组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
已选知识点:
全部清空
解析
| 共计 273 道试题
1 . 除了懂一些法语之外,琳达英语说得也很好。(as well as)
____________________________________________________________________________________
2023-09-02更新 | 44次组卷 | 1卷引用:天津市第一中学外研版高中英语必修第二册第二次单元测试
翻译-词汇英汉互译 | 适中(0.65) |
名校
2 . 假定你是李华,你的英国朋友Kevin来信说他在“留学生汉字书法竞赛Chinese Calligraphy Competition for International Students”取得了第一名的好成绩。请你给他写一封邮件,内容包括:
1. 表示祝贺;
2. 肯定他的成绩和努力;
3. 期待与他交流学习心得。
注意:
1. 写作词数应为80左右;
2. 请按如下格式作答。
Dear Kevin,
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Hua

3 . 我从未想到会有如此多的人在短时间内感染上这么严重的病毒。(Never; occur) (汉译英)
2022-12-28更新 | 81次组卷 | 3卷引用:2020届上海市浦东复旦附中分校高三3月月考英语试题
5 . 这位女士很优雅,她的演讲充满激情,给在场的听众留下了深刻的印象。(impression)(汉译英)
2022-10-18更新 | 125次组卷 | 3卷引用:上海松江二中、奉贤、金山三校2018-2019学年高三下学期3月联考英语试题
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在英国留学期间的一些感受。
6 . 请根据上下文内容,将文中画线部分译成汉语或英语。

I once studied in a British high school for one year. I was very happy with the school hours in Britain. I could get up an hour later than usual.

On the first day, all students attended an assembly in the school hall.     1     I sat next to a girl whose name was Diana. During the assembly, the headmaster told us that     2     the best way to earn respect was to devote ourselves to study. Because we had different classes in different classrooms,     3    对我来说记住所有的同学是件难事。I found the homework was not as heavy as what I used to get in China. However, it was a bit challenging. Luckily, my teachers gave me much encouragement. My English improved a lot, as I used English every day.

I liked cooking and also took many subjects. In the art class, I made a small sculpture.     4     I liked it very much though it didn’t look very beautiful.     5    我很幸运能够体验到这样一种不同的生活方式。

文章大意:本文是一篇记叙文。文章全面介绍了将为我们作演讲的高倩女士。
7 . 根据上下文内容,将文中划线部分译成汉语或者英语。

Ms Gao Qian is going to give us a speech on 20 July.     1     She once lived in Australia and has travelled around the world. She is friendly and outgoing.     2     She knows China and the Chinese culture quite well, and she also knows about the world.

    3     高倩女士擅长汉语和英语。 She graduated from Peking University in 2004. After graduation, she worked as an English teacher in a college for four years.     4     In 2008, she started a school to help poor children to go to university.

Ms. Gao Qian likes travelling and has been to different parts of the world. She will talk about some foreign customs, as many students are very interested in them.     5     我们期待她的到来

翻译-整句汉译英 | 较难(0.4) |
名校
8 . 这是他第一次赢得这个头衔。(It is/was the first time that +从句)
____________________________________________________________________
文章大意:本文为一篇说明文。文章介绍了以高中生为目标对象的“禁烟运动”的一次宣传广告策划的具体安排。
9 . 请根据上下文内容,将文中划线部分译成汉语或英语。

Antismoking ad campaign

Every year millions of people around the world die due to smoking.    1     Every packet of cigarettes contains poisonous chemicals that can result in lung cancer and heart disease. This costs countries a lot of money and causes great damage to the welfare of the people. There are huge numbers of smokers in Asia. This is why we have chosen anti-smoking as the subjects of our ad campaign.

The target audience is highschool teenagers. Our main aim is to discourage young people from smoking.    2     我们的研究表明年轻人是关心他们的健康和未来的. We will education them about the bad physical effects of smoking and how smoking affects those people around them. We will explain all the advantages of not smoking, such as saving money which can then be spent on other things. Our interviews also indicate that young people are concerned about what is cool and what their friends like. We will show how smoking is not cool or attractive, because it makes people smell terrible, and gives them bad teeth, skin and fingernails.    3     If we can convince young people not to start, they might then urge their parents and other people to give up smoking, too.

Our campaign will start on 31 May, World No Tobacco Day. We will put large posters around the school with our logo and slogan.    4     我们的网站将给学生们提供更多的有关吸烟方面的信息. We will also publish an article in the school magazine informing students about the dangers of smoking, and we will organize an essay competition as well.

Our slogan: Smoking kills!

    5     Many people think that smoking is cool or enjoyable, but they are not fully aware of the damage that it does to their health. This is why we choose this picture as our logo. We want to shock people into realizing that many smokers die all too soon from illnesses and diseases related to smoking.

文章大意:这是一篇应用文。周玲写信给Amy,对她的遭遇表示同情,并说明了自己对体重问题的看法。
10 . 请根据上下文内容,将文中划线部分译成汉语或者英语。
Dear Amy,

My computer was broken, so I couldn’t read your two e-mails until today. I’m so sorry to hear about your problem,     1     but I’m glad you’re feeling better and are recovering.

You’re right.     2     We shouldn’t be embarrassed about our weight. I think you look great as you are, and you are a wonderful person. I know that the pressure to stay slim is a problem, especially for an actress. However, your mother knows best:     3     没有什么比健康更重要。

It’s the same in China —    4     many people are always going on a diet or taking weight-loss pills, which are often dangerous.     5     我希望他们能从你的故事中吸取教训。

Love,

Zhou Ling

共计 平均难度:一般