组卷网 > 知识点选题 > 故事
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 510 道试题
完形填空(约290词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要描述了作者从一个病人身上学到了,学会了毫无怨言地接受坏的事物,感激地接受好的事物。

1 . Our house was across the street from a big hospital, so we rented (租) our empty upstairs rooms to outpatients (门诊病人). One evening, there was a _______ at the door. I opened it to see a truly sick-looking man. His face looked terrible—it was swollen (肿胀的) and red. Yet his voice was _______ . He told me that he came for treatment and that he’d been searching for a spare room since noon, but no one would give him one _______ his face. For a moment I said nothing, but he said he would be _______ to just sleep on the hallway. I agreed.

The old man had a huge heart inside his tiny body. He told me that he fished for a living to _______ his daughter, her five children, and her crippled (残废的) husband. He didn’t complain while telling _______ his story. He was grateful that he didn’t feel any _______ from his disease, which was seemingly a form of skin cancer (皮肤癌). The next morning, he said, “Can I come back and stay the _______ time I need treatment?” I told him he was welcome to come again.

On his next trip, as a _______ , he brought a big fish and some large oysters (牡蛎). In the years that he stayed with us ________ , there was never a time that he did not bring us gifts like these. My neighbor ________ me that I could lose potential (潜在的) renters by putting up the old man after he left the first morning.

Maybe we did ________ renters once or twice. But if only they could have known him, perhaps their illnesses would have been ________ to bear (忍受). I know our family always will be ________ to have known him. From him, we learned ________ it was to accept the bad without complaint and the good with gratitude (谢意).

1.
A.knockB.signC.noticeD.ticket
2.
A.worryingB.upsetC.traditionalD.pleasant
3.
A.instead ofB.because ofC.such asD.as long as
4.
A.happуB.braveC.lonelyD.friendly
5.
A.forgetB.surpriseC.supportD.change
6.
A.themB.himC.meD.her
7.
A.luckB.experienceC.painD.joy
8.
A.secondB.nextC.lastD.first
9.
A.giftB.jobC.hobbyD.business
10.
A.coldlyB.silentlyC.correctlyD.strangely
11.
A.encouragedB.reportedC.hatedD.warned
12.
A.expectB.chooseC.refuseD.lose
13.
A.worseB.betterC.truerD.easier
14.
A.thankfulB.sillyC.funnyD.polite
15.
A.howB.whatC.whereD.when
2024-01-08更新 | 19次组卷 | 1卷引用:2023年新东方高一上英语02
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述的是作者在一家小医院的急诊科工作,因为是新人,所以要在平安夜值夜班,作者救了一个男子,后来男子每年都来见作者,男子还送给了作者一个包裹,包裹里有一个铃铛,上面写着“友谊”。

2 . Years ago, I began to take a job in a small hospital’s emergency department. On Christmas Eve,________wanted to work. As the________member of the group, the night duty went to me.

At 9 pm, the ambulance________a man in his sixties who was having a heart attack. His condition was________, but I did my best and he also hung in there. Before I________ in the morning, I stopped to see him. He had________the night and was sleeping.

The following year, I got Christmas Eve duty________because I remained to be the newest member of the________. At 9 pm, the ward clerk told me there was an old couple in the hall who________ to speak with me. The man________himself as Levin and said, “You probably don’t________me, but last Christmas Eve you saved my________. Thank you for the year you gave me.” He and his wife hugged me, handed me a small gift, and left. I was very________ and touched.

The following year a new ________joined the group, and my family was.________that I could stay home on Christmas Eve. ________ , I wanted to see if Mr and Mrs Levin would return. This time, I ________for the shift (轮班).

Once again, the Levins appeared at 9 pm. We all smiled, and Mr Levin said he’d come to see me every Christmas Eve, and that________he didn’t come, well, I would know that it just wasn’t his year.

