组卷网 > 知识点选题 > 哲理感悟
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 2908 道试题
完形填空(约230词) | 适中(0.65) |
真题
文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的邻居马里奥给作者一家送了一个盒子,盒子里是自己种的西红柿和酿的酒,刚开始作者一家因为西红柿畸形的外表,和酒的浑浊感到不是很好,但是尝试过后,发现比超市的好,让作者明白仅仅以外表来判断食物是否好吃是不明智的。

1 . Many years ago, I bought a house in the Garfagnana, where we still go every summer. The first time we ______ there, we heard the chug chug-chug of a motorbike ______ its way down the hill toward us. It was ______ called Mario, coming to ______ us a box containing some tomatoes and a bottle of wine. It was a very nice ______ for him to make. But when we looked at the tomatoes, we were ______ because they were so misshapen: not at all like the nice, round, ______ things you get in a supermarket. And the wine was cloudy, in a funny old bottle with no label (标签) on it. These can’t be any ______, we thought. But we were ______ his kindness, so we ______ them.

What we discovered is that it’s ______ to judge what you eat only by its ______. Those tomatoes had ______ that reminded me of the ones my uncle used to grow when I was a child. Nowadays supermarket tomatoes ______ perfect but taste of water. Nobody’s going to have a ______ memory of those. It’s a surprise they haven’t managed to grow square ones so that they can ______ them easily. Mario’s wine may have been cloudy and come out of an old bottle, but it was ______.

It’s good to eat things at the correct time, when they’re ______, and as close as possible to where they were ______. What Mario had ______ us was the taste of the Garfagnana.

1.
A.waitedB.metC.campedD.stayed
2.
A.makingB.searchingC.squeezingD.feeling
3.
A.customerB.neighborC.relativeD.passenger
4.
A.lendB.sendC.bringD.show
5.
A.choiceB.commentC.promiseD.gesture
6.
A.worriedB.movedC.thrilledD.bored
7.
A.simpleB.realC.shinyD.fun
8.
A.moreB.goodC.newD.easy
9.
A.sympathetic toB.thankful forC.cautious aboutD.interested in
10.
A.triedB.soldC.returnedD.mixed
11.
A.unnecessaryB.uncertainC.unwiseD.unusual
12.
A.appearanceB.qualityC.originD.price
13.
A.sizeB.shapeC.colorD.taste
14.
A.smellB.lookC.becomeD.work
15.
A.happyB.vividC.shortD.vague
16.
A.cleanB.checkC.countD.pack
17.
A.perfectB.usefulC.convenientD.familiar
18.
A.on viewB.on saleC.in seasonD.in need
19.
A.finishedB.storedC.foundD.grown
20.
A.cookedB.givenC.boughtD.told
2023-06-12更新 | 5385次组卷 | 11卷引用:2023年全国甲卷英语真题(含听力)
完形填空(约230词) | 适中(0.65) |
真题 名校
文章大意:这是一篇夹叙夹议文。主要讲述了作者做护士期间遇到的一个女病人的故事,表达了我们应该对别人的付出表示真诚的感谢,即使他们只是做了自己分内的事。

2 . Simply saying thank you doesn’t seem enough in certain situations. I was considering this while working as a _______ just a few weeks ago. And it came to me then how much easier it would be if we had a range of words that express different _______ of gratitude (感谢).

My thoughts were soon _______. We had a woman patient who was _______ from a knee replacement operation. One afternoon, while _______ to get into bed she collapsed (倒下) from what was _______ discovered to be a heart attack. The collapse was disastrous, _______the emergency medical team and good teamwork. But she recovered, though _______, and was ready for discharge (出院) after four weeks.

She was _______ for everything that the medical and nursing team had done for her. On her day of discharge, we shared in her ____________ at her recovery. As she was ____________ she was eager to say ____________ to each of us in the nursing team. When she ____________ one nurse, she tried to press a five-pound note into her hand. My colleague ____________ to accept it, saying that we were all just ____________ our job. The patient looked puzzled, and then ____________:“Oh this isn’t for the____________ I had. I take that as a ____________. No, this is for setting my hair yesterday.”


