组卷网 > 知识点选题 > 体育
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 37 道试题
阅读理解-七选五(约240词) | 适中(0.65) |
真题 名校
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何找到一个一起锻炼的伙伴。

1 . Fitness Magazine recently ran an article titled “Five Reasons to Thank Your Workout Partner.” One reason was: “You’ll actually show up if you know someone is waiting for you at the gym, ” while another read: “    1       With a workout partner, you will increase your training effort as there is a subtle (微妙) competition.

So, how do you find a workout partner?

First of all, decide what you want from that person.     2     Or do you just want to be physically fit, able to move with strength and flexibility? Think about the exercises you would like to do with your workout partner.

You might think about posting what you are looking for on social media, but it probably won’t result in a useful response.     3     If you plan on working out in a gym, that person must belong to the same gym.

My partner posted her request on the notice board of a local park. Her notice included what kind of training she wanted to do, how many days a week and how many hours she wanted to spend on each session, and her age. It also listed her favorite sports and activities, and provided her phone number.     4    

You and your partner will probably have different skills.     5     Over time, both of you will benefit—your partner will be able to lift more weights and you will become more physically fit. The core (核心) of your relationship is that you will always be there to help each other.

A.Your first meeting may be a little awkward.
B.A workout partner usually needs to live close by.
C.You’ll work harder if you train with someone else.
D.Do you want to be a better athlete in your favorite sport?
E.How can you write a good “seeking training partner” notice?
F.Just accept your differences and learn to work with each other.
G.Any notice for a training partner should include such information.
2022-06-08更新 | 14821次组卷 | 42卷引用:河北省唐山市滦州市第六中学2022-2023学年高三上学期期中考试英语试题
书面表达-读后续写 | 适中(0.65) |
名校
2 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

The football season was almost over. Sally had been playing football all summer. She really enjoyed running around with the other players in her bright orange uniform, chasing the black and white ball across the grassy field. As much as shewed, though, Sally still had not scored one single goal.

Before each game, they had a practice session. The coach showed Sally and her team how to pass the ball to each other and take shots at the goal. Sally was pretty good at passing the ball, but even during practices, she couldn't kick the ball past the goalkeeper. She wondered if she should quit football and join a different club.

“Don’t give up,” said the coach. But it was half-time, and Sally was feeling frustrated (沮丧). She was trying! Every time she got a chance to kick the ball, it would go in the wrong direction or a player from the other team would take control of it. She sipped at her cola and pouted (撅嘴).

The break was over and the referee blew his whistle to start the game again. The two teams walked back onto the field, both determined to win. Sally bent, tied up her shoelace and heard her mother whisper in her ear. “Stay focused. Keep your eyes on the ball. Look for an opportunity to get the ball. You can do it.”

Sally stood up and took a deep breath. Even if she didn't get one goal all summer, she knew that she had tried her best. That was something to be proud of. So she smiled at her mother and headed to her position. The whistle blew, and the game continued.

The score was tied with one goal each. The green team was pretty good, but Sally's orange team was fast. The girls' ponytails bounced as they ran, with many feet kicking frantically (拼命地) at the ball when it came near them. It was a rather boring game and Sally's heart was no longer in it.

注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Sally started daydreaming about joining other school clubs.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Recalling her mother's words. Sally was woken from her daydream.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2021-03-24更新 | 955次组卷 | 6卷引用:河北省唐山市遵化市第一中学2022-2023学年高二下学期第二次月考英语试题
完形填空(约270词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者喜欢上马拉松的过程和这项运动的意义。

3 . You might say I found marathoning, step by step. Or perhaps it found me. I was _____________ an athlete growing up. In fact, I have a hard time _____________ that term to myself even today.

It started when I joined a group of women in my neighborhood for a daily three-mile walk. At first it was _____________. But soon, my body adjusted and I wanted _____________. Before long, I was running 5 miles. Then I set a goal to run a half marathon. And I did complete the Covered Bridges Half Marathon. I thought, “Now what?” I started to _____________ a marathon.

It so happened that I _____________ a meeting one night and listened to the speaker and coach, Rick Muhr, and was so _____________ by his words. I told him that I had signed up for the Ocean State Marathon, just a week away, and that I really didn’t believe I could _____________. Rick locked eyes with me and said, “Trish, you’ve done enough training. You’ll finish!”

I never had someone _____________ me like that, let alone a real, live coach. He gave me the ________________ I needed. I set out to run my ________________ marathon and completed it in 4:25:00. Little did I know that this would be the beginning of nearly a decade of marathon and distance running.

