组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
已选知识点:
全部清空
解析
| 共计 92 道试题
阅读理解-阅读单选(约270词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是一篇记叙文。文章讲述了老人因为双手颤抖、视力衰退无法吃好饭,被儿子和儿媳赶到小桌子上用木碗吃饭,孙子看到这一切后给自己的父母制作木碗,想让他们也那样吃饭,儿子和儿媳听到孩子的话后意识到了自己的错误,让老人回到家里的餐桌旁吃饭。

1 . An old man went to live with his son, his daughter-in-law, and a four-year-old grandson. The old man’s hands trembled, his eyesight was very poor, and he couldn’t walk steadily (平稳地). The family ate together nightly at the dinner table. But the elderly grandfather’s shaky hands and failing sight made eating rather difficult. Rice often dropped on the floor.

The son and the daughter-in-law became angry with the old man, so they put a small table in the corner. There, the grandfather ate alone, while the rest of the family enjoyed dinner at the table. Since the grandfather had broken a dish or two, his food was served in a wooden bowl.

The four-year-old son watched it all in silence. One evening before supper, the father noticed his son playing with a piece of wood on the floor. He asked the child sweetly, “What are you making?” The boy answered, “Oh, I am making a little bowl for you and mama to eat your food from when I grow up.” The four-year-old son smiled and went back to work. The words struck the parents so hard that they were in silence. Then tears started to stream down their cheeks (脸颊). Though no word was spoken, both knew what must be done. That evening the husband took grandfather’s hand and gently led him back to the family table.

1. Why was the old man’s food served in a wooden bowl?
A.Because the wooden bowl was light enough.
B.Because the old man had broken a few bowls.
C.Because there was only a wooden bowl left.
D.Because the son and the daughter-in-law became angry with the old man.
2. The word “struck” in Paragraph 3 refers to         .
A.annoyedB.worriedC.scaredD.shocked
3. When the couple realized their mistake, how did they solve it?
A.Led the old man back to the family table.B.Ignored.
C.Kicked the old man out of their house.D.Blamed the boy.
4. What’s the best title of the passage?
A.An Old Man and His SonB.A Couple and Their Son
C.A Wooden BowlD.A Dinner Table
文章大意:这是一篇记叙文。主要讲述了作者作为一名教师很荣幸能在最伟大的职业中工作。尽管工作时间很长,工作很辛苦,但每天结束后,作者都觉得自己有所作为。这是让教师保持精力充沛、充满激情的动力。

2 . I am honored to work in the greatest profession (行业). Despite the long hours and hard work, I finish each day, feeling as though I have made a difference. This is the drive that keeps teachers energetic and passionate (热情的). As Christa McAuliffe said, “I touch the future, I teach.”

When I was named Maryland Teacher of the Year, I received a congratulatory e-mail from a former (以前的) student, Morgan, who is currently attending Georgetown University and is an officer of the student-run Women in Politics group. I recently turned on the television to watch a college basketball game to find another former student, Austin, running up and down the court for Georgetown. Walking through a shopping mall recently, I encountered (邂逅) a former student, Olade, dressed in a suit. After a brief greeting, he handed me a business card for the company that he just had started, at age twenty-two. Another student said he is in the process of applying for law school at Howard University. Believe it or not, I encounter former students with similar success stories nearly every week. One student, Tasha, is off to the University of Maryland, Eastern Shore next year to study, of all things, Social Studies/Education. Now that’s a student after my own heart!

Seeing the success of former students and knowing that I was able to make a small contribution to their success during the time that they sat in my class, is the greatest reward. Sometimes, while I am watching my current students working and interacting (互动) in class, I try to picture what they will be doing ten years from now. I wonder if I am looking at a future senator (议员) or judge. Can you imagine being able to say, “I taught Senator Thomas government in the tent h grade?” I would not trade my career for any other. I literally (真正地) touch the future each and every day.

1. Which of the following people are in close contact with the author in work?
A.Drivers.B.Coaches.C.Actors.D.Students.
2. Why are several former students mentioned in paragraph 2?
A.To prove the author’s success.B.To show off the students’ talents.
C.To tell us success takes many forms.D.To remind us of people in all walks of life.
3. What does the author think of his profession?
A.Challenging.B.Demanding.C.Rewarding.D.Interesting.
4. Which of the following words can describe the author?
A.Active and confident.B.Passionate and proud.
C.Responsible and curious.D.Friendly and easy-going.
阅读理解-阅读单选(约340词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了帮助别人可以提高自己的幸福指数,解释了研究开展的过程以及启示。

3 . What makes you happy? You may want to answer that spending time with your family, taking a vacation or driving a new sports car makes you happy but the key to happiness may be altruism. Helping others may actually improve your happiness.

According to Time Magazine, the greatest thinkers in the world have suggested that true happiness is found in helping others and now there is scientific research from a team of psychologists at the University of Missouri-Columbia to prove it.