       And there you have it. To many people,____________lives is part of the job but styling hair is an ____________ and should be rewarded.1.
A.cleanerB.chemistC.nurseD.doctor
2.
A.gradesB.meaningsC.needsD.expectations
3.
A.brushed asideB.put to the testC.brought under discussionD.taken into account
4.
A.departingB.escapingC.retiringD.recovering
5.
A.attemptingB.choosingC.pausingD.promising
6.
A.eventuallyB.fortunatelyC.casuallyD.secretly
7.
A.assessingB.requiringC.formingD.proving
8.
A.slightlyB.accidentallyC.slowlyD.happily
9.
A.gratefulB.thoughtfulC.sorrowfulD.fearful
10.
A.surpriseB.delightC.curiosityD.disappointment
11.
A.operatingB.thinkingC.hesitatingD.leaving
12.
A.sorryB.helloC.goodbyeD.yes
13.
A.reachedB.consultedC.introducedD.persuaded
14.
A.wishedB.pretendedC.failedD.refused
15.
A.enjoyingB.doingC.securingD.starting
16.
A.repeatedB.recitedC.repliedD.reported
17.
A.courageB.patienceC.dutyD.care
18.
A.goalB.givenC.pushD.greeting
19.
A.riskingB.changingC.savingD.building
20.
A.honourB.abilityC.openingD.extra
2021-06-08更新 | 10528次组卷 | 21卷引用:2021年全国乙卷英语真题
完形填空(约340词) | 适中(0.65) |
真题 名校
文章大意:这是一篇记叙文。文章讲述了作者因为自己单簧管演奏得不好,感到很沮丧,决定逃避,在妈妈的启发下,作者决定面对恐惧,找到老师寻求帮助,最终解决了问题,也战胜了自己的恐惧。

3 . When I was in sixth grade, I joined the band program to learn to play the clarinet (单簧管). The beginning of the year had gone _________. But as most students progressed, I seemed to fall behind. One day, when my teacher told us to play in front of the other students, I was filled with fear. I knew I would _________. When I began to play, my rhythms (节奏) were good, but my tone was another _________. “Did you practice your lesson?” the teacher barked at me. I felt so _________ and my world came _________ down in an instant.

From then on, I hated playing the clarinet and I kept getting _________. With the day of the new performance approaching, I grew increasingly upset. In a moment of _________, I asked for sick leave. It was so relieving and such a(n) _________ way out.

The avoidance of my lessons continued until my mum asked me about it. “I want to quit.” My tears started _________. “If you really want to quit, why are you crying?” asked mum. She __________ and I realized I wanted to stay in band and, by not facing my fears, I had created a black hole that would be difficult to __________ out of. I made a __________ not to hide from my fears and to stand up to even the worst of them, so a __________ could be achieved.

The next day I met with my band teacher and told her I was having a problem and couldn’t __________ why. She asked me gently to play for her. I tried, but only an unpleasant sound came out. She didn’t __________ at me and handed me a new reed (簧片). I put it in place and tried again. To my great __________ I could play well. My problem was solved and my fear was __________ a lot that year.

__________ I’m glad that I overcame my fear. Fear can __________ everything in a person’s life. Hiding from those very fears only creates a hole, which makes a person stay __________ inside. After facing up to a fear, one may find life easier and much more enjoyable.

1.
A.badlyB.endlesslyC.randomlyD.smoothly
2.
A.mess upB.move onC.set outD.take off
3.
A.impressionB.essayC.storyD.factor
4.
A.ashamedB.starvedC.excitedD.relaxed
5.
A.crashingB.movingC.sellingD.bending
6.
A.stricterB.worseC.happierD.smarter
7.
A.joyB.panicC.doubtD.sympathy
8.
A.funnyB.importantC.easyD.traditional
9.
A.dryingB.disappearingC.flowingD.separating
10.
A.had a pointB.made a changeC.reached a levelD.took a break
11.
A.sendB.bringC.pickD.climb
12.
A.requestB.resolutionC.presentationD.proposal
13.
A.balanceB.degreeC.positionD.solution
14.
A.figure outB.give awayC.think overD.make up
15.
A.aimB.smileC.waveD.shout
16.
A.angerB.sorrowC.disappointmentD.surprise
17.
A.feltB.shownC.removedD.voiced
18.
A.Carrying onB.Looking backC.Stepping asideD.Turning around
19.
A.consumeB.examineC.reflectD.rescue
20.
A.unknownB.unpunishedC.interestedD.trapped
阅读理解-阅读单选 | 适中(0.65) |
真题
文章大意:本文是一篇记叙文。讲述的是作者在非洲长大的经历,在成长的过程中作者意识到一个人要获得自尊就要首先学会接受自己本来的面目。

