组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 72 道试题
语法填空-短文语填(约190词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文为一篇说明文,介绍了中国的马面裙的历史,设计及文化意义。
1 . 阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Mamianqun, or horse-faced skirt, is a traditional Chinese fashion that has exploded in popularity in recent years.     1    (date) from the Song dynasty, it gained popularity among women during the later Ming and Qing dynasties,     2     men also wore Mamianqun in informal settings. It features a broad waistband that can be tied at the waist, forming     3     “A” or “H” shape. What     4     (true) sets the Mamianqun apart are its pleats (褶皱), which are not only decorative, but also allow for freedom of movement.     5    (motivate) by traditional Chinese cultural elements, designers create abundant patterns on the skirts. Its unique design makes     6     ideal for mix-and-match daily dressing, perfectly proving that it’s not just a relic of the past, but a functional and stylish     7    (add) to modern wardrobes. This rebirth     8    (fuel) by a growing sense of cultural pride, which encourages people to embrace their heritage by combining traditional clothing     9     their daily dressing. Caoxian, a county in Shandong province, is generally considered     10     (be) the heart of Mamianqun production and holds a deep cultural heritage of han fu. In recent years, the Mamianqun business in Caoxian has been thriving, attracting a wave of young people to start their own businesses.

2024-05-10更新 | 100次组卷 | 1卷引用:云南省昆明市2023-2024学年高三三模英语试题
完形填空(约240词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文为一篇记叙文,讲述了小狗Rosie因为害怕烟花的巨大噪音,跑到警察局,警察打电话给主人Steve接她回家的故事。

2 . Bang! Somewhere, someone set off fireworks. After hearing the loud noise, ten-year-old Rosie, ran back towards her ________, Steve Harper. Rosie, ________ from a rescue shelter, was easily shocked by loud sounds when she first arrived, but soon fell in love with the Harpers’ sons and ________ with Steve. But Rosie’s ________ of loud noises always continued and never ________. After the second bang on that Friday afternoon, she took off and ________ disappeared from sight with a silver ring shining around her neck.

Nowhere can Steve find Rosie. Steve had less than five minutes to begin worrying when his phone rang. “Is that black-and-white dog yours, Mr. Harper? She’s just ________ herself over. It seems that she were a criminal.” On the other end the voice came, and the caller was half ________.

Closed-circuit television showed Rosie walking into the police station, ________ around for a few seconds as if she were looking for food, and ________ seating herself in the waiting room just like a lady. A few minutes later, staff ________, gave her some water and called Steve, whose phone number was on Rosie’s ________.

Steve supposed why Rosie knew just where to ________: the waiting room chairs closely resemble those at the local vet. “Maybe she saw the chairs and thought, Oh, this is what I do. I sit and wait.”

Steve headed to fetch Rosie from the ________ and the dog was overjoyed. On their way home, Steve hugged her and stroked her curry hair. Finally they arrived home, safe and ________.

1.
A.partnerB.ownerC.vetD.trainer
2.
A.adoptedB.boughtC.stolenD.separated
3.
A.competedB.foughtC.bondedD.finished
4.
A.fondnessB.careC.fearD.awareness
5.
A.built upB.gave offC.passed onD.went away
6.
A.partlyB.graduallyC.permanentlyD.quickly
7.
A.handedB.thoughtC.pulledD.troubled
8.
A.cryingB.kiddingC.whisperingD.shouting
9.
A.jumpingB.sittingC.rolledD.nosing
10.
A.anxiouslyB.bravelyC.politelyD.impatiently
11.
A.leftB.explainedC.hesitatedD.emerged
12.
A.collarB.backC.tieD.leg
13.
A.lieB.settleC.sleepD.play
14.
A.stationB.houseC.shelterD.clinic
15.
A.charmingB.nervousC.soundD.amazed
2024-05-10更新 | 65次组卷 | 1卷引用:云南省昆明市2023-2024学年高三三模英语试题
阅读理解-七选五(约230词) | 较易(0.85) |
文章大意:这是一篇说明文。短文介绍了简单而神奇的方法让你变得更聪明。

3 . Simple Yet Amazing Ways to Be Wiser

Wisdom is a wonderful fruit of experience, knowledge and good judgement, which actually allows us to conquer the demands of today’s difficult and challenging world.     1    . Here are some strategies that you can follow to get wiser.

