerns are not acceptable
7日内更新 | 23次组卷 | 1卷引用:2024届辽宁省重点高中协作校高三英语练习题(二)
书信写作-演讲稿 | 适中(0.65) |
名校
10 . 假定你是李华,最近学校很多同学都以学习为由不参加班级大扫除等劳动,你认为这种行为存在问题,决定在下周的集会活动上发表演讲,请为此写一篇演讲稿,内容包括:
1.说明问题及其影响;
2.提出建议。
注意:
词数100左右;
可以适当增加细节,以使行文连贯;
开头已为你写好,不计入总词数。

Good morning, everyone! Today, I want to talk about something that’s often overlooked by students: labor education.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
7日内更新 | 17次组卷 | 1卷引用:2024届四川省成都外国语学校高三下学期高考模拟(四)英语试题
共计 平均难度:一般