The last year I saw him, he brought me a package. I________ unwrapped the package and found a beautiful bell inside. On it was written a single ________: friendship.

1.
A.every oneB.no oneC.someoneD.anyone
2.
A.newestB.oldestC.smartestD.loveliest
3.
A.looked forB.took awayC.brought inD.sent for
4.
A.excellentB.normalC.goodD.uncertain
5.
A.joinedB.cameC.leftD.worked
6.
A.survivedB.enjoyedC.drankD.deserved
7.
A.hardlyB.againC.simplyD.seriously
8.
A.cityB.familyC.classD.group
9.
A.wantedB.promisedC.agreedD.pretended
10.
A.copiedB.consideredC.dressedD.introduced
11.
A.likeB.rememberC.realizeD.forget
12.
A.sonB.daughterC.lifeD.wife
13.
A.surprisedB.tiredC.puzzledD.afraid
14.
A.presidentB.familyC.doctorD.patient
15.
A.movedB.delightedC.sadD.worried
16.
A.orB.SoC.BesidesD.However
17.
A.volunteeredB.refusedC.failedD.tried
18.
A.unlessB.ifC.althoughD.since
19.
A.unhappilyB.exactlyC.carefullyD.nearly
20.
A.meaningB.giftC.letterD.word
2024-01-08更新 | 34次组卷 | 1卷引用:2023年新东方高一上英语05
完形填空(约410词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲的是作者在一次坐公交车的时候遇到一个男孩,男孩告诉了作者自己的遭遇,作者从男孩的乐观中得到了启示。

3 . A few years ago I worked in an international company that sold computer devices. I had to ________ a lot over the country as a part of my work. I remember that I was at a stage of my life where I only cared about how to make more money.

On one of my trips, I came to the airport to take a bus to downtown, ________ . It was the same routine: get into the city, take the bus to the hotel, visit the customer, work late, take the bus back to the airport and fly back... I sat down somewhere in the middle. A boy was seated next to me, carrying a lot of ________ . Suddenly, he turned to me and gave me one of the most ________ smiles I had ever seen from a stranger. Warmly, he said, “Hi, the perfect day in the perfect place, huh?”

I remember thinking to myself — this must be one of those ________ people who is young and naive and just thinks everything is beautiful and easy. Why was he ________ me when I just wanted to enjoy the bus ride? But out of ________ I replied, “Perfect! Did your parents ________ you to have some vacations on the beach?” “No, I’m not here for vacation, and I don’t have parents,” He ________ his head, “I’m here because I want to achieve my biggest ________ . I’m on the way to the army school where my grandfather studied a long time ago.”

“I lost my dad 10 years ago then my mom married again. My stepfather ________ me out of the house. Since then, I’ve been living all over the country. I’ve met many people who were kind to me. And I’ve learnt a lot from life ________ these years,” he said softly. At that point I couldn’t say a word. I felt the ________ coming.

But he smiled and told me that for 10 years, he had only one thing on his mind — to join the army school like his grandfather. “My grandpa was a general of the army. He left me this,” he said ________ . He showed me a golden knife and said this was the best ________ of his childhood. “The only thing I know is that I will follow my dream and every day I will be happy.” Soon, the bus reached his stop, he stood up, took all his suitcases, and said goodbye with a big smile. From that day on, I always try to do everything with my best smile on my face.

1.
A.struggleB.sufferC.travelD.explore
2.
A.on averageB.as usualC.in generalD.as well
3.
A.suitcasesB.backpacksC.handbagsD.packages
4.
A.sincereB.rudeC.generousD.striking
5.
A.ordinaryB.unusualC.particularD.typical
6.
A.puzzlingB.embarrassingC.annoyingD.amusing
7.
A.curiosityB.gratitudeC.respectD.politeness
8.
A.pay backB.pay forC.pay offD.pay out
9.
A.shookB.noddedC.raisedD.lowered
10.
A.aimB.opportunityC.performanceD.dream
11.
A.threwB.threatenedC.trappedD.tracked
12.
A.beforeB.tillC.throughD.across
13.
A.scentB.sweatC.tearsD.stress
14.
A.creativelyB.proudlyC.anxiouslyD.gratefully
15.
A.memoryB.impactC.impressionD.image
2024-01-08更新 | 18次组卷 | 1卷引用:2023年新东方高一上英语06
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了埃尔维斯·萨默斯为无家可归的人建造小型的流动住房,并且雇用无家可归的人来建造更多的流动住房。