While Americans are guaranteed (保证) the pursuit (追求) of happiness in their Declaration of Independence, it is usually referring to individual rights and is self-serving (自私的). The researchers led by Liudmila Titova and Kenno n Sheldon looked at whether pursuing happiness for others will actually make people happier. They found that it does.

Two experiments were conducted by the team, according to Psychology Today. The first experiment asked participants to recall (回忆) a time that they tried to make themselves or another person happy. They were asked to write about the event and rate how happy it made them feel. In the second experiment, they were asked to remember a time that they tried to make someone else happy and also write about how it made them feel. This experiment produced a higher rate of happiness than the first.

“The results of these studies include findings from previous research showing that people get improved personal happiness from attempts to make other people happy—an approach that might seem unbelievable for a lot of people at first,” researchers wrote in the study.

But how does the research translate into real life? Find your passion and share your values. Whatever you do, the key is to find an approach that works for you and let it come naturally. Remember that improving happiness is a benefit of helping others and not the goal.

1. What does the underlined word “altruism” in paragraph 1 mean?
A.Earning money.B.Finding happiness.C.Loving family.D.Helping others.
2. How did Liudmila Titova and Kenno n Sheldon prove their findings?
A.By doing two experiments.B.By comparing with other researches.
C.By showing previous research.D.By presenting some facts.
3. What should people do to put the research into practice?
A.Set a goal for the future.B.Do something for others.
C.Find your passion for work.D.Sha re your happiness naturally.
4. Which is the best title for this text?
A.Improving Others’ Happiness MattersB.Sharing Your Goals Makes You Happy
C.Helping Others Could Improve HappinessD.Improving Happiness Benefits People A Lot
阅读理解-阅读单选(约350词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇夹叙夹议文。作者通过一次修车的经历,感悟到人生要活在当下,不要后悔遗憾过去的人生道理。

4 . The new, “used” car that I bought just three months ago wouldn’t start the other day. The factory battery (电池) that came along with it decided that it had worked long enough and chose to take an early, permanent retirement (永久的退休). My kindhearted neighbor gave me a jump but the battery stubbornly wouldn’t hold the charge (电量). After getting one more jump, I headed to the local auto parts store to buy a new one. Fixing it was more difficult than we thought, however, so I took it to a local mechanic (机修工) who finally got the new battery in and the car ran once again.

Driving it this morning, I noticed that the time and date on the screen had suddenly gone back nine years to the original date of the first time it was started. While my son smartly worked out how to program it back to today, I thought about all the times I had wished I could go back in time and make up for some of the mistakes I had made in my own life.

How many of us wish that we could go back to a certain time and change things? I know that I have wished that before. Yet, when I look back on my life today, I think that I wouldn’t change anything. Every choice I have made, every step I have taken, every road I have traveled has led me to where I am now.

Yes, many of my choices have brought me pain in the past, but they have also brought me wisdom for the present. I wouldn’t want to change things if they would then change me. All that I have learned, all that I have become, comes from the roads I have taken.

When you look at your own life, don’t regret the roads not taken. Instead, celebrate the path you are on. Keep your feet moving forward.

1. What did the author do with his car?
A.He changed it for a new one.B.He asked a neighbor to check it.
C.He sent it to the factory.D.He had its battery changed.
2. What did the author take pride in?
A.His successful method.B.His neighbor.
C.His used car.D.His kid.
3. What did the author think of when seeing the wrong time on the car?
A.His happy childhood.B.His past experiences.
C.A mistake in the car repair.D.His experience of buying the car.
4. What did the author feel about his pain in life?
A.Challenging.B.Terrible.C.Useful.D.Avoidable.
2023-11-22更新 | 17次组卷 | 1卷引用:海南省省直辖县级行政单位澄迈县2022-2023学年高一上学期11月期中英语试题
阅读理解-阅读单选(约260词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇说明文。文章主要介绍了本月最好的四本书。

5 . The Best Books of This Month

Our Class by Chris Hedges

Chris Hedges, a Pulitzer prize-winning journalist, volunteered to teach a college -level literature class at the East Jersey State Prison. His book covers a variety of styles: personal narratives, plays, songs, poems and history. There are terrible tales of inhumanity, but there is hope in the transformative power of human relationships.

Once Upon a Wardrobe by Patti Callahan

In this novel, a college student at Oxford in the 1950s befriends C. S. Lewis to find out for her younger brother where Narnia comes from. Her brother, who is housebound (出不了门的) from an illness, has become fascinated with The Lion, the Witch and the Wardrobe. The story of a loving family journeying toward the light of hope is deeply pleasing.