4 . I’m an 18-year-old pre-medical student, tall and good-looking, with two short story books and quite a number of essays to my credit. Why am I singing such praises of myself? Just to explain that the attainment of self-pride comes from a great deal of self-love, and to attain it, one must first learn to accept oneself as one is. That was where my struggle began.

Born and raised in Africa,I had always taken my African origin as burden. My self-dislike was further fueled when my family had to relocate to Norway, where I attended a high school. Compared to all the white girls around me, with their golden hair and delicate lips, I ,a black girl, had curly hair and full, red lips. My nose often had a thin sheet of sweat on it, whatever the weather was. I just wanted to bury myself in my shell crying “I’m so different!”

What also contributed to my self-dislike was my occasional stuttering (口吃), which had weakened my self-confidence. It always stood between me and any fine opportunity. I’d taken it as an excuse to avoid any public speaking sessions, and unknowingly let it rule over me.

Fortunately, as I grew older, there came a turning point. One day a white girl caught my eye on the school bus when she suddenly turned back. To my astonishment, she had a thin sheet of sweat on her nose too, and it was in November! “Wow,” I whispered to myself, “this isn’t a genetic(遗传的) disorder after all. It’s perfectly normal.” Days later, my life took an-other twist(转折). Searching the internet for stuttering cures, I accidentally learned that such famous people as Isaac Newton and Winston Churchill also stuttered. I was greatly relieved and then an idea suddenly hit me—if I’m smart, I shouldn’t allow my stuttering to stand between me and my success.

Another boost to my self-confidence came days later as I was watching the news about Oprah Winfrey, the famous talk show host and writer—she’s black too! Whenever I think of her story and my former dislike of my color, I’m practically filled with shame.

Today, I’ve grown to accept what I am with pride; it simply gives me feeling of uniqueness. The idea of self-love has taken on a whole new meaning for me: there’s always something fantastic about us, and what we need to do is learn to appreciate it.

1. What affected the author’s adjustment to her school life in Norway?
A.Her appearance
B.Social discrimination.
C.Her changing emotions.
D.The climate in Norway.
2. What did the author’s occasional stuttering bring about according on Paragraph 3?
A.Her lack of self-confidence.
B.Her loss of interest in school.
C.Her unwillingness to greet her classmates.
D.Her desire for chances to improve herself.
3. How did the author feel on noticing the similarity between her and the girl on the bus?
A.Blessed and proud.
B.Confused and afraid.
C.Amazed and relieved.
D.Shocked and ashamed.
4. What lesson did the author learn from the cases of Newton and Churchill?
A.Great minds speak alike.
B.Stuttering is no barrier to success.
C.Wisdom counts more than hard work.
D.Famous people can’t live with their weaknesses.
5. What can best summarize the message contained in the passage?
A.Pride comes before a fall.
B.Where there is a will, there is a way.
C.Self-acceptance is based on the love for oneself.
D.Self-love is key to the attainment of self-pride.
2023-01-03更新 | 2184次组卷 | 5卷引用:2022年天津卷英语真题(第二次)
智能选题,一键自动生成优质试卷~
阅读理解-阅读单选 | 适中(0.65) |
真题 名校
文章大意:本文是一篇议论文。文章主要论述了美好生活的秘诀是什么。人生的目的不是生而快乐,而是生而有益。

5 . Ralph Emerson once said that the purpose of life is not to be happy, but to be useful, to be loving, to make some difference in he world. While we appreciate such words of wisdom, we rarely try to follow them in our lives.

