组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 2 道试题
书面表达-读后续写 | 较难(0.4) |
名校
1 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

In a small town, there lived a young elementary school student named Timmy, whose lateness had become his worst trait (特点) in his school.

Every school morning, he struggled to get out of bed, often finding himself rushing through breakfast and forgetting important things like his homework or lunchbox. Meanwhile, his classmates would glance at the empty seat beside them, exchanging knowing looks as the clock ticked pa st the start of the class. When Timmy finally arrived, he would often find himself the center of attention, and his cheeks red with embarrassment as he apologised. Deep down, Timmy felt a growing sense of discomfort and shame about his habitual lateness. His teachers and classmates were concerned about the effect of his constant lateness on his studies.

One day, Timmy’s class teacher, Mrs. Johnson, decided to solve the issue. She approached Timmy with a gentle smile, “Timmy, can we talk about something important?”

Timmy looked up and replied, a bit nervous, “Sure, Mrs. Johnson.”

She crouched (蹲下) down to his level, speaking softly but seriously and sincerely, “I’ve noticed you’ve been late for class quite often. Do you know being on time is very important?”

Timmy lowered his head and said, “Yes, but...”

Mrs. Johnson continued, “Being on time helps you not miss out on your lessons. It’s also about respect for your classmates and me. When you’re late, it can disrupt (打乱) the whole class. We all miss you when you’re not here on time.”

Timmy nodded and said, a look of understanding on his face, “I didn’t realize it was affecting everyone. I’ll try to be better, Mrs. Johnson. But I have difficulty waking up and getting out of bed. Every morning when my alarm clock sounded, I hit the snooze (小睡) button, just 10 more minutes. Then 10 minutes later, another 10 minutes. That’s why I am always late for school.”

“Don’t worry. We’re all here to help you,” Mrs. Johnson said, offering a comforting smile.

注意:
1.续写词数应为 150 左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
After the talk, Mrs. Johnson, along with Timmy’s classmates, came up with a plan to help him.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Soon Timmy’s change was obvious.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2024-03-12更新 | 103次组卷 | 7卷引用:广西部分学校2023-2024学年高一下学期开学考试英语试题
阅读理解-阅读单选(约330词) | 较难(0.4) |
真题 名校
文章大意:本文是一篇议论文。文章由问题“谁是天才?”引入,论述了世人对天才的狭隘定义,提出事实上“天才”有很多种形式,不要让思维限制了我们的“天才”能力。

2 . Who is a genius? This question has greatly interested humankind for centuries.

Let’s state clearly: Einstein was a genius. His face is almost the international symbol for genius. But we want to go beyond one man and explore the nature of genius itself. Why is it that some people are so much more intelligent or creative than the rest of us? And who are they?

In the sciences and arts, those praised as geniuses were most often white men, of European origin. Perhaps this is not a surprise. It’s said that history is written by the victors, and those victors set the standards for admission to the genius club. When contributions were made by geniuses outside the club—women, or people of a different color or belief—they were unacknowledged and rejected by others.

A study recently published by Science found that as young as age six, girls are less likely than boys to say that members of their gender(性别)are “really, really smart.” Even worse, the study found that girls act on that belief: Around age six they start to avoid activities said to be for children who are “really, really smart.” Can our planet afford to have any great thinkers become discouraged and give up? It doesn’t take a genius to know the answer: absolutely not.

Here’s the good news. In a wired world with constant global communication, we’re all positioned to see flashes of genius wherever they appear. And the more we look, the more we will see that social factors(因素)like gender, race, and class do not determine the appearance of genius. As a writer says, future geniuses come from those with “intelligence, creativity, perseverance(毅力), and simple good fortune, who are able to change the world.”

1. What does the author think of victors’ standards for joining the genius club?
A.They’re unfair.B.They’re conservative.
C.They’re objective.D.They’re strict.
2. What can we infer about girls from the study in Science?
A.They think themselves smart.
B.They look up to great thinkers.
C.They see gender differences earlier than boys.
D.They are likely to be influenced by social beliefs
3. Why are more geniuses known to the public?
A.Improved global communication.
B.Less discrimination against women.
C.Acceptance of victors’ concepts.
D.Changes in people’s social positions.
4. What is the best title for the text?
A.Geniuses Think AlikeB.Genius Takes Many Forms
C.Genius and IntelligenceD.Genius and Luck
2021-06-11更新 | 10703次组卷 | 59卷引用:广西壮族自治区钦州市浦北县浦北中学2023-2024学年高二下学期3月月考英语试题
共计 平均难度:一般