4 . Elvis Summers, 38, met Irene McGee, 60, last September when Irene appeared at Elvis’ Los Angeles apartment building _________ recyclable waste so she could exchange it for cash.

As they chatted, Elvis discovered Irene had been _________ for many years since her husband died. And sometimes the 60-year-old didn’t even have a blanket or a cardboard box to sleep in.

“I couldn’t ignore (忽视) human experiencing great pain right next to _________ ,”he says. “I’m not rich I can hardly keep my own lights _________ . But when I saw that a 60 year old woman was sleeping in the dirt, I went right to the store and decided to buy the materials to _________ her a tiny house. I hope she could at least have a warm, safe place to _________ .”

Summers spent $500 building a 3.5 by 8 foot house in five days. He posted a _________ of the house as it was being built on the Internet. Surprisingly, it _________ six million views in four days.

“My video spread _________ and I’ve got such a huge global response. I’ve expanded (扩大) my __________ of helping a few more people into helping as many as I possibly can. He began fund raising online to build more houses for people in __________.

“When I filmed myself building the house, I just wanted to __________ it. But when I went out to film a few more homeless people and started talking with them, a few asked if I could build them a house because they also had __________ .”Elvis said

And now Elvis can’t wait to have public builds and __________ people to build tiny houses. He has taught as __________ as 4 years old and as old as 86 to build tiny houses. ANYONE can learn!

1.
A.looking forB.looking atC.looking afterD.looking around
2.
A.sickB.upsetC.freeD.homeless
3.
A.themB.meC.youD.him
4.
A.onB.offC.upD.out
5.
A.lendB.rentC.buildD.buy
6.
A.sleepB.playC.visitD.study
7.
A.novelB.pictureC.videoD.message
8.
A.postedB.receivedC.gaveD.spread
9.
A.fullyB.quicklyC.exactlyD.properly
10.
A.dutyB.jobC.planD.place
11.
A.surpriseB.silenceC.messD.need
12.
A.keep a record ofB.make full use ofC.make a difference toD.take notice of
13.
A.anythingB.everythingC.nothingD.something
14.
A.adviseB.allowC.orderD.teach
15.
A.carefulB.youngC.cleverD.weak
2024-01-08更新 | 28次组卷 | 1卷引用:2023年新东方高一上英语04
完形填空(约260词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇记叙文。人们一直认为《金银岛》一书的故事是作者Robert Louis Stevenson凭空想象出来的,然而最近的研究发现了这部作品背后的真实故事。

5 . The True Story of Treasure Island

It was always thought that Treasure Island was the product of Robert Louis Stevenson’s imagination. __________, recent research has found the true story of this exciting work.

Stevenson, a Scotsman, had lived ________ for many years. In 1881 he returned to Scotland for a __________. With him were his American wife Fanny and his son Lloyd.

Each morning Stevenson would take them out for a long walk over the hills. They had been _________ this for several days before the weather suddenly took a turn for the worse. Kept indoors   by the heavy rain Lloyd felt the days ________. To keep the boy happy, Robert asked the boy to do some __________.

One morning, the boy came to Robert with a beautiful map of an island. Robert ________ that the boy had drawn a large cross in the middle of ________. “What’s that?” he asked. “That’s the ________ treasure,” said the boy. Robert suddenly saw something of an adventure story in the boy’s __________. While the rain was pouring, Robert sat down by the fire to write a story. He would make the __________ a twelve-year-old boy, just like Lloyd. But who would be the pirate (海盗)?