Most people prefer to live a good life themselves, ignoring their responsibilities for the world. This narrow perception of a good life may provide short-term benefits, but is sure to lead to long-term harm and suffering. A good life based on comfort and luxury may eventually lead to more pain be-cause we spoil our health and even our character, principles, ideals, and relationships.

What then, is the secret of a good life? A good life is a process, not a state of being : a direction, not a destination. We have to earn a good life by first serving others without any expectation in return because their happiness is the very source of our own happiness. More importantly, we must know ourselves inside out. Only when we examine ourselves deeply can we discover our abilities and recognize our limitations, and then work accordingly to create a better world.

The first requirement for a good life is having a loving heart. When we do certain right things merely as a duty, we find our job so tiresome that we’ll soon burn out. However, when we do that same job out of love, we not only enjoy what we do, but also do it with an effortless feeling.

However, love alone is insufficient to lead a good life. Love sometimes blinds us to the reality. Consequently, our good intentions may not lead to good results. To achieve desired outcome, those who want to do good to others also need to equip themselves with accurate world knowledge. False knowledge is more dangerous than ignorance. If love is the engine of a car knowledge is the steering wheel(方向盘). If the engine lacks power, the car can’t move; if the driver loses control of the steering, a road accident probably occurs. Only with love in heart and the right knowledge in mind can we lead a good life.

With love and knowledge, we go all out to create a better world by doing good to others. When we see the impact of our good work on the world we give meaning to our life and earn lasting joy and happiness.

1. What effect does the narrow perception of a good life have on us?
A.Making us simple-mindedB.Making us short-sighted.
C.Leading us onto a busy road.D.Keeping us from comfort and luxury.
2. According to the author, how can one gain true happiness?
A.Through maintaining good health.
B.By going through pain and suffering.
C.By recognizing one’s abilities and limitations.
D.Through offering help much needed by others.
3. According to Paragraph 4, doing certain right things with a loving heart makes one________.
A.less selfishB.less annoying
C.more motivatedD.more responsible
4. In what case may good intentions fail to lead to desired results?
A.When we have wrong knowledge of the world.
B.When our love for the world is insufficient.
C.When we are insensitive to dangers in life.
D.When we stay blind to the reality.
5. According to Paragraph 5, life can be made truly good when ________.
A.inspired by love and guided by knowledge
B.directed by love and pushed by knowledge
C.purified by love and enriched by knowledge
D.promoted by love and defined by knowledge
2023-01-03更新 | 2069次组卷 | 6卷引用:2022年天津卷英语真题(第二次)
阅读理解-阅读单选 | 适中(0.65) |
真题 名校
文章大意:本文是一篇记叙文。文章中作者结合自己被拒绝后得到了更好的职业发展机会,告诉我们最初的拒绝给予了更好的方向。

6 . Sitting in the garden for my friend’s birthday. I felt a buzz (振动) in my pocket. My heart raced when I saw the email sender’s name. The email started off: “Dear Mr Green, thank you for your interest” and “the review process took longer than expected.” It ended with “We are sorry to inform you…” and my vision blurred (模糊). The position—measuring soil quality in the Sahara Desert as part of an undergraduate research programme — had felt like the answer I had spent years looking for.

I had put so much time and emotional energy into applying, and I thought the rejection meant the end of the road for my science career.

So I was shocked when, not long after the email, Professor Mary Devon, who was running the programme, invited me to observe the work being done in her lab. I jumped at the chance, and a few weeks later I was equally shocked—and overjoyed—when she invited me to talk with her about potential projects I could pursue in her lab. What she proposed didn’t seem as exciting as the original project I had applied to, but I was going to give it my all.

I found myself working with a robotics professor on techniques for collecting data from the desert remotely. That project, which I could complete from my sofa instead of in the burning heat of the desert, not only survived the lockdown but worked where traditional methods didn’t. In the end, I had a new scientific interest to pursue.

When I applied to graduate school, I found three programmes promising to allow me to follow my desired research direction. And I applied with the same anxious excitement as before. When I was rejected from one that had seemed like a perfect fit, it was undoubtedly difficult. But this time I had the perspective (视角) to keep it from sending me into panic. It helped that in the end I was accepted into one of the other programmes I was also excited about.