Orwell’s Roses by Rebecca Solnit

Challenging preconceptions (成见) about the author of Animal Farm and Nineteen Eighty-Four, Rebecca Solnit offers an unexpected view of British writer George Orwell. Examining his life and work through the lens (镜头) of Orwell’s passion for and appreciation of nature, Solnit presents a well-researched elegantly written book that deepens our understanding of the literature.

Silverview by John le Carré

In Silverview, John le Carré turns his focus to the world that has occupied his writing for the past sixty years—the secret world itself. Julian Lawndsley has given up his high-flying job in the city for a simpler life running a bookshop in a small English seaside town.

1. What do we know about Chris Hedges?
A.He won prizes for his poems.B.He once worked as a teacher.
C.His book focuses on interpersonal relationships.D.His work is mainly about music.
2. What will you feel after you read Once Upon a Wardrobe?
A.Happy.B.Worried.C.Sad.D.Confused.
3. Which book will you read if you want to know about the life on the seaside?
A.Our Class.B.Once Upon a Wardrobe.C.Orwell’s Roses.D.Silverview.
2023-11-22更新 | 15次组卷 | 1卷引用:海南省省直辖县级行政单位澄迈县2022-2023学年高一上学期11月期中英语试题
阅读理解-七选五(约250词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇说明文。文章主要说明了一些有用的日常激励技巧。

6 . Realizing your dreams is not a matter of possibility. It’s a matter of motivating (激发) yourself to focus on the right things.     1     However, sometimes you just don’t feel like doing anything. This discouraging situation can last a long time if you don’t take action. Here are some daily motivation tricks (诀窍) that might work for you.

Sit down and get a move on! Reading more about motivation won’t help. Reviewing your to-do lists won’t help.     2     So stop thinking about how hard the task is going to be or how long it’s going to take you. Tell yourself, “As soon as I get going, I’ll feel more motivated.”

    3     You have the choice to replace negative self-talk with a more encouraging and friendly voice. A voice that does not look at the possibility of success before taking action, but rather uses self-belief as its driving force. A voice that all things are possible to those who commit (全心全意投入) to their dreams.

Think about the progress you have made and how far you have come. Open your eyes and give yourself credit (认可) for all that you have done.     4     You’ll probably be pleasantly surprised when you review your results.

Regard failure as a positive learning experience and judge unsuccessful work and mistakes as part of the growth process. When times get tough, take a deep breath, and know that most great things come when you least expect it.     5     Giving up is what makes it permanent (永久的). And most people that gave up didn’t realize how close they were to success.

A.You know you should do something.
B.Only doing helps get everything going.
C.Being defeated is a temporary (临时的) condition.
D.Do you want to do something meaningful?
E.Be aware (明白) of your self-talk and stay confident.
F.Use self-belief to help you realize your dreams.
G.Consider using a diary to keep track of your past success.
2023-11-16更新 | 24次组卷 | 1卷引用:海南省省直辖县级行政单位澄迈县2022-2023学年高一上学期11月期中英语试题
阅读理解-阅读单选(约290词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇说明文。文章主要介绍了时间管理在我们的成功方面的重大作用,并告诉我们有效的时间管理的三种主要方法。

7 . There are only 24 hours in a day, but people can use the time wisely. In other words, good time management (管理)is important if you want to succeed.

Knowing the importance of daily matters is the first step towards good time management. Write down the things that you want to do and organize them according to their level of importance. The important thing should be done first. If there are too many things that have to be done in one day, then you have to give up doing something that is less important on your list.

Besides this, you need to spend a specific (特定的) amount of time doing all the activities you have written down and make sure you finish them on time. People often slow down in their work even though they know that time will never wait for them. Make sure you keep to your plan and finish the tasks one by one. Do not try to do too many things at once.

Also, you can group similar activities together and do them one by one. For example, you can group all the tasks you need to do in the office together and do them while you’re in office. Do all the tasks that have to be done in one place first, and then move to the next place to do the other tasks.

“The bad news is that time flies. The good news is that you’re the pilot, ”said Michael Althsuler. Your future is in your hands, so remember to invest(投资)your time wisely from today on.

1. Which of the following things should be done first?
A.The most difficult things.
B.The most important things.
C.The things that weren’t done yesterday.
D.The things that take the least time.
2. Which of the steps below is NOT important for effective time management?
A.Do all the tasks that need to be done in one place together.
B.Write down daily tasks that need to be done.
C.Do as many tasks as you can at the same time.
D.Understand and know the importance of daily matters.
3. The author quoted the words by Althsuler to say that
A.you can manage your time wisely
B.you can’t control time
C.time passes quickly
D.everything has two sides
4. The text is mainly about
A.the importance of time management
B.ways to manage time effectively
C.ways to organize daily activities
D.the importance of doing tasks on time
2023-11-11更新 | 19次组卷 | 1卷引用:海南省海南热带海洋学院附属中学2022-2023学年高一上学期期中考试英语模拟试题
阅读理解-阅读单选(约130词) | 容易(0.94) |
文章大意:本文是一首诗。文章从小女孩的视角出发,讲述了奶奶给三岁的自己织了一件美丽的毛衣,五岁的自己个子变高了,于是把毛衣给了家里的猫Queen,当作Queen和她的小猫咪的床的故事。

8 . My Favorite Sweater

By Bonnie Highsmith Taylor

My favorite sweater grew too small.

