组卷网 > 知识点选题 > 哲理感悟
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 4 道试题
书面表达-读后续写 | 较难(0.4) |
1 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

Ethan was a young man living in a small town. He was a bright soul with dreams, but he was also trapped by the chains of fear and doubt.

Ethan worked at a small bookshop, yet deep within, he had a strong desire to become a painter. Every evening, as the setting sun painted the sky in orange and pink, Ethan would sit by his window, a blank canvas (油画布) before him. Yet, no stroke (笔画) graced the canvas. The fear of failure and the whispers of doubt prevented him from painting. “What if I’m not good enough?” he often thought.

One cold autumn evening, an unexpected visitor came knocking at Ethan’s door-Mrs. Wilkins, an elderly well-known woman of wisdom. “Ethan,” she began gently, “I’ve noticed the light in your room night after night, and yet, I’ve seen no color grace the world from your hands. Why is that?”

Ethan sighed, the weight of his unspoken dreams heavy on his shoulders. He whispered, “I’m afraid that I’ll never be good enough and that my work will never touch the hearts of others.”

Mrs. Wilkins smiled, a kind, understanding smile. “Ethan,” she said, drawing closer, “let me tell you a story of a young bird, much like yourself, afraid to leave its nest. The little bird was always scared at the thought of flight. Day after day, it watched other birds fly into the sky, while it remained where it was, full of fear. The bird feared the unknown, feared failure, and most of all, feared that its wings were not strong enough to carry it. But then, one day, a storm approached, and the little bird had no choice but to jump into the storm. It was not an easy journey; the winds were very strong, and the rain blinded its eyes. Yet, with each flap (拍打) of its wings, the bird realized that it was able to fly.”

注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 开头已给出。

Ethan felt a sense of warmth and hope wash over him as Mrs. Wilkins spoke.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

That night, for the first time in many years, Ethan picked up his brush.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
7日内更新 | 24次组卷 | 1卷引用:河北省唐山市2023-2024学年高一下学期5月期中英语试题
文章大意:这是一篇记叙文。文章讲述了作者家里水管爆裂导致家中被淹,不得不暂住在酒店等待修复。住在一个小酒店房间里并照顾三个小孩极具挑战,但当一群来自FFA组织的青少年搬入后,情况变得更加糟糕。他们晚上在走廊大声喧哗,吵醒了作者的孩子。在经过和他们沟通之后,他们道歉了,并在作者门下留下了一张纸条和40美元作为歉意。作者认为这些青少年抓住了表达善意的机会,告诉我们只要你去寻找,总会发现善行。

2 . Last year, John and I discovered that our plumbing (水管) had failed, flooding our home. We had to live in a hotel as we waited for the _________ to be dealt with.

Living in a small hotel room with three little kids was an extremely _________ period, but when a group of teenagers from FFA group moved in, things went from bad to worse.

The teens kept talking _________ in the hallways until late, and the noise _________ my kids. I was _________ and decided to talk to them to see if they could show _________ rather than become angry. The next day I knocked on the closest door and spoke to the young man who _________ .

“I know you’re here for the FFA conference and we want you to have _________, but you were a little loud last night and I hope you could be quieter tonight,” I _________. The young man said he was very sorry. Before going to bed, I __________ a note under our door. I opened the note to find __________. The teens __________ $40 in the note.

The next morning, my family __________ the teenagers and learned that at the FFA conference, the students had listened to a speech about __________ and paying it forward. That very night, the students found that __________ to be kind.

There is always an act of kindness to be done, just as long as you’re looking for one.

1.
A.messB.fearC.stressD.pollution
2.
A.boringB.challengingC.interestingD.confusing
3.
A.independentlyB.beautifullyC.loudlyD.illegally
4.
A.woke upB.cheered upC.built upD.warmed up
5.
A.shockedB.upsetC.disappointedD.calm
6.
A.doubtB.tensionC.courageD.understanding
7.
A.laughedB.answeredC.rejectedD.performed
8.
A.funB.confidenceC.beliefD.attention
9.
A.announcedB.whisperedC.explainedD.argued
10.
A.leftB.lightedC.toreD.noticed
11.
A.paperB.hairC.moneyD.cloth
12.
A.includedB.wantedC.stoleD.took
13.
A.approachedB.curedC.warnedD.thanked
14.
A.strategyB.kindnessC.honestyD.religion
15.
A.attitudeB.abilityC.opportunityD.strength
7日内更新 | 26次组卷 | 1卷引用:河北省唐山市2023-2024学年高一下学期5月期中英语试题
完形填空(约210词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇记叙文。文章主要讲述了农夫通过种植蕨类植物和竹子的经历,向一个感到沮丧的男人解释了成功的真谛。尽管竹子长时间内没有表现出明显的生长,但最终在第五年迅速成长,暗示成功需要耐心、坚持和努力。