Robert had a good friend named Henley, who walked around with the help of a wooden leg. Robert had always wanted to ________ such a man in a story. ________ Long John Silver, the pirate with a wooden leg, was __________.

So thanks to a rainy September in Scotland, a friend with a wooden leg, and the imagination of a twelve-year-old boy, we have one of the greatest __________ stories in the English language.

1.
A.HoweverB.ThereforeC.BesidesD.Finally
2.
A.aloneB.next doorC.at homeD.abroad
3.
A.meetingB.storyC.holidayD.job
4.
A.attemptingB.missingC.planningD.enjoying
5.
A.quietB.dullC.busyD.cold
6.
A.cleaningB.writingC.drawingD.exercising
7.
A.doubtedB.noticedC.decidedD.recognized
8.
A.the seaB.the houseC.ScotlandD.the island
9.
A.forgottenB.buriedC.discoveredD.unexpected
10.
A.bookB.replyC.pictureD.mind
11.
A.starB.heroC.writerD.child
12.
A.praiseB.produceC.includeD.accept
13.
A.YetB.AlsoC.ButD.Thus
14.
A.readB.bornC.hiredD.written
15.
A.newsB.loveC.real-lifeD.adventure
2024-01-02更新 | 23次组卷 | 1卷引用:浙江省丽水市丽水三校联考2023-2024学年高一上学期12月月考英语试题(含听力)
完形填空(约230词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文,主要讲述了75岁的南希在10年前被确诊患有帕金森症后,开始去健身房练习非接触式拳击运动,这让她的症状减轻了,而且感觉良好。

6 . While many grandmothers would be content to stay home and enjoy a relaxed retirement, Nancy is taking a vastly _______ approach to her golden years. Three days a week, she heads to the _______ where she usually warms up with a walk before turning to her favorite sport of all:_______.

You read that right. This powerhouse is 75 years old. Ten years ago, she was diagnosed with Parkinson’s disease. There’s no _______ for Parkinson’s, and the condition generally _______over time.

Nancy wasn’t about to _______ and wait for her symptoms(症状) to increase. “My doctor said one day, ‘you’re discouraged from sitting down’,” she explained. In a(n)_______ to “move, move, move”, Nancy headed to a gym to research _______ that might help her _______ her disease. As soon as she ________ non-contact boxing, she enjoyed it very much!

Non-contact boxing means Nancy never takes hits from her opponent, so it’s a(n)________way to get exercise that stimulates her brain as well as her body. Since she started her boxing________, Nancy said her symptoms have ________, and that she feels better immediately after working out!

When she first stepped into the gym, everyone turned around to stare at her in boxing gloves. Once they got over the ________, her gym friends, who are “gentle from the heart”, became her biggest supporters.

These days, she’s a ________ customer in the gym and has no shortage of partners.

1.
A.idealB.complexC.differentD.flexible
2.
A.stationB.hospitalC.parkD.gym
3.
A.shootingB.swimmingC.joggingD.boxing
4.
A.cureB.reactionC.signalD.strategy
5.
A.deliversB.worsensC.spreadsD.reveals
6.
A.sit inB.sit aroundC.sit throughD.sit up
7.
A.attemptB.positionC.hurryD.access
8.
A.projectsB.treatmentsC.exercisesD.trainers
9.
A.manageB.contractC.analyzeD.master
10.
A.approachedB.acceptedC.discoveredD.equipped
11.
A.safeB.effectiveC.usefulD.convenient
12.
A.campaignB.careerC.routineD.competition
13.
A.appearedB.developedC.switchedD.reduced
14.
A.silenceB.shockC.doubtD.barrier
15.
A.friendlyB.regularC.enthusiasticD.positive
阅读理解-阅读单选(约300词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇记叙文。本文讲述的是一对年轻夫妇在野外遇险又脱险的故事。

7 . 20-year-old Colen Nulgit and his girlfriend, Shantelle Johnson, had gone out for a daytime fishing trip at Keep River National Park in Australia last week when their car became stuck in some mud (淤泥). When they were unable to free the car from the mud, they began to worry. The park’s waterways are usually full of crocodiles (鳄鱼), and the couple had already seen plenty of crocodile tracks running through the mud. Not only that, they had only brought a few bottles of water and little food for the trip.

