组卷网 > 知识点选题 >
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 195 道试题
阅读理解-单选(约340词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文主要讲述了保罗在夏威夷的冒险假期。
1 .

Paul Roberts, a 15-year-old boy, lives in New York. Like thousands of other American students, he usually goes away to a summer camp during the school holidays.

These camps are just for teenagers, without their parents, and Paul always has a great time. But this summer he’s doing something different—he’s going on an adventure holiday in Hawaii.

It’s a camping holiday for three weeks in Hawaii, for kids from 14 to 18. He’s leaving on July 23rd and coming back on August 12th.

First, they’re putting on backpacks and hiking through the forest in Hawaii. The place is very beautiful, with huge waterfalls and fascinating beaches. After this five-day walk, they’re staying for two days in a valley. The main activity here will be surfing. Paul doesn’t know how to surf, but instructors will teach him how to do it, and he’s really looking forward to this.

Then the organizers are providing mountain bikes and they’re going for long rides—about 30 miles a day, around one of Hawaii’s mountains. And on one day they’re meeting a local Hawaiian family and helping them to plant fruit trees on their farm. After that, they’re sailing for three days by the coast, and they’ll have a chance to swim with dolphins and sea turtles!

This sounds amazing. Finally, they’re going out for three days in sea kayaks—they’re visiting sea caves and swimming too.

Every night for the three weeks, they’re camping in tents, usually on the beach. This isn’t a holiday for couch potatoes! They say the kids have to be fit, and of course they have to know how to swim and ride a bike. The kids can’t use the computer or pad during the three weeks, but it’s going to be a really special experience.

1. What can’t Paul do during the summer camp in Hawaii?
A.Go for a long bike riding.B.Watch movies on the pad.
C.Plant fruit trees on the farm.D.Swim with some sea animals.
2. Which following sentence is TRUE according to the passage?
A.Paul needs to learn surfing by himself.
B.Paul will finish the camp on August 15th.
C.Paul will spend 5 days walking in the forest.
D.Paul needs to bring a mountain bike to the camp.
3. Who may like this summer camp programme in Hawaii best?
A.Eric, a boy loves sports and exciting things.
B.Jenny, a girl always watches TV on the sofa.
C.Jim, a boy always needs his parents for help.
D.Tina, a girl likes staying in the hotel on holiday.
4. What’s the best title of the passage?
A.A Brave Boy Visiting HawaiiB.Interesting People in Hawaii
C.An Adventure Holiday in HawaiiD.Some Interesting Places in Hawaii
2023-05-01更新 | 182次组卷 | 1卷引用:浙江省温州市实验中学2022-2023学年七年级下学期期中英语试题
阅读理解-单选(约250词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文主要介绍了在2045年的生活。
2 .

Welcome to life in the future! You get up in the morning and look into the mirror. You’ve had a new treatment, so you look like a 30-year-old man. And many people at your age can live to be 120 now, so at 60, you’re not old at all. What’s more, science finds amazing ways to keep people healthy. For example, a new technology can help cure many illnesses. And if any part of your body is unhealthy, you can “grow” a new one in a lab.

As you get dressed, you say to your shirt, ‘‘Turn red.” It becomes red. In 2045, you can wear “smart” clothes.

On the way to the kitchen, you want to call a friend. Your phone is by the window because it gets its energy from the sun. But you don’t need to pick up the phone. You can just touch your jacket to make the call.

It’s breakfast time. You reach for the milk, but a voice says, “Don’t drink that!” Your fridge knows the milk is not fresh, and tells the supermarket to replace it. Ten minutes later, you get the new one.

As you leave for work, the lights turn off by themselves. Your home goes into “sleep” to save energy. In 2045, cars drive themselves, so you just tell your driverless car where you want to go.

Will all this come true? Maybe the future is much closer than we think.