● Never back away from learning

    2    , so you must develop a thirst for knowledge. Take new classes, read books, listen toeducational podcasts, and the list goes on and on. If something confuses you, surf the Internet and clear out your problems. All of these activities will strengthen your critical-thinking skills, finally helping you tackle a problem smoothly.

    3    

Why not have wise people, such as your teachers and colleagues as your mentors(导师) to make yourself better? Engage in useful dialog with them. The more time you spend with them, the more transfer of knowledge there will be. Be immersed in their knowledge as much as you can, and you won’t regret it!

● Open yourself to diverse angles

Be willing to accept different views and observe the world from different angles. Never base your perspective on the most popular opinion or what is the most familiar to you.     4    .

● Always trust your gut(直觉)

People who tend to listen to their hearts are good at making decisions than people who only listen to their minds.     5    , but gut also counts and people mostly ignore that. Whenever a certain situation occurs, check how you react and then go with your gut.

A.Call upon the wisdom of others
B.Share your knowledge with others
C.It also calms us down in terrible situations
D.We often think that wisdom is associated with the heart
E.Inspire humanity and see your life change for the better
F.Train your mind to be a judgment-free space for various ideas
G.Always being in your comfort zone will never help you gain wisdom
2024-05-10更新 | 69次组卷 | 1卷引用:云南省昆明市2023-2024学年高三三模英语试题
阅读理解-阅读单选(约320词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:这是一篇记叙文。本文讲述作者为法国海军执行任务期间,恰逢疫情爆发的故事。

4 . In January 2020, I left for a mission, along with a 75-person crew. I had got to know everyone quite well, which made me feel confident that everything would run smoothly. The main goal of the mission was to voyage through the water, identifying boats and aircraft with our sensors while remaining undetected. We were the eyes and ears of the French navy, 300 metres under the ocean.

Being in a submarine (潜水艇) is a bit like being in a spaceship. Letters from family were allowed to keep crew members motivated, but for safety and caution, all communication from the crew’s families was seen first by navy staff who removed any content that could cause panic on board.

In February 2020, as Covid-19 started to emerge in Europe, the navy began to block all Covid-19-related news in our life. Throughout March and April, we had no idea that Covid-19 was even a thing, let alone that France was under strict lockdown.

The day finally came when we were set to come back. The radio channels on the submarine announced the news: “There is a deadly virus, and the country is locked down.” Actually, the information didn’t make any sense to me at that time. “Lockdown” was a new word to me. I didn’t know what to expect.

When I got out of the submarine. I got my phone back and received weeks’ worth of panicked messages. I took a train back to Paris, where my family lives, and was completely lost. People had masks and gloves on. I put over my mouth a fireproof mask that had been given to me by the navy. I just thought, everyone is hiding their mouths, so I’ll do it, too, even though I didn’t know why.

1. What can we know about the mission?
A.It lasted for 3 months.B.75 persons participated in it.
C.It served for the French navy.D.Its main task was to explore the ocean.
2. What information may reach the author when in the mission?
A.His grandfather passed away.B.His mother came across an accident.
C.His girlfriend would break up with him.D.His son was elected captain of the soccer team.
3. Through which can crew members keep informed of outside news?
A.Cellphone access.B.Submarine sensors.
C.Calls from families.D.Radio channels broadcast.
4. How did the author feel on the train?
A.Confused.B.Relaxed.C.Excited.D.Panicked.
阅读理解-阅读单选(约340词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是应用文。介绍了有关自然历史的三本经典书籍。

5 . Besides getting out into nature yourself, the next best thing is to take it all in through the pages of a book. But where to start? Check out our natural history book recommendations.

Living as a Naturalist
By Liu Huajie, China

Have you ever wanted to get down to the level of plants and see the world through their “eyes”? Living as a Naturalist invites you into this world. This book makes natural history accessible and attractive. It interprets ancient Chinese educational and philosophical ideas of knowing about nature from a natural history perspective. It also introduces key figures in the West’s approach to the subject. This is all done with a humorous and engaging writing style while featuring beautiful images of plants and animals.

My First Summer in the Sierra
By John Muir, US/UK

In the summer of 1869, John Muir, a 31-year-old Scottish immigrant, joined a group of shepherds in the foothills of California’s Sierra Nevada mountain range for an adventure that proved life-changing for him. During those four months, he kept a diary while following a flock of sheep, painting a glorious picture of idyllic forests and majestic mountain peaks. This diary was titled My First Summer in the Sierra, which inspired thousands of Americans to visit the area. It later became the well-known Yosemite National Park.