Nulgit and Johnson tried to fall asleep in their car—but as the sun set and the nearby water levels began to rise, they feared that the high water would bring the crocodiles closer to their car. The young couple then moved towards dry land and hoped for rescue. They even used a piece of wood to write the word “HELP” into the mud along with a line pointing towards their car.

Thankfully, the couple had told Nulgit’s parents where they were going and when they expected to be home before they left. So when they failed to return the very same night, his worried mother called the police. Rescuers began searching the area by airplane the next morning. Upon hearing the sound of the plane, the couple started a fire so the rescuers would see the smoke. As the plane drew closer to the smoke, the rescuers successfully located the couple after they caught sight of the “HELP” sign pointing towards the car.

Nulgit and Johnson were very thankful for the rescue. They now plan on putting together a set of emergency survival tools for the car.

1. Why did the young couple move to dry land?
A.Because their car became stuck in some mud.
B.Because they wanted to fall asleep in their car that night.
C.Because they were afraid the crocodiles would come to their car.
D.Because they only brought a few bottles of water and little food.
2. What did Nulgit and Johnson do to save themselves?
A.They wrote a sign for help.B.They went fishing for food.
C.They started a fire for warmth.D.They called their parents for help.
3. When did Nulgit’s mother call the police?
A.The evening when they should have arrived home.B.The moment their car became stuck in some mud.
C.The minute she received their call for help.D.Upon hearing the sound of the plane.
4. Which of the following is true?
A.At the sight of the rescuers, the couple brought into tears.
B.The couple successfully caught the rescuers’ attention by smoke.
C.The rescuers began searching the area the moment they received the call.
D.After being rescued, the couple bought some survival tools for car at once.
完形填空(约210词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是记叙文。文章讲述了突如其来的一场飓风把作者家的屋顶吹走了,他们在困难的情况下度过了艰难的几天,并暂时被迫搬到了别处,但是他们在妈妈的鼓励下一直保持着对生活的信心和热情。

8 . It's strange, but I don't really remember the hurricane (飓风)itself. It all happened so________. I was sitting in my room when the roof (屋顶) just ________. All of a sudden, there was the sky where the roof had been and I was very________. Without a roof, staying inside was really ________. It was August, so it was really hot and it smelled so________everywhere because much rotten food was thrown on the streets! Living in the ________air, we became breakfast, lunch and supper for the mosquitos(蚊子). We had lost our home and everything in it. But Mom kept on ________us that whatever happened, we should always try to see the good side of things. Anyway, we were all together and safe. Mom's words made us feel ________ . I remember us all lying under the midnight ________and looking up at the stars. Even though we had lost a lot, moments like those gave us________for the future.

Although it was only a few days before we were ________, it felt like months. We were taken to another town in a faraway county. Now, one year has________and I'm back home in New Orleans. We are working together to ________our home and our lives. Now we have another chance to look up at the ________of New Orleans, their beauty inspiring us and giving us ________ to move on.