1. From the passage, we can find ________ in 2045.
A.we won’t use carsB.clothes can show different colors
C.everyone will live to be 120D.we can grow body parts by ourselves
2. In Paragraph 3, it refers to ________ .
A.the carB.the shirtC.the windowD.the phone
3. The passage mainly talks about ________ .
A.the life in 2045B.the smart clothes
C.the kitchen in the futureD.the secret of staying healthy
2023-05-01更新 | 141次组卷 | 1卷引用:浙江省温州市实验中学2022-2023学年七年级下学期期中英语试题
阅读理解-单选(约290词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文主要介绍了食物浪费是当今社会一个很大的问题,劳拉开发了一个应用可以帮助解决这个问题。
3 .

According to a recent research, more than 130 billion pounds of uneaten food goes to waste in Laura’s country each year. That is about 30% of the yearly food supply. It is a sad fact, especially when you consider how many families and homeless people are in hunger.

Every day when Laura saw her school dining hall throw away food that was not eaten at all, she came up with an idea. She started a project to help her school dining hall to donate uneaten food to homeless shelters in her community. In the past three years, projects of the same kind have spread to other schools and even out-school areas—some of the fast food restaurants throughout the city. The project is called Find & Feed. It has already fed thousands of people in her city.

How does it work? Through an app, Find & Feed matches local homeless shelters with school dining halls and restaurants, that have uneaten food to provide. When dining halls or restaurants have uneaten food left, they can use the app to share the information about the food. A truck driver working for the project then picks it up and takes it to a shelter nearby. Pretty cool, right?

It’s not surprising that people in other cities have contacted Laura, hoping that she could have developed similar projects for their communities.

Some people, however, have worries about the safety of the uneaten food. They think such food may not be clean enough. Still, this project is a clever way to help solve the problem of food waste and it helps those in need.

1. The data in Paragraph 1 show us _________.
A.people are poorB.food waste is serious
C.the population is largeD.the research is interesting
2. At first, Laura’s project got food from _________.
A.her school dining hallB.her family
C.a fast food restaurantD.homeless shelter
3. Which of the following sentences is TRUE?
A.Laura has visited many communities in her city.
B.The local homeless shelters pick the food up by themselves.
C.The truck driver uses an app to share the food information.
D.People in other cities are interested in Laura’s project.
4. Which can be the best title for this passage?
A.A Dining Guide AppB.A Food Sharing Project
C.A Driving Service APPD.A Food Safety Project
2023-04-30更新 | 80次组卷 | 1卷引用:浙江省温州市第二中学2022-2023学年八年级下学期期中英语试题
阅读理解-单选(约110词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文主要介绍了竹狐猴Michael的相关信息。
4 .
An Alaotran gentle lemur, Michael, was born at Bristol Zoo in England. The baby, which weighs less than an apple, is the third born to its parents. Workers said the baby is healthy and “making great progress”. This kind of animal is seriously endangered, so its birth is quite good news.
●LIFETIME IN THE WILD: Up to 23 years
●LIVING PLACE: Marshlands around Lake Alaotra, the largest lake in Madagascar
●SIZE: Up to 30 cm long
●FOOD: Fruits and leaves
●FUN FACT: They are cathemeral animals, so they go out and play during day and night.
1. How many babies does Michael’s parents have now?
A.1.B.2.C.3.D.4.
2. What can we learn from the passage?
A.The lemur can be 40 cm long.
B.The lemur sleeps during the day.
C.Michael is growing healthily now.
D.Michael weighs more than an apple.
3. Where might we see the passage?
A.In a travel guide.B.On a notice board.
C.In a school report.D.In a nature magazine.
2023-04-28更新 | 56次组卷 | 1卷引用:浙江省温州市南浦实验中学2022-2023学年八年级上学期期中英语试题
任务型阅读-多任务混合(约470词) | 较难(0.4) |
文章大意:本文主要讲了家很重要,家人能给我们带来温暖、帮助和支持。

5 . Home plays an important part in our life. Home is more than a house. It is not just a place we live in, but a place that is full of love. Family members give their love at any time and any place.

What makes our home the warmest place in the world? It’s our family members. Whoever we are, our family members are the most valuable* in our lives. We can feel warmth all the time.

When we have something happy, we first want to tell our family members. When we get into trouble, home is the first place for us to look for help.