The Peregrine
By J. A. Baker, UK

In 1965, John A.Baker gave up his work and lived on his earnings, devoting all his time to observing the peregrine falcon(游隼). From autumn to spring, Baker tracked the comings and goings of a pair of peregrine falcons in eastern England by bicycle and on foot, documenting their lives and the environment they live in. Like the bird itself, Baker has a keen eye for detail. The bird’s most exciting moments, like fast flying and hunting prey, are brought to life by Baker. In his eyes, the most important aspects of natural history and its documentation are patience, passion and observation.

1. What is included in Living as a Naturalist?
A.Stories about shepherds.B.Drawings of western figures.
C.Pictures of creatures.D.Theories about natural science.
2. What does My First Summer in the Sierra lead to?
A.Immigrants’ pursuit of an independent life.B.The popularity of natural history books.
C.John’s dedication to animal protection.D.People’s affection for the region.
3. What makes The Peregrine a success?
A.Great patience and subtle observation.
B.The humorous and engaging writing style.
C.The concept of “wilderness” rooted in Baker’s heart.
D.Practical examples of living harmoniously with the bird.
2024-04-10更新 | 80次组卷 | 2卷引用:2024届云南省高三下学期3+3+3高考备考诊断性联考(二)英语试题
阅读理解-阅读单选(约270词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:这是一篇应用文。本文是投资市政债券的广告。

6 . Investors are attracted to municipal bonds (市政债券) for three reasons: safety of the original money, regular predictable income and the tax-free benefits. Together, these three elements can make municipal bonds a convincing case in your investment.

Safety of the original money

When investing in municipal bonds, investors are paid back the full face value of their investment when the due date comes or earlier if called. This is why many investors, particularly those nearing retirement or in retirement are fond of investing municipal bonds, who are concerned about protecting their money. It could be the smartest retirement investment you make.

Regular Predictable Income

Municipal bonds typically pay interest every six months unless they get called. That means that you can count on a regular, predictable income stream. Because most bonds have call options, which means you get your money back before the due date, then the next municipal bonds you purchase can earn more or less interest than the called bond.

Tax-Free Benefits

Income from municipal bonds is not subject to federal income tax and, depending on where you live, may also be free from state and local taxes. Tax-free can be a big attraction for many investors.

We’re sure you’ll want to know more about the benefits of Municipal Bonds. So our specialists have written a helpful Bond Guide for investors.

In the Bond Guide, you’ll learn:

·The benefits and risks of municipal bonds

·Strategies for smart bond investing

·Municipal bond facts every investor should know

Call (800)316-1846 or visit www. MunicipalBonds.com to get one for free.

1. Why do people in retirement like to invest municipal bonds?
A.They have faith in the government.B.They may pay the least tax.
C.They won’t lose their initial investment funds.D.They can gain the most interest than others.
2. When might investors receive interest for the first time?
A.Half a year later.B.On the due date.
C.When they retire from work.D.When purchasing the next bonds.
3. How do the investors get the Bond Quide?
A.Make an application for it.B.Make an call at (800)316-1846.
C.Request our specialists in person.D.Visit www. MunicipalBond.com to purchase one.
2024-04-09更新 | 78次组卷 | 1卷引用:2024届云南省昆明市第一中学高三第七次高考仿真模拟英语试题
听力选择题-长对话 | 较易(0.85) |
名校
7 . 听下面一段较长对话,回答以下小题。
1. Why did the man give up his dream to be a gym teacher?
A.He didn’t have the equipment.
B.He couldn’t afford the expense.
C.He found the training was hard.
2. What does the man think of his job?
A.It’s disappointing.B.It’s boring.C.It’s satisfying.
2024-04-09更新 | 68次组卷 | 1卷引用:2024届云南省昆明市第一中学高三第七次高考仿真模拟英语试题
听力选择题-短对话 | 较易(0.85) |
名校
8 . Why does Lily need help?
A.She is a new student.B.She missed some classes.C.She always fails in science.
2024-04-09更新 | 75次组卷 | 1卷引用:2024届云南省昆明市第一中学高三第七次高考仿真模拟英语试题
阅读理解-阅读单选(约280词) | 较易(0.85) |
文章大意:这是一篇应用文。文章主要介绍了最佳品牌设计奖的比赛。

9 . The Best Brand Awards

The Best Brand Awards is an international competition that recognizes the concept and design of brands from around the globe. Designers, agencies and companies compete every year to present their best work. It has a total of four categories: Logo New, Logo Redesign, Brand Identity and Brand Identity Redesign.

