组卷网 > 知识点选题 > 哲理感悟
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 69 道试题
完形填空(约220词) | 较难(0.4) |
名校
文章大意:本文是议论文。文章作者探讨了在追求事业时,要相信自己。

1 . Even when you have confidence in yourself, your goals will sometimes seem out of reach. When that happens, get hold of the people who _________ you and your goals and don’t let go!

When I was younger, I _________ because life felt so hard. I had _________to become a teacher or a business administrator. I knew I needed a college degree, but I had _________ believing in myself. Then a teacher in my high school _________ me. He told me three things: First, if you don’t believe in yourself, it will be _________ to get anyone else to believe in you. Second, never let other people’s _________ to see your brilliance prevent you from being brilliant. And third, despite life’s _________, stick to creating the future you want.

Early in my _________, I was teaching a workshop when a person in the audience yelled out to me. He told me I had __________ made a job choice and had a bright future. This __________ feedback (反馈)came at just the right time, because while the audience didn’t know it, I was __________ self-doubt.

Even now, I __________ myself that I have a bright future. That’s what I tell myself when I __________ success and failure. You have a bright future ahead. Think about this every single day. Remember your talents, skills, and interests. Explore the jobs that interest you, and have courage—and most __________, believe in yourself.

1.
A.refer toB.depend onC.learn fromD.believe in
2.
A.quitB.struggledC.regrettedD.argued
3.
A.responsibilitiesB.dreamsC.opportunitiesD.doubts
4.
A.stoppedB.admittedC.allowedD.considered
5.
A.trackedB.recommendedC.accompaniedD.encouraged
6.
A.seriousB.possibleC.hardD.necessary
7.
A.requestB.unwillingnessC.inabilityD.attempt
8.
A.difficultiesB.optionsC.aimsD.standards
9.
A.careerB.experimentC.businessD.recovery
10.
A.foolishlyB.simplyC.wiselyD.bravely
11.
A.originalB.familiarC.typicalD.positive
12.
A.looking intoB.taking downC.dealing withD.pointing out
13.
A.introduceB.remindC.guaranteeD.warn
14.
A.experienceB.describeC.compareD.limit
15.
A.probablyB.fortunatelyC.obviouslyD.importantly
2 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

I could hear one of my classmates expressing her impatience with my slow crawl up the ladder (梯子),“If she’s afraid of heights, why would she sign up for a Bungee Jumping (蹦极) class?” My friend was at the top of the ladder, trying to cheer me up. How did I wind up on a ladder hanging above the Hudson River?

It was my friend who invited me to the Bungee Jumping class. At first, I was doubtful, but her enthusiasm and guarantees of strict safety procedures won me over.

I had been fearful of heights since primary school. Avoiding my fear of heights became second nature. I tried not to look down at balconies or staircases. I avoided traveling by plane as much as possible. I declined invitations from friends to join them on roller coasters (过山车).

But here I was, at age twenty-six, facing my fear of heights in a rather extreme way. I had come around to the idea of trying Bungee Jumping. I figured it wasn’t much different from swinging on the monkey bars as a kid. The one obstacle I didn’t expect was the ladder. In order to reach the Bungee Jumping, I had to climb up a twenty-two-foot ladder.

My friend’s distraction techniques helped to take my mind off my dangerous task. I found a rhythm and kept going. With a slow and steady (稳定的) pace, I made it to the top.

An instructor tied me to a safety belt and told me to step to the edge of the platform. I held the Bungee Jumping bar with sweaty hands, surprised that it was too thick to fix my hand around. Instead of a firm grasp, my hands were in a weak, bear-claw position.

The cheers from my classmates rang out below. An instructor reminded me of the safety rules, including the net below that would catch me at the bottom. He reminded me to listen to the directions while in the air, so I could perform well.

注意:1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

I stood face to face with my fear of heights.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

My second round of Bungee Jumping went a bit more smoothly.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2024-01-06更新 | 158次组卷 | 3卷引用:重庆市2023-2024学年高二上学期1月期末英语试题
完形填空(约210词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过反复被拒的Joe坚持不懈并最终实现目标的故事告诉人们:被拒绝并不总是痛苦的,通往最终目标的道路有很多,但有时经受的拒绝可能是通向目标的更加确定的道路。

3 . Rejection doesn’t always hurt. Sometimes rejection may _________ a more certain path to our final goals.