Running a marathon isn’t for everybody. But it is for anybody, anybody who wants to ________________ the unreachable and to take that ________________ into the rest of their life. When you cross the finish line you may never have a ________________ picture of what you are made of and capable of accomplishing. Your ________________ of the world and, more importantly, of yourself will forever be changed!

1.
A.alwaysB.rarelyC.neverD.nearly
2.
A.pointingB.applyingC.turningD.spreading
3.
A.hardB.relaxingC.unfamiliarD.exciting
4.
A.someB.bothC.moreD.none
5.
A.reportB.recordC.recallD.consider
6.
A.heldB.missedC.attendedD.mentioned
7.
A.inspiredB.disturbedC.embarrassedD.amused
8.
A.participateB.finishC.winD.run
9.
A.agree withB.rely onC.care forD.believe in
10.
A.confidenceB.pleasureC.satisfactionD.motivation
11.
A.lastB.firstC.onlyD.second
12.
A.testB.identifyC.imagineD.reach
13.
A.knowledgeB.requestC.principleD.experience
14.
A.biggerB.brighterC.clearerD.nicer
15.
A.viewB.loveC.descriptionD.memory
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者自己从没有跑步热情到痴迷于马拉松的过程。

4 . I love the idea of a marathon race with just simply having a beginning point and an end goal. But what I love more about it is all about the_________to my marathon.

Before I found my appreciation of running, _________ speaking, I was never a fan of it. As I got older, I had the _________to do things that I had never thought of doing-that was when I _________ myself.

It was during late summer that I_________ to join a run. In every training session, I got the _________to learn something new about myself and everything else that surrounded me. I found my connection to nature _________ and it made me much more _________of everything-the wind, the rays of the sun and every step I take. During training, I passed by _________people-some eventually ran faster than I, and some others I __________them. This reminded me everyone has different battles.

If I hadn’t decided to get ready and just go for it, I would have never known what running __________for me. But of course with all these amazing feelings, there came __________days when I felt terrible with aching muscles and hurting laps. Every aspect of life always comes__________ those two, doesn’t it? Good and bad, right and wrong. It all__________ perspective-which side will you let shine even more?

I hope you find your own marathon and__________ it!

1.
A.journeyB.eagernessC.invitationD.admission
2.
A.proudlyB.roughlyC.academicallyD.honestly
3.
A.dutyB.tendencyC.permissionD.request
4.
A.challengedB.comfortedC.treatedD.exposed
5.
A.agreedB.learnedC.decidedD.needed
6.
A.energyB.orderC.abilityD.chance
7.
A.deepenedB.remainedC.failedD.broke
8.
A.confidentB.awareC.carefulD.free
9.
A.oddB.differentC.smartD.generous
10.
A.admiredB.influencedC.beatD.forgave
11.
A.statedB.attractedC.impressedD.had
12.
A.plainB.greatC.specialD.tough
13.
A.inB.afterC.forD.under
14.
A.looks up toB.boils down toC.rolls down toD.adds up to
15.
A.introduceB.examineC.experienceD.determine
2023-02-04更新 | 222次组卷 | 1卷引用:河北省唐山市2022-2023学年高三上学期期末学业水平调研考试英语试卷
智能选题,一键自动生成优质试卷~
阅读理解-七选五(约270词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇说明文。文章指出,尽管许多人认为需要长时间锻炼才能保持健康,但实际上,每周几次的10至20分钟高强度锻炼就足以燃烧脂肪、增强肌肉、提高力量,并促进健康活跃的生活方式。

5 . Despite what most people might think, you really don’t need much time to work out. In fact, even ten to twenty minutes of challenging exercise a few times a week is enough to burn fat, build muscle, boost strength, and contribute to a healthy, active lifestyle.     1    

But sometimes, the resistance isn’t really about the actual time the workout takes. It’s about the energy it takes to get ready for it. Maybe your stress levels are over the top, or your energy levels have been so low that you keep talking yourself out of a workout. Or maybe you just don’t want to get all sweaty and have to take a shower afterward.     2     In such fast-paced life, we’re all struggling. But when it comes to exercise, being healthy and fit isn’t as black and white as the fitness world tries to make it seem.     3     Doing something is always better than nothing when it comes to movement. Micro workouts, like getting out for a fifteen-minute walk instead of doing the strength training workout, are significantly better than doing nothing at all.

    4     They are time-saving, since they can be done in seconds or in as little time as 15-20 minutes. They require minimum space and equipment. Many can be done at home, in the park, or even while waiting in the checkout line. They are also money-saving as these can be done without a gym membership, coach, trainer, or class instructor.