So it’s important to get on well with our family members. But how can we do that? These ideas may help. Firstly. we can communicate with them about our happiness and sadness. Always try to tell them how we are going now. Secondly, we can spend time listening to family members.

Listening shows we care about them. A good listener can make people feel good. Finally, we can give our help to our family members as quickly as we can. When they meet difficulties and feel sad, we can cheer them up and help to solve the difficulties. With our help, they can get their confidence* back and move on. So. we live happily because we can get strength from our home.

In a word, family members can support* each other in many ways. That is just the true love in the world.


一、查一查。请利用双语字典为文中打星号的生词选择最贴切的意思。
1. valuable /’væljuəbl/ adj.     1    
A. very important 重要的            B. worth a lot of money 值钱的
2. confidence /’kɒnfidəns/ n.     2    
A. a feeling of trust 信赖             B. a belief in your own ability to do things 信心
3. support /sə pɔ: t/       3    
v.
A. hold sb/sth in position支撑          B. give or be ready to give help to sb支持;帮助
n.
C. a thing that holds sth支撑物                 D. help that you give to sb支持;帮助
二、用一用。理解文中划线短语的意思,然后选择正确的短语填空(请填写序号)。
A. is full of          B. get into trouble          C. communicate with          D. care about
My fridge     4     different kinds of foods like fruit and vegetables.
This man doesn’t     5     anyone else because he only loves himself.
It’s important to ask your parents or friends for help when you     6    .
After Jack’s teachers     7     him for an hour, they know more about him.
三、理一理。根据文本理解,请把下面的句子补全完整。

From the passage, we know we can get     8    ,     9     and     10     from our home.

2023-04-28更新 | 53次组卷 | 1卷引用:浙江省温州市实验中学2022-2023学年七年级上学期期中英语试题
阅读理解-单选(约200词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文主要介绍了披萨这种美味的食物及制作吐司披萨的步骤。
6 .

Pizza is a kind of delicious food in the world. People from America like pizza best. In Turkey, pizza is one of Three Delicacies. More and more Chinese people like to eat pizza, too. But we usually call pizza “Italian Pizza” because it is from Italy. There are pizza shops everywhere in Italy. The first pizza shop is still in Naples, Italy. It opened in 1830.

There are different kinds of pizza today. Toast pizza is one of them. It’s easy for people to make toast pizza at home. Here are the steps about how to make it.

·Get vegetables, meat, cheese, jam and bread on the table.

·Cut vegetables and meat into pieces.

·Put the meat pieces on the bread.

·Put the vegetable pieces on the meat.

·Put the cheese on these pieces.

·Cook the bread slowly for about three minutes.

·Put a little jam, like strawberry jam, on the toast pizza.

·Wait a minute, then the toast pizza will become crispy.

1. Pizza comes from ________.
A.AmericaB.TurkeyC.ChinaD.Italy
2. The first pizza shop is about ________ years old.
A.105B.152C.192D.220
3. At first, you can put ________ on the bread to make toast pizza.
A.meatB.cheeseC.strawberryD.jam
4. How many steps are there before you cook the bread?
A.Two.B.Three.C.Five.D.Eight.
5. This passage is about ________.
A.healthB.foodC.shoppingD.home
2023-04-28更新 | 130次组卷 | 1卷引用:浙江省温州市实验中学2022-2023学年七年级上学期期中英语试题
阅读理解-单选(约290词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文介绍的是澳大利亚的学生和科学家们进行的太空酸奶测试。
7 .

Astronauts in space just got a tasty delivery. It came from students in Melbourne, Australia. They are starting a test on space yogurt. The 40 high school students are working with the scientists from Swinburne University. Together, they are studying bacteria that produce yogurt.

In December 2021, a rocket delivered the bacteria to the International Space Station(ISS). The students are hoping to learn what will happen to bacteria on the ISS.

“On Earth, you feel gravity. But this does not happen on the ISS.” said Aysel, who studies at Swinburne University. They want to know what conditions the astronauts need to make yogurt.

But how exactly do bacteria make yogurt? It all starts with the bacteria that live in milk. These bacteria eat the sugar in milk. Then they make a kind of acid. The acid turns the milk thick and sour.