Rather than setting plans in stone, I’ve learned that sometimes I need to take the opportunities that are offered, even if they don’t sound perfect at the time, and make the most of them.

1. How did the author feel upon seeing the email sender’s name?
A.Anxious.B.Angry.C.Surprised.D.Settled.
2. After talking with Professor Devon, the author decided to ________.
A.criticise the review processB.stay longer in the Sahara Desert
C.apply to the original project againD.put his heart and soul into the lab work
3. According to the author, the project with the robotics professor was ________.
A.demandingB.inspiringC.misleadingD.amusing
4. What can we learn from this passage?
A.An invitation is a reputation.B.An innovation is a resolution.
C.A rejection can be a redirection.D.A reflection can be a restriction.
完形填空(约230词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文。讲述了一位父亲带学习有困难的孩子去做测试。结果,父亲才是那个造成孩子学习困难的人。

7 . Dr. Smith of New York works at a center for children who can’t learn well. One day a father brought his son to him for________ at his office.

The father told Dr. Smith about his son. “My son has ________ in learning and can’t even play baseball. He isn’t doing well because he doesn’t try. I have done everything for him. I have even shouted at him. But nothing ________. ”

After Dr. Smith tested the boy, he ________ his father. He asked the father to sit in front of a ________ and then gave him a pencil and a piece of paper. There was a ________ on the paper. He asked the father to look only in the mirror and ________ the lines of the star with the pencil. The father made the same ________ anyone makes. Every time he ________ the pencil, it went the wrong way. The father’s face became red.

At this ________ the doctor shouted at him, “Hurry up! Why are you ________ so long? You can’t do such an ________ thing! You don’t know left from right!” These ________ made the father very angry.

“Now you can ________, can’t you?” The doctor said to him. “Your son has felt just like that all the time. You scolded (训斥) him too often, so he didn't try any more. He was afraid of making mistakes. ”

________ the father understood everything. He put his face down. Now he felt so sorry.

1.
A.testingB.actingC.teachingD.playing
2.
A.confidenceB.interestC.experienceD.difficulty
3.
A.returnsB.helpsC.appearsD.remains
4.
A.waited forB.searched forC.believed inD.called in
5.
A.mirrorB.televisionC.paintingD.desk
6.
A.faceB.lineC.numberD.star
7.
A.removeB.followC.crossD.cut
8.
A.decisionsB.choicesC.mistakesD.patterns
9.
A.touchedB.droppedC.movedD.sharpened
10.
A.speedB.cornerC.endD.point
11.
A.stayingB.takingC.preparingD.writing
12.
A.easyB.importantC.obviousD.exciting
13.
A.ideasB.wordsC.questionsD.instructions
14.
A.relaxB.leaveC.understandD.promise
15.
A.InterestinglyB.AbsolutelyC.SuddenlyD.Unfortunately
完形填空(约240词) | 较易(0.85) |
真题 名校
文章大意:这是一篇议论文。短文论述了信任的重要性。

8 . Small children are easy to throw up in the air and catch-and they _________ it. “Again, Daddy, again!” Jacky shouts as I throw him skywards and catch him on the way back down again. He throws his arms and legs out _________ he were flying, his eyes wide with _________. His trust in me is _________ which is quite a nice feeling, but at the same time gives me a huge sense of _________ .

I hope Jacky will always trust me fully, but I know that, as he gets _________ , it will need more effort and sound judgment_________ . Trust is such an important part of a _________ relationship that it’s something that can’t _________ to lose. Every time I __________ Jacky to something new, he’ll do it only because he trusts me and feels __________ in the knowledge that he won’t get hurt .__________ , teaching Jacky to swim means he has to __________ that, when he’s swimming in the big pool, I’ll come to his rescue if his doggy paddle lets him down.

__________ in the workplace, trust is important for strong __________ . It is something that every manager should work hard to __________ among their team. If people don’t trust you, they’re unlikely to __________ your directions and willingly become a loyal (忠诚) team member. A __________ of trust can make people work against you rather than for you. At the very least, it means that people are not going to be __________ you their best. Good __________, like good parenting, is a long-term commitment.