Participation is easy, as one registers and uploads the work via the website. Brands created between January 2023 and March 2024 are welcome to participate.

General Piece Requirements

Formats: jpeg, jpg, png or. Tiff (not bigger than 2MB).

Coloured areas in the background are not allowed.

Only digital submissions are allowed, no printouts.

Logo New: A single logo centred on a white background.

Logo Redesign: The old logo is on the left, and the new one on the right on a white area. Brand Identity and Brand Identity Redesign:Four examples of the application of the logo on a white area are shown.

Entry Fees

Logo categoriesIdentity categories
Early bird submission
( 1 January—29 February, 2024)
£50 per piece£100 per piece
Regular submission
( 1 March—31 March, 2024)
£75 per piece£150 per piece
Late submission
(1Apil—15May, 2024)
£100 per piece£200 per piece
Awards

Each winner will receive a certificate in PDF format. This certificate is free of charge. You can print it out on your own. You will also receive a set of award logos free of charge.

The awards a represented in Gold, Silver, Bronze, Award of Excellence and Runner Up. A trophy (奖杯) can be ordered for a fee of 110 euros. Each trophy is individually produced and the text is agreed with the respective prizewinner.

The order can be placed simply by email: hello@bestbrandawards.com.

1. What do we know about the Best Brand Awards?
A.It is held annually.B.It includes three categories.
C.It is held nationally.D.It requires printout submissions.
2. How much should you pay if you submit an identity design on April 6, 2024?
A.£75.B.£100.C.£150.D.£200.
3. Which of the following can a winner order?
A.A digital certificate.B.A customized trophy.
C.A set of award logos.D.A printout of a certificate.
2024-04-06更新 | 129次组卷 | 2卷引用:2024届云南广西贵州省高三“3+3+3”高考备考诊断性联考英语试题二
阅读理解-阅读单选(约290词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是应用文。文章介绍了即将举行的“Instant Expert: The Genetics Revolution”活动,包括活动的目的、内容、票价、时间安排等信息。

10 . We are always seeking ways to make our events more inclusive and to find new ways to deliver value to you. For 2024 we have reduced the ticket prices and introduced a new ticket option “super early bird” for our Instant Expert events. All our events will still be held at Conway Hall, 25 Red Lion Square, London. What doesn’t change is that each event will continue to feature six expert speakers sharing their knowledge and latest research on the event topic.

What will you learn?

Anyone interested in genetics (遗传学) can attend, whatever your age or background. Whether you’re a scientist, a student or simply a fascinated human being, Instant Expert: The Genetics Revolution offers the chance to learn directly from the experts at our one-day masterclass. At this Instant Expert, you’ll learn about:

●Gene editing with CRISPR

●Whether DNA is destiny, Nature vs Nurture

●Genome sequencing and consumer DNA testing

●The ethics of creating new life

What’s included in your ticket?

●In-depth and engaging talks from six leading scientists

●Ask-an-expert Question Time session

●Your chance to meet our six speakers and New Scientist host

●Exclusive on-the-day New Scientist subscription deal, book and merchandise offers

Booking information:

Doors will open at 9 a. m. on Saturday, May 25th, with talks starting an hour later. The event will finish at 5 p. m. Lunch will NOT be provided at this event, but the agenda includes a one-hour lunch break... Visitors are welcome to bring their own food, or purchase lunch at one of the many establishments around Red Lion Square and the surrounding area.

Tickets are non-transferable to any other New Scientist event. All tickets are non-refundable.

1. Which is one of the changes about the event?
A.The prices of the tickets.B.The place for the event.
C.The time for entrance.D.The number of experts.
2. What can visitors do at Conway Hall?
A.Edit gene with CRISPR.B.Have their DNA tested.
C.Buy discounted books.D.Interact with the experts.
3. How long will the event last?
A.About 9 hours.B.About 6 hours.C.About 5 hours.D.About 3 hours.
2024-03-27更新 | 129次组卷 | 7卷引用:2024届云南三校高三下学期高考备考实用性联考卷(七)英语试卷
共计 平均难度:一般