The students packed 36 boxes with milk and bacteria in them. Then, they sent the boxes to the ISS. The astronauts will use different kinds of milk and bacteria and run tests for 6 weeks. Then, they will send the yogurts back to Australia.

The students will study the yogurts when they come back to Earth. They want to look at the nutrients in the yogurts.

“We even might get to taste them.It is pretty exciting,”Sgori, a student at Swinburme University, said. The students also want to compare the space yogurts to the ones they grew on Earth.

Dr. Sara Webb works with the students on this project. She hopes they can send astronauts to space with bacteria and milk. Then they can easily make their own tasty yogurts in space.

1. The students want to find out _________.
A.what will happen to bacteria in space
B.why gravity does not happen on the ISS
C.why yogurt tastes better on the ISS
D.how the astronauts drink yogurt in space
2. According to the passage, what do the astronauts need to make yogurt?
A.Nutrients and bacteria.
B.Bacteria and milk.
C.Milk and acid.
D.Acid and nutrients.
3. Which of the following statements is TRUE?
A.The tests in space will last for 6 weeks.
B.Yogurts made in space taste better than that made on Earth.
C.The astronauts on the ISS have received tasty yogurts made by the students.
D.Dr. Sara hopes astronauts can make their own yogurts when they come back.
4. The best title of this passage is _________.
A.Delivery has arrived at space station
B.Space yogurt test has begun.
C.Astronauts learn to make healthy yogurt
D.Tour on the ISS becomes popular
2023-04-01更新 | 69次组卷 | 1卷引用:浙江省温州十二中、十四中2021-2022学年八年级下学期期中英语试题
阅读理解-单选(约270词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文介绍了一种药品的使用方法和禁忌。

8 . There’s a lot of important information that comes with the drug label. It lets you know how to take the drug, what’s in it, and how it might make you feel.

Naproxen
Purpose                                                                         Uses
□fever reducer                                        □headache        □toothache       □ common cold
Other information
□Keep at room temperature (15℃﹣30℃)
Directions
Adults and children (12 years and older): Take two tablets every six hours when needed.
Children under 12 years: Don’t give this product to children under 12 years old.
Warnings
□You may have serious heart problems if you take 3 or more alcoholic drinks every day while using this product.
□Do not use for more than 3 days for fever.
□Stop using it when pain or fever gets worse.
□If red spots appear on your face, legs, arms and etc., stop using and ask for medical help immediately.
1. Where can you probably buy Naproxen?
A.At a restaurant.B.At a drugstore.
C.At a bus stop.D.At a bookshop.
2. Who might need Naproxen?
A.An adult who has a backache.
B.An adult who has a fever.
C.A ten-year-old child with a headache.
D.A fourteen-year-old child with a stomachache.
3. Stop using Naproxen when you ________.
A.see red spots on your body
B.drink more than three cups of coffee
C.hurt your legs or arms
D.keep it in a room with the temperature of 20℃
2023-04-01更新 | 57次组卷 | 1卷引用:浙江省温州十二中、十四中2021-2022学年八年级下学期期中英语试题
阅读理解-单选(约390词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文主要讲述了碳中和的途径和好处。

9 . Wildfires, heatwaves and floods... recent climate disasters in many parts of the world once again stress one issue—the effects of climate change. Carbon emissions is the main enemy of it. Thus, the whole world is making an effort to achieve a carbon-neutral world.

Being carbon neutral means taking away the same amount of carbon dioxide(CO₂)from the air as you put into it. It is part of a goal worked out by UN Climate Change in 2015. China, the world’s largest producer of carbon dioxide, has promised to achieve carbon neutral before 2060.

There are two main ways to achieve carbon neutral. One is to balance the carbon dioxide given off with the amount that is taken in by forests. Turning farmland into forests, planting trees in cities and towns, modernizing agriculture, restoring wetlands and building nature parks all help. The other is to reduce carbon dioxide emissions by using non-fossil fuels. China, the biggest automobile market worldwide, is taking a technologyically open-minded approach to explore innovative technologies for green mobility such as electric and fuel-cell vehicles. Tesla and other homemade electric cars have a rapid development in China in recent years.