This year football fans have been watching to see how Joe would _________ in the playoffs(季后赛) this season. Joe dreamed to play in the National Football League (NFL), but his journey wasn’t a(n) _________ one. He applied to several colleges, but none _________ him. Later, he got into Ohio State, but he sat on the _________ for three years. Ohio State had a great football program and coaches, who didn’t think Joe had _________. But Joe thought differently. He _________ Nebraska and got rejected once again, but he didn’t quit. Then he applied to Louisiana State University, which accepted him. The rest is history.

Joe became the Heisman Trophy _________ during his senior year, then he was admitted to the NFL, and later, his team participated in the World Championship.

Joe’s story reminds us that there are _________ paths to our final goals and that it __________ strong endurance and determination to reach them. No single __________ is going to prevent you from __________ your long-term goals. Be sure to__________ the pain that comes from disappointment and face it bravely. Try to focus on goals rather than the __________ outcome of being rejected and remember that the hurt of rejection comes from how we __________ it.

1.
A.followB.leadC.createD.clear
2.
A.studyB.performC.trainD.join
3.
A.toughB.funC.attractiveD.easy
4.
A.acceptedB.rememberedC.rejectedD.ignored
5.
A.benchB.standC.teamD.stage
6.
A.chanceB.resourceC.potentialD.enthusiasm
7.
A.signed up forB.applied toC.attended toD.searched for
8.
A.fanB.adviserC.learnerD.winner
9.
A.similarB.smoothC.multipleD.flat
10.
A.costsB.takesC.makesD.offers
11.
A.theoryB.trainingC.rejectionD.excuse
12.
A.achievingB.planningC.announcingD.explaining
13.
A.affectB.emphasizeC.estimateD.acknowledge
14.
A.activeB.negativeC.possibleD.predictable
15.
A.interpretB.imagineC.exploreD.escape
文章大意:本文是夹叙夹议文。通过叙述一个人在飓风来袭时面临的抉择和反思,强调了在灾难面前,真正重要的是人与人之间的关系,而非物质财富。

4 . My photographs are the items I would definitely take or guard in case of an emergency. But what else? This was the question I asked myself as a ________ came toward us.

Unlike some friends and________, we decided to stay in our home. We didn’t have to choose what we would save by ________ it into the car, but we still had to decide what required protection by storing it in our walk-in closet. Surprisingly, few items made the cut - an obvious ________ that we had surrounded ourselves with beautiful yet unessential items. We needed ________ for the truly important things: ourselves.

Because when you hear the roar of the winds, or when something ________ hard against your windows, you don’t think of photos.You don’t worry about your big screen TV, or those paintings you’ve covered with towels to protect them, or that ________ car that you still haven’t finished paying for.

As ________ goes on outside, this is what you think: My children, are they OK? Are their impact-resistant(耐冲击的) windows working ________? Are their roofs keeping out the damage? My grandchildren, are they crying out in fear? Are they ________ as their own grandparents are? My relatives — yes, even those I try to avoid — have they ________ the worst of it? My friends, will they be forced to move somewhere else permanently? You don’t think about what you own but about what you love; what money can’t buy back.

Months and years after the hurricane, I often told people that there are two parts to ________ this kind of catastrophe: the horror of the hurricane itself and then the rebuilding that follows. The ________ together of a life, however, will take months, perhaps years.

But we will do it, ________ and as a community. Of that I have no doubt. In fact, I’ll make one more prediction. Piece by piece, item by item, we will once again collect the material possessions that decorate a home. I hate to admit this, but lessons learned ________ fear aren’t always long-lasting.

1.
A.floodB.droughtC.wildfireD.hurricane
2.
A.hostsB.partnersC.relativesD.architects
3.
A.applyingB.packingC.exchangingD.delivering
4.
A.signB.gapC.clueD.summary
5.
A.kitB.gymC.spaceD.greenhouse
6.
A.restsB.eruptsC.carvesD.cracks
7.
A.cheapB.expensiveC.gracefulD.economic
8.
A.destructionB.appreciationC.challengeD.determination
9.
A.as usualB.as followsC.as scheduledD.as promised
10.
A.annoyedB.amazedC.confusedD.frightened
11.
A.escapedB.protestedC.identifiedD.processed
12.
A.causingB.preventingC.survivingD.suffering
13.
A.cutting outB.putting backC.giving upD.working out
14.
A.devotedlyB.creativelyC.individuallyD.dependently
15.
A.in favor ofB.in times ofC.in need ofD.in search of
智能选题,一键自动生成优质试卷~
完形填空(约240词) | 较难(0.4) |
名校
文章大意:这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者和一些人在圣诞节前夕外出唱圣诞颂歌。在一户人家,她们被邀请上楼,为一位卧病在床的老太太唱歌,老太太非常高兴。这温暖的一幕让作者她们觉得非常的神圣,让她们觉得又重获圣诞精神。