I love that sweater best of all.

My grandma made it when I was three.

She made that sweater just for me.

I picked the yarn (纱线), a special blue.

The color of bluebells (风铃草), wet with dew (露珠).

When I was three I was very small.

But now I’m five and much too tall.

I have a new jacket now that’s green.

So I gave my sweater to our cat Queen.

Queen just gave birth to kittens in the shed (小屋).

My favorite sweater is now their bed.

1. Who is the writer of the poem?
A.The grandma.B.Miss Taylor.C.A kitten.D.Queen.
2. How old is the girl in this poem now?
A.3.B.4.C.5.D.6.
3. How old was the girl when her grandma made the sweater for her?
A.5.B.3.C.4.D.6.
4. The underlined word “kittens” most probably means         .
A.a kind of foodB.baby cats
C.a kind of drinkD.a bed for a baby
2023-11-11更新 | 47次组卷 | 1卷引用:海南省川绵中学2022-2023学年高一上学期期中段考英语试题
阅读理解-七选五(约190词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇说明文,作者旨在给读者就如何写作业提出了建议。

9 . How to deal with your homework

Write it down.     1     Always be sure to write down all the homework so you won’t forget anything.

Create a homework station. Find somewhere comfortable and quiet to do your homework.     2     It will take twice as long to get the homework done. Shut off your cell phone, log off (退出) your computer (unless you need it for your homework) and close the door.

Do homework as early as possible. Don’t leave homework to the last minute.     3     The earlier you start your homework, the sooner you will finish! Do all your homework as early as you can, so you don’t have a pile of ( 一 堆 ) homework the next day.

    4     Think about how long it will take you to complete homework for each subject. For example: English-ten minutes, science-ten minutes, math-forty minutes, history-twenty minutes.

Treat yourself. You can easily get tired by sitting through an hour or two of homework without stopping. Once you finish homework for a subject, take a small break (no more than 15 minutes). Either taking a walk or finding something to eat will do. But do not turn on the TV, or you’ll never go back to your study.     5    

A.Use your time wisely.
B.Start as soon as you get home.
C.Start with your hardest homework.
D.Do not burn the midnight oil, either.
E.Never do your homework in front of the TV.
F.After short breaks, return to finish the rest of your homework.
G.Keep a homework notebook where you record all your homework.
2023-10-28更新 | 92次组卷 | 45卷引用:海南省海口嘉勋高级中学2022-2023学年高一上学期10月检测英语试题(含听力)
阅读理解-阅读单选(约230词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇记叙文,Patrick曾经非常讨厌做家庭作业,后来为了帮助有魔力的小矮人完成Patrick自己的家庭作业,他也认真做了作业,最终在考试里得到了很高的分数。也就是说是他帮助了自己。

10 . Patrick never does homework. “Too boring,” he says. He always plays baseball and basketball after school. His teachers tell him, “Patrick! Do your homework, or you can’t learn anything.” But what can he do? He hates homework.

One day, his cat was playing with a little “doll”. He found it wasn’t a doll at all, but a man of the smallest size. The man called, “Save me! Don’t give me back to that cat. I have magic. I will help you if you save me!”

How lucky he was! Here was the answer to all of his problems. So he said, “If you help me to do my homework until the last day of school, I will get good grades.” The man agreed. He began to do Patrick’s homework. The man didn’t always know what to do and he needed help. “Help me! Help me! ”he said. And Patrick had to help. Day after day, Patrick had to work harder. Finally the last day of school arrived and the man was free to go. As for homework, Patrick didn’t hate doing it any more. Patrick got his A’s. His teachers and classmates were all surprised. Who really helped Patrick?

1. Patrick likes ________ after school.
A.doing sportsB.doing some reading
C.doing his homeworkD.learning things
2. What does the sentence “Patrick got his A’s” mean?
A.It means “Patrick got the teachers’ help”.B.It means “Patrick got good grades”.
C.It means “Patrick got more friends”.D.It means “Patrick got more problems”.
3. Which of the following is not true?
A.Patrick never hates doing his homework.
B.The man sometimes didn’t know what to do when he helped Patrick.
C.The man didn’t go until the last day of school.
D.Patrick finally started to like doing homework.
4. From the passage, we can know ________.
A.the man liked to play with the cat
B.the man never helped Patrick do his homework
C.Patrick’s classmates always helped him do his homework
D.in fact, Patrick helped himself
共计 平均难度:一般