There will be a carbon dioxide emissions peak before achieving carbon neutral. Then the emission goes down without reaching to the peak again theoretically. Most countries in the European Union saw their carbon emissions peak in around 1980. For the United States and Japan, the peak occurred in around 2005. They hope to realize carbon neutrality by 2050: Actually, the emission didn’t have a straight-line decline and rebounded in the USA later. These nations have had 45 to 70 years to realize an unhurried transition to low carbon, while China is expected to reach carbon dioxide emissions peak before 2030. Its strong will set a good example.

Carbon neutral requires attention not only from governments, organizations or companies. Frankly speaking, everyone should be responsible for carbon neutrality. Individuals can do a lot to lower carbon emissions and push for stronger public awareness of climate issues, such as planting our own vegetables, using cold water when washing clothes and so on.

1. ________ influences the climate change.
A.The wildfireB.The heatwaveC.The floodD.The carbon emission
2. According to the passage, ________ can help achieve carbon- neutrality.
①using both sides of paper
②protecting the wetlands
③farming in the traditional way
④driving electric cars like Tesla instead
A.①②③B.①②④C.①③④D.②③④
3. Which picture shows the carbon dioxide emissions of the USA? ________
A.B.
C.D.
4. What’s the best title of the passage? ________
A.Results of Heavy Climate Emissions
B.Plans for the Future Carbon-neutrality
C.Benefits of Achieving Carbon Neutrality
D.Changes of Carbon Emissions all over the World
2023-03-21更新 | 52次组卷 | 1卷引用:浙江省温州市实验中学2021-2022学年九年级下学期期中英语试题
阅读理解-单选(约340词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文主要介绍了智能包裹柜的发展过程和未来。

10 . Nowadays the intelligent parcel lockers like Hive Box started to play an important role in most of the deliveries in our life.

Before the introduction of intelligent parcel lockers, although a large part of the delivery process started to use machines and technologies, last-mile delivery mainly depends on couriers. With the increase in the number of express orders, there are more problems such as shortage of couriers and too much work pressure. At the same time, because of different locations and the uncertainty of the picking time as well as other factors, the efficiency of couriers was very low. What’s worse, second deliveries often occurred. Under such situation, intelligent parcel lockers were put into use. They greatly improve users’ experience and delivery efficiency.

However, some serious problems actually impede the development of it. That’s why it doesn’t develop as fast as we expect. Installation cost of the lockers at the early stage is expensive. Although the free storage with no time limit once attracted a large member of users, such kind of method is not practical in the long run and has caused losses these years.

Take Hive Box, the leading company as well as China’s largest self-service parcel locker operator in this industry, as an example. In 2019, the intelligent parcel lockers of the Hive Box led a wide-spread debate. Because the locker put up a notice that tried to let the users pay 1 RMB to get their parcels without informing in advance. On April 30, 2020, Hive Box began a membership system. It also caused dissatisfaction.

It seems that the intelligent parcel lockers industry has been exploring its way to get more profits and reduce losses, but so far, there has been no perfect solution. So reformation and more studies should be done to guide it to the correct path to a better development.

1. What’s the main idea of Paragraph 2? ________
A.How the intelligent parcel lockers worked.
B.How the intelligent parcel lockers came out.
C.What problems intelligent parcel lockers met.
D.What advantages the intelligent parcel lockers had.
2. What does the underlined word “impede” probably mean? ________
A.Stop.B.Improve.C.Slow.D.Help.
3. Why does the writer mention Hive Box? ________
A.To attract people to use Hive Box more often.
B.To show Hive Box is the biggest company in the industry.
C.To prove how difficultly the intelligent parcel lockers develop.
D.To explain why people don’t like Hive Box’s membership system.
4. According to the passage, the future of the intelligent parcel lockers is ________.
A.differentB.hopefulC.promisingD.worrying
2023-03-21更新 | 59次组卷 | 1卷引用:浙江省温州市实验中学2021-2022学年九年级下学期期中英语试题
首页6 7 8 9 10 11 12 13 末页
跳转: 确定
共计 平均难度:一般