5 . With Christmas approaching, I often reflect upon one particular evening in the early 1960s. Back then, we decided to go carolling (唱圣诞颂歌) to spread the Christmas spirit which might ________ someone else’s life. So we needed to take ________ new members, for whom the only ________ was warmth of spirit.

Soon we discovered that carolling brought various ________. Sometimes we were greeted with open doors and open hearts, while other times, folks remained in the safety and cosiness of their homes, watching ________ through their windows.

One stop on our journey particularly ________ our memory. That night, after a couple of songs, one door swung open. A gentleman, gray haired, tenderly ________we go upstairs to sing for his bedridden wife. He added ________, “She loves music and used to be an opera singer.”

We stepped briskly upward into the couple’s ________ apartment. Books, records, and antique furniture whispered stories to us. I reminded myself not to stare ________ showing disrespect to them.

Sitting beside his wife, the gentleman gave us a ________. Then our voices rose and lingered around their small home. Had our voices been given extra ________ and beauty for this occasion? Perhaps they had.

A smile flickered on the woman’s ________, yet beautiful face. She snuggled her head against her husband’s shoulder and both of them heartily enjoyed our performance. Witnessing such a heartwarming scene, we felt it was a holy night, for we were in the ________ of love that was gentle and mild.

At that moment, we found, and maybe even _______, the Christmas spirit.

1.
A.changeB.influenceC.shapeD.brighten.
2.
A.onB.inC.overD.up
3.
A.requirementB.objectiveC.rewardD.account
4.
A.consequencesB.commentsC.responsesD.movements
5.
A.awkwardlyB.passivelyC.randomlyD.positively
6.
A.stuck inB.woke upC.shot upD.brought out
7.
A.commandedB.requestedC.proposedD.recommended
8.
A.shamefullyB.hesitantlyC.desirablyD.proudly
9.
A.unfurnishedB.briefC.littleD.average
10.
A.for the sake ofB.for fear ofC.in spite ofD.in the hope of
11.
A.smileB.nodC.contactD.glance
12.
A.seriousnessB.energyC.horrorD.option
13.
A.fancyB.brightC.joyousD.skinny
14.
A.presenceB.absenceC.expectationD.circle
15.
A.createdB.acquiredC.spreadD.regained
2023-12-25更新 | 445次组卷 | 4卷引用:重庆市乌江新高考协作体2023-2024学年高一上学期1月期末英语试题
6 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

One pleasant New-year morning, Edward rose, and washed and dressed himself in a hurry. He wanted to be first to wish a happy New Year to his family. He turned up at every door of the house, and shouted the words of “Happy New Year” in an excited voice. After a quick breakfast, he hopped along the street like a happy bird, greeted and repeated the words to those he met.

When he came back, his father gave him 50 dollars, saying he could buy whatever he had been wishing for. His face lighted up as he took them. He had wished for a long time to buy some interesting books that he had seen at the bookstore. He thanked his father and danced out of the house again with a light heart, wanting to buy those books.

As he ran down the street, he noticed a poor German family, the father, mother, and three children trembling with cold. “I wish you a happy New Year,” said Edward, as he was happily passing on. The man took a look at the happy boy and shook his head sadly.

Edward stopped and said, “It seems that you do not belong to this country” The man again shook his head, a confused expression appeared over his face, for he could not understand or speak English.

But the poor man pointed to his mouth, and to the children with hungry looks, as if to say, “These little ones have had nothing to eat for a long time.”

Edward quickly understood that these poor people were in difficult situation.


注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Paragraph 1:

He took out his dollars, and gave them all to the man.


_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:

When Edward went home, his father asked what book he had bought.