1.
A.frequentlyB.recentlyC.quicklyD.regularly
2.
A.flew offB.went offC.calmed downD.turned up
3.
A.frightenedB.pleasedC.curiousD.impressive
4.
A.confusingB.hardC.uniqueD.encouraging
5.
A.sweetB.wetC.powerfulD.bad
6.
A.freshB.dirtyC.coldD.open
7.
A.watchingB.improvingC.remindingD.ignoring
8.
A.betterB.worseC.hotterD.harder
9.
A.bedB.skyC.atmosphereD.site
10.
A.moneyB.hopeC.timeD.safety
11.
A.rescuedB.requestedC.recommendedD.remembered
12.
A.takenB.comeC.approachedD.passed
13.
A.organizeB.decorateC.rebuildD.arrange
14.
A.buildingsB.roofsC.housesD.stars
15.
A.comfortB.confidenceC.challengeD.direction
书面表达-读后续写 | 较易(0.85) |
名校
9 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

The Broken Window

George Ellet had a bright silver dollar for a New-year gift. He thought of all the fine things he might buy with it.

The ground was all covered with snow; but the sun shone out bright, and everything looked beautiful.

So George put on his hat, and ran into the street. As he went skipping along, he met some boys throwing snowballs. George soon engaged in the sport.

He sent a ball at James Mason, but it missed him, and broke a window on the other side of the street.

George feared someone would come out of the house and find him. So he ran off as fast as he could.

As soon as he got round the next corner, George stopped, because he was very sorry for what he had done.

He said to himself, “I have no right to spend my silver dollar, now. I ought to go back, and pay for the glass I broke with my snowball.”

He went up and down the street, and felt very sad. He wished very much to buy something nice. He also wished to pay for the broken glass.

At last he said, It was wrong to break the window, though I did not mean to do it.

I will go and pay for it, if it takes all my money, I will try not to be sorry. I do not think the man will hurt me if I pay for the mischief I have done.


注意:1. 所续写短文的词数应为100左右;
2. 续写共一段。

George started off,


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Lucas无意中发现了一个刻有甲骨文的贝壳,这驱使着他去进一步调查,最终他完成了一篇报告,引起了学术界的轰动。

10 . Lucas majors in classic linguistics. He is equal to recognizing a language in a _________ way no matter how unfamiliar it is. Last year, he _________ a shell with some totally strange _________ carved on it at a stall (小摊).

Based on his demanding _________ he knew it was from a small village. Besides, after _________ many related reference books, he had his point of view: the symbols were _________ as a variety of the writing system of Jiaguwen, a kind of writing system which dates back to 1500 BC.

Lucas had a _________ attitude to the discovery and applied to his university for a further research by visiting the village. With permission given, he visited it. He found the mother tongue of the villagers was a special dialect, whose vocabulary _________ from Mandarin (普通话) spoken by 1.4 billion people.

Despite many _________, understanding the dialect and finding more shells helped him complete a report. The report was __________ where he gave a full description: The characters __________ by a small nation in the Shang Dynasty were passed down by means of bones and __________. Afterwards, the nation went through ups and downs, __________ for hundreds of years. But it __________ disappeared due to some factors.

Lucas’s report was a __________ in the academic field, attracting more people to these special characters.

1.
A.globalB.narrowC.specificD.native
2.
A.appreciatedB.beggedC.discoveredD.buried
3.
A.pantsB.affairsC.symbolsD.gaps
4.
A.calligraphyB.investigationC.deliveryD.summary
5.
A.referring toB.applying forC.sweeping awayD.coming along
6.
A.honoredB.regardedC.employedD.recommended
7.
A.extraB.seriousC.calmD.suitable
8.
A.sufferedB.learnedC.differedD.survived
9.
A.emergenciesB.disastersC.crashesD.challenges
10.
A.suppliedB.destroyedC.rackedD.published
11.
A.shelteredB.affectedC.createdD.damaged
12.
A.shellsB.bricksC.apartmentsD.pipes
13.
A.strugglingB.eruptingC.unifyingD.tapping
14.
A.fluentlyB.positivelyC.extremelyD.finally
15.
A.gasB.subwayC.hitD.champion
2023-12-20更新 | 87次组卷 | 1卷引用:浙江省湖州市长兴县太湖高级中学2023-2024学年高一上学期12月月考英语试题
共计 平均难度:一般