So in order to maintain a healthy lifestyle, make time to move.     5     If all the movements like push-ups and pull-ups add up, you will still get many of the same benefits of a longer, harder workout.

A.These are understandable excuses.
B.Fitness can be simple, easy and convenient.
C.The advantages of micro workouts are apparent.
D.Try to add in micro workouts throughout the day.
E.No matter how busy you are, you have time to exercise.
F.Micro workouts are being backed up by trainers and science.
G.Being healthy is really more important than you can imagine.
2024-03-22更新 | 187次组卷 | 1卷引用:2024届河北省唐山市高三下学期一模英语试题
书面表达-读后续写 | 适中(0.65) |
名校
6 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

It was the last practice before the big gymnastics competition in Burlingville. The gymnastics team of Springtown High School had been training every day in the school vacation. They tried harder and wanted to do better. They had competed with the team from Maidstone High School several times. The competitions allowed the two teams to admire each other for their excellent performance and players’ qualities. They respected the game; they respected each other’s team more.

Today, the players of Springtown went home earlier. They would pack some food and water to have along the way to Burlingville. Before they went home, they went to their teacher to see their new uniform. Springton High School was in the countryside. The team made cookies and sold them at the market to get money to buy the uniform. They loved it very much, even though they were impressed with the uniforms of the team from Maidstone. Maidstone High School was a rich private school. It usually prepared two sets of uniforms for the competition — one for the morning and the other for the afternoon.

Early the next morning, the team of Springtown High School and their teacher got on a minibus to start their long trip. They would reach the railway station in Travers at about two o’clock and then take a train to Burlingville. They must be there by six o’clock and register for the competition.

The bus driver drove the bus through the country roads. Then suddenly, he parked the bus at the side of the road. There was something wrong with the engine. Unluckily, the driver couldn’t fix it in a short time. He called the company and asked them to send another bus for the gymnastics team. It was 90 minutes before another minibus came. Everyone jumped onto the bus. “Please hurry,” said the teacher.

When they finally arrived at Travers railway station, the bus driver helped the team carry the bags into the station. As soon as they got on the train, it started to move. Looking out of the window, the teacher saw the bus driver running towards the train door.


注意:
1.续写词数应为150左右;
2.开头已给出。

“Oh, no!” the teacher shouted. “The driver has our uniform bag!”


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Caught in complete hopelessness, the team from Springtown saw the players of Maidstone walking towards them.


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
阅读理解-七选五(约280词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了孩子的课间休息活动。

7 . Recess for Kids

Ask a group of kids about their favorite part of the school day and many will talk about something that happened at recess. Maybe they finally made it across the monkey bars (单杠). Maybe somebody kicked the ball over the fence. Maybe a fruit tree in a neighboring yard started to drop apples on the playground.     1    

It’s true not just according to kids, but also to adults who study recess for kids. Whether they’re inventing a new game or sitting under a tree, kids need a break — or several of them — during the school day.

Why Kids Need Recess.

There's no debate that recess, or mainly referred to as physical activity, is good for kids.

You can’t have your brains go hours at a time and retain and store information in working memory.     2     Besides, activity that involves arms and legs — running, climbing, crawling — builds new neural connections, which helps kids regulate their emotions. Studies show that after recess children are more attentive in class, perform better and have fewer emotional problems.

How Much Recess Should Kids Get.

“Ideally, children should get four 15-minute recesses every day”, says Debbie Rhea, a professor from Texas Christian University, who advocates for outdoor play in schools.     3     It is noted that Centers for Disease Control and Prevention have recently expanded the idea to encourage recess for all students, including those in middle and high school.

    4    

In addition to simply providing enough time for recess, schools should teach skills that will make recess more successful. For instance, letting kids run fast will help them develop coordination.     5    . And even falling, is something kids need to practice to avoid getting badly hurt. To allow children to take reasonable risks with their bodies is also a wise move.

A.How to Make Recess Better.
B.Who should help kids recess.
C.You need time away to process it.
D.This recommendation has been widely accepted.
E.Any one of these things is a marker of a good recess.
F.Maybe running up the slide is not as unsafe as it looks.
G.We wouldn’t have kids sitting there for math or reading for long hours.
完形填空(约220词) | 适中(0.65) |

8 . Being a parent is already a life-changing experience. However, this 40-year-old dad________a surprising transformation(转变)after a hike With his kids.

Before Jeremiah Peterson looked like a supermodel, he weighed 290 pounds. He was only______to lose weight after he went on a hike with his family and______how quickly he was tired out from the activity.