_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
完形填空(约230词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文。主要讲述的是作者在忙于写毕业论文是母亲患有癌症,作者没能及时的陪伴母亲而后悔,通过此事告诉读者:在你爱的人需要你的时候要去好好陪着他们,工作在你回来的时候会等着你。

7 . Five years ago, I got an email from a well-known professor in my field in March. He invited me to _________ for a position in his lab. Things went well and all I needed to do was finish up my thesis (毕业论文) and I decided to _________ it in the following months.

One night, my mother came up to my room, asking softly, “Have you _________ your thesis yet?” “Not yet, Mom,” I _________, even too busy to look up at her. Then she mentioned that she had some _________ symptoms (症状) in her body that had never been seen before. She wanted to say something more, but my academic (学业的) _________ made me hardly take her words to heart.

However, two months later, the doctor announced my mother might _________ for less than a year _________ cancer (癌症). It was then that I _________ that things became more serious than I had imagined. Before it was too late, I was __________ to stop my thesis and be there with my mother for her rest life. __________, my mother failed in the battle and passed away at the end of the year. The next July, I finished my scientific thesis and got the __________ from the lab.

When looking back today, I feel __________ for losing precious time with my mother. The __________ of my mother gave me a new way to think about life: If your loved ones need you, be there for them. Science will be waiting when you __________.

1.
A.interviewB.accountC.searchD.allow
2.
A.apply forB.stare atC.focus onD.refer to
3.
A.burnedB.canceledC.consideredD.completed
4.
A.describedB.repliedC.shoutedD.judged
5.
A.creativeB.specificC.strangeD.similar
6.
A.taskB.interestC.freedomD.achievement
7.
A.debateB.explainC.sweatD.survive
8.
A.according toB.except forC.because ofD.rather than
9.
A.summarizedB.realizedC.pretendedD.stressed
10.
A.shockedB.worriedC.honoredD.determined
11.
A.UnluckilyB.UncertainlyC.SuddenlyD.Quietly
12.
A.aidB.joyC.offerD.hope
13.
A.regretfulB.gratefulC.readyD.lonely
14.
A.commentB.lossC.progressD.supply
15.
A.understandB.breatheC.remindD.return
2023-12-12更新 | 42次组卷 | 1卷引用:重庆市云阳县、梁平区等地 2023-2024学年高一上学期12月月考联考英语试题
8 . 读后续写

George was so excited he could hardly wait to get to the store. He walked so fast that his sister Beth had to run. “Do you have to hurry like that?” she puffed. On his way from school he had seen that baseball cap in Rogers’ store window. Only a dollar and this was the last cap! George had looked at the cap a long time. He wanted it more than anything. Every boy at school had one.

George thought of his piggy hank, into which he put every coin for running errands (差使) for his family and neighbors.

George raced home, not stopping for anything. He held the fat iron pig, opened it carefully, and poured out the coins. Ten...twenty...thirty...ninety cents. If only he had one more dime (一角硬币)!

Lost in thought, George stared out the window. “What’s wrong, George?” asked Mother George told about the money and the cap. “If you give me what you have, I’ll add a dime,” Mother said, handing him a dollar bill.

George jumped up. “Oh, thanks, Mom. That’s great!” George gave all his coins to Mother and took the dollar bill. And away went George and Beth to the store with the dollar bill in George’s pocket.

They turned the last comer. Ahead was a group of boys and girls, talking heatedly and looking down at the sidewalk.

One of the children was Ronny, a new boy who had been in this town only a short time. Ronny’s father had been sick, so there wasn’t much money for extras - like baseball cap.

“What’s the matter?” Beth asked, anxiously.

“It’s Ronny,” answered one of them. “He’s been working and finally saved up a whole dollar, and now it’s lost!”

George went over to Ronny.

“We’ll all help look. We’ll find it!”

“I was going to get that last cap in Rogers’ window. I wanted it a lot. With that cap, I could join them.” Ronny said slowly.

Suddenly George remembered how Ronny had watched the fellows playing baseball, his eyes lighting up eagerly as they shouted and ran.


注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

George stared at the ground, thinking hard.