3 . A man got depressed about life. In spite of all his ________, he got nothing but failure. Feeling ________, he left everything and relaxed himself in the woods, where he met a farmer. The man shared his ________ with the farmer.

“Do you see that fern (蕨类植物) and bamboo there?” the farmer said, pointing towards two ________. He told the man that when he planted the fern and the bamboo seeds, he took very good care of them. Within a short period of time, the fern ________ grew from the earth. However, ________ the bamboo seed had been watered for years, it did not outwardly grow as much as an inch. But the farmer did not ________ the bamboo seed and continued to ________ it. By the fifth year, a tiny sprout (嫩芽) grew out of the ________. And within six months, the tree grew a hundred feet tall.

“So, did the bamboo tree lie quietly for four years only to grow rapidly in the ________?” the farmer asked. The answer is quite ________. The little tree was growing underground, developing a root system which was ________ enough to support its potential for outward ________ in the fifth year and beyond.

“Did you know that you had been ________ all the time and that you were growing strong roots?” said the farmer. Hearing the farmer’s words, the man ________ the value of hard work.

1.
A.adviceB.effortC.fearD.evidence
2.
A.surprisedB.motivatedC.defeatedD.relieved
3.
A.excitementB.failureC.knowledgeD.food
4.
A.farmsB.seedsC.gardensD.plants
5.
A.quicklyB.immediatelyC.hardlyD.likely
6.
A.sinceB.ifC.unlessD.although
7.
A.get down toB.look forward toC.give up onD.go away with
8.
A.showB.controlC.cutD.water
9.
A.groundB.imbalanceC.treeD.disorder
10.
A.thirdB.fourthC.fifthD.sixth
11.
A.obviousB.rightC.wrongD.complex
12.
A.clearB.strongC.earlyD.close
13.
A.informationB.calmnessC.successD.growth
14.
A.restingB.waitingC.strugglingD.smiling
15.
A.reportedB.realizedC.ignoredD.assessed
2024-05-15更新 | 49次组卷 | 1卷引用:河北省沧州市运东四校联考2023-2024学年高二下学期4月期中英语试题
书面表达-读后续写 | 适中(0.65) |
名校
4 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

As we stepped off the plane in Pucón, the lively atmosphere of the town immediately lifted our spirits after the long flight from New York.

The contrast between the freezing Big Apple and the warmth of Pucón was striking. The climate was delightful, which was a welcome change from the busy New York City.

“Feel that?” my friend said proudly, bathed in the gentle sunshine. “This is what I call a vacation!”

Our guide, Herman, was waiting for us with a broad smile. His English was limited, but his enthusiasm was boundless. He greeted us with heartiness, “Welcome to Pucón! I have everything ready for you.”

We spent our first day settling into the luxurious house he had arranged for us. The unique design of the house deeply attracted us. The house was a combination of modern luxury and traditional charm, neat and tidy, with tall windows framing the greenery outside.

Herman insisted on taking care of our every need. He would not even let us lift a finger in the house, which was above and beyond his duties.

One evening, as we wandered along the beach, the sky transformed into a canvas (画布) of rich colors. We were placed in a world of wonder. My friend turned to me, eyes sparkling, and said,“This is why we travel, isn’t it? Moments like these make everything else fade away.”

As we planned to go to another town to admire the unique architecture, something unexpected happened. I got a fever.

Our explorations were cut short. Lying in bed, I could hear my friend pacing outside my room, worried. And our travel plans were put on hold as there was no choice but to rest in the hope that I would recover soon.

The next morning, my fever worsened. Being new to the area and struggling with the language barrier, we felt helpless.

注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

Just then, Herman appeared.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

With Herman’s help, I began to recover.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2024-05-10更新 | 35次组卷 | 1卷引用:河北省沧衡名校联盟2023-2024学年高三下学期4月期中英语试题
共计 平均难度:一般