“Instead of remembering all the good______we had made on this trip, all I can______is this one thing that kept playing in my head: I found myself running out of breath and having to take______on the way before my kids, ” Peterson wrote online.

The dad then was______to get into shape.

He started by giving up drinking and______a ketogenic diet(生酮饮食). Moreover, he started______regularly. For five months, he hiked for two hours and spent an hour at the gym every single day.

After 150 days of a strict diet and lots of______, Peterson lost 92 pounds. Not only that, he can now run non-stop up the hiking trail that once made him______tired.

Peterson now uses his story and fitness expertise to coach and______almost 100 ,000 social media followers — but he says that his kids are the real______for his success.

“Find your reason that is______if you want to achieve success in life,” he wrote in a post.“If you don’t have a strong reason behind your______, you are less likely to get the results.”

1.
A.exploredB.experiencedC.deservedD.discovered
2.
A.allowedB.warnedC.encouragedD.invited
3.
A.realizedB.discussedC.guessedD.stressed
4.
A.changesB.opportunitiesC.memoriesD.preparations
5.
A.rememberB.proveC.recommendD.predict
6.
A.turnsB.breaksC.photosD.notes
7.
A.excitedB.honouredC.determinedD.amazed
8.
A.insisting onB.learning fromC.applying forD.thinking of
9.
A.competingB.waitingC.relaxingD.moving
10.
A.practiceB.considerationC.exerciseD.attention
11.
A.suddenlyB.extremelyC.obviouslyD.relatively
12.
A.pleaseB.compareC.inspireD.force
13.
A.purposeB.reasonC.advantageD.direction
14.
A.essentialB.convenientC.creativeD.positive
15.
A.achievementsB.imaginationsC.conditionsD.actions
2022-01-06更新 | 176次组卷 | 1卷引用:河北省唐山市遵化市2021-2022学年高一上学期期中考试英语试题
听力选择题-长对话 | 适中(0.65) |

9 . 听下面一段较长对话,回答以下小题。

1. How many hours is Shake it Off Fitness open each day?
A.19.B.21.C.24.
2. What does the woman suggest the man do?
A.Spend wisely.B.Evaluate his needs.C.Have a tailored plan.
3. What will the man do next?
A.Book a personal trainer.
B.Experience the gym himself.
C.Negotiate for a better price.
2024-03-22更新 | 123次组卷 | 1卷引用:2024届河北省唐山市高三下学期一模英语试题
阅读理解-阅读单选(约310词) | 适中(0.65) |
名校

10 . Table tennis may not seem a reasonable option for someone with no arms — but Ibrahim Hamadtou doesn't believe in limits. The 48-year-old Egyptian Paralympian breaks the barrier by holding the paddle (球拍) in his mouth and using his right foot to serve the ball.

Hamadtou, who lost his arms in a train accident at the age of ten, was drawn to table tennis after being challenged by a friend. "I was once watching a match between two of my friends," Hamadtou explains. "They disagreed on a point, When I counted the point in favor of one of them, the other player told me, 'Mind your own business as you will never be able to play.' It was that statement that fired me up to decide to play table tennis."

It took Hamadtou three years to master the sport. He says the biggest challenge was figuring out the best way to control his body. "I was trying first to use the bat under the arm, and I also tried using other things, which weren't working so well. Finally, I tried using my mouth. It took me nearly a year of practice to get used to holding the paddle with my mouth and making the serve. With practice and playing regularly, this skill was improved."

The Egyptian's incredible talent came to light in 2014 when he was awarded the best Arab Athlete of the year. He won a silver medal at the 2016 African Championships, qualified for his first Paralympics in 2016 at 43, and then again for the 2020 Tokyo Games at 48.

The inspiring athlete says, "The disability is not in arms or legs but to give up in whatever you would like to do."

1. What made Hamadtou take up table tennis?
A.His passion for table-tennis.B.His ambition to prove himself.
C.His willingness to inspire others.D.His suffering in a train accident.
2. What was the most difficult for Hamadtou to play table tennis?
A.Serving the ball with his mouth.B.Holding the paddle under his arm.
C.Practicing strengthening his muscles.D.Playing the game with the right body parts.
3. What can we learn about Hamadtou from the text?
A.He was recognized as a gifted player at 41.
B.He was awarded the best athlete in Africa.
C.He won a medal in the 2020 Tokyo Games.
D.He realized his dream of winning a gold medal.
4. What message does the story convey?
A.Well begun is half done.B.Love breaks down barriers.
C.Success gives people delight.D.Nothing is impossible to a willing heart.
共计 平均难度:一般