____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Forcing a smile, George showed Beth the empty pocket.


____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
完形填空(约210词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文。主要讲述的是一对夫妇吵架后发生的一件啼笑皆非的事情告诉读者:沟通的方式比沟通的内容更重要。

9 . One night, a married couple got into a fight. It was common for them to stay in a war of _________ after such a fight. And this time was not _________. For most of the night, the couple had _________ each other and even as they were preparing for bed, not a word was said.

However, the husband started getting _________ because he would catch a flight at 5:00 a.m. the next morning. He was a heavy sleeper and _________ his wife to wake him up. Otherwise, there was a good _________ he would sleep right _________ the alarm.

In order not to lose his face, he didn’t speak with her _________, but wrote a piece of paper “Please _________ me when it’s 5:00 a.m.” He put the note on his wife’s pillow, __________ that his wife would for sure see it there. He then fell asleep with __________.

The next morning when he woke up, it was already 7:00 a.m.! He knew his journey was __________. He was filled with anger and was preparing to __________ his wife when he noticed a handwritten note beside his pillow, saying “It’s 5:00 a.m. — get up.”

Most of the time __________ you say something is more important than what you actually say. When you need something, do not let __________ get in your way of asking help the right way!

1.
A.patienceB.silenceC.dangerD.secret
2.
A.similarB.obviousC.differentD.interesting
3.
A.ignoredB.comfortedC.warnedD.forgiven
4.
A.curiousB.regretfulC.carefulD.anxious
5.
A.led toB.picked upC.depended onD.held back
6.
A.resultB.chanceC.excuseD.solution
7.
A.throughB.belowC.besideD.without
8.
A.thankfullyB.naturallyC.sadlyD.directly
9.
A.meetB.informC.supportD.watch
10.
A.seeingB.realizingC.believingD.promising
11.
A.doubtB.surpriseC.disappointmentD.content
12.
A.sharedB.destroyedC.changedD.discovered
13.
A.blameB.stopC.encourageD.trouble
14.
A.whenB.howC.whyD.whether
15.
A.experienceB.weaknessC.prideD.worry
完形填空(约200词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇记叙文。文章通过讲述Eugenie George在面对朋友Jean通过财政咨询测试,从最初的情绪消沉到随后坦诚地告知朋友自己对她的羡慕以及朋友对自己的激励,这种态度的转变让她不仅体验到朋友的快乐,也找寻到属于自己的幸福。最终提出结论:从另一个人的好运中寻找快乐会使你们的关系更加亲密和愉快。分享别人的快乐也可以培养韧性,提高生活满意度,帮助人们在冲突中合作。

10 . Eugenie George was a financial writer and educator from Philadelphia. When she first heard that her friend Jean passed a financial counseling exam, her heart _______ . She’d failed the same test weeks earlier, and she _______ the certificate to advance her career.

But then, instead of being _______ , she called Jean. “I told her I failed and _______ I was envious,” she said. George hoped that being honest would reduce her _______ and she was surprised that when she shifted her _______ she could share her friend’s happiness and experience her own, in turn. “I congratulated her and told her she _______ me,” she said. Jean was impressed by George’s honesty and _______ that George would share her joy. Jean expressed her gratitude and shared with George her _______ in preparing for the exam and offered some practical methods. “You can ________ me whenever in need. And I am ________ sure that you can do it next time,” Jean told George. Although the two were in different states talking on the phone, they felt they had never been so ________

Finding pleasure in another person’s good ________ will make the relationship more close and enjoyable. ________ someone else’s joy can also develop resilience(适应力), improve life ________ and help people cooperate during a conflict.

1.
A.flewB.roseC.swamD.sank
2.
A.boughtB.neededC.toreD.divided
3.
A.upsetB.anxiousC.delightedD.scared
4.
A.committedB.admittedC.permittedD.submitted
5.
A.energyB.expectationC.envyD.effort
6.
A.directionB.aimC.fantasyD.attitude
7.
A.hurtB.attractedC.inspiredD.persuaded
8.
A.appreciatedB.realizedC.praisedD.doubted
9.
A.fearB.experienceC.journeyD.concern
10.
A.respond toB.agree withC.compete withD.turn to
11.
A.definitelyB.eventuallyC.merelyD.hardly
12.
A.kindB.gentleC.closeD.secure
13.
A.purposeB.fortuneC.impressionD.income
14.
A.RecognizingB.ShowingC.SharingD.Envying
15.
A.applicationB.traditionC.professionD.satisfaction
共计 平均难度:一般