1.
A.deserveB.missC.loveD.know
2.
A.as ifB.in caseC.even thoughD.so that
3.
A.fearB.excitementC.doubtD.astonishment
4.
A.reasonableB.limitedC.absoluteD.important
5.
A.reliefB.satisfactionC.achievementD.responsibility
6.
A.olderB.busierC.quieterD.healthier
7.
A.on my behalfB.on my partC.in my honorD.in my name
8.
A.long-distanceB.high-riskC.parent-childD.teacher-student
9.
A.affordB.chooseC.waitD.expect
10.
A.attachB.compareC.adjustD.introduce
11.
A.safeB.happyC.proudD.grateful
12.
A.Above allB.In additionC.At firstD.For example
13.
A.admitB.believeC.suggestD.imagine
14.
A.HoweverB.ThereforeC.SimilarlyD.Fortunately
15.
A.affectionB.determinationC.friendshipD.leadership
16.
A.assessB.organizeC.developD.understand
17.
A.repeatB.followC.changeD.forget
18.
A.gestureB.measureC.bondD.lack
19.
A.tellingB.givingC.sellingD.sending
20.
A.managementB.personalityC.communicationD.education
阅读理解-阅读单选 | 困难(0.15) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文,文章主要介绍了哲学的抽象而复杂的理念往往是通过一个个有趣的小故事的形式体现的,它会启发读者思考。

9 . Philosophers have a bad reputation for expressing themselves in a dry and boring way. The ideals for most philosophical writing are precision, clarity, and the sort of conceptual analysis that leaves no hair un-split.

There is nothing wrong with clarity, precision, and the like — but this isn’t the only way to do philosophy. Outside academic journals, abstract philosophical ideas are often expressed through literature, cinema, and song. There’s nothing that grabs attention like a good story, and there are some great philosophical stories that delight and engage, rather than putting the reader to sleep.

One of the great things about this is that, unlike formal philosophy, which tries to be very clear, stories don’t wear their meanings on their sleeve — they require interpretation, and often express conflicting ideas for the reader to wrestle with.

Consider what philosophers call the metaphysics (形而上学) of race — an area of philosophy that explorers the question of whether or not race is real. There are three main positions that you can take on these questions. You might think that a person’s race is written in their genes (a position known as “biological realism”). Or you might think of race as socially real, like days of the week or currencies (“social constructionism”). Finally, you might think that races are unreal — that they’re more like leprechauns (一种魔法精灵) than they are like Thursdays or dollars (“anti-realism”).

A great example of a story with social constructionist taking on race is George Schuyler’s novel Black No More. In the book, a Black scientist named Crookman invents a procedure that makes Black people visually indistinguishable from Whites. Thousands of African Americans flock to Crookman’s Black No More clinics and pay him their hard-earned cash to undergo the procedure. White racists can no longer distinguish those people who are “really” White from those who merely appear to be White. In a final episode, Crookman discovers that new Whites are actually a whiter shade of pale than those who were born that way, which kicks off a trend of sunbathing to darken one’s skin-darkening it so as to look more While.

Philosophically rich stories like this bring more technical works to life. They are stories to think with.

1. What does the author think of philosophical stories?
A.The meaning behind is very obvious.
B.They am extremely precise and formal.
C.They often cause conflicts among readers.
D.They are engaging and inspire critical thinking.
2. Which category might “Christmas” fall into according to paragraph 4?
A.Social constructionism.B.Anti-realism.
C.Biological realism.D.Literary realism.
3. What is Black No More in paragraph 5 mainly about?
A.Racial issues caused by skin colors.
B.A society view on race and self-image.
C.Black people accepted by the white society.
D.The origin of sun bathing among white people.
4. What is the best title of the text?
A.Stories Made EasyB.Stories to Think with
C.Positions in PhilosophyD.Nature of Philosophical Writing
完形填空(约310词) | 适中(0.65) |
真题

10 . My brother and I are exactly one year apart. We look like twins, but we are completely _________ . By the time we got to middle school it was clear that my older brother _________ meditation (冥想),while I was a born _________ who preferred the theatrical, even when off stage. I took his relative silence to be offensive. We simply didn't _________.

I didn't _________ having a tense relationship with my brother because I was involved at school. _________, I threw myself into the world of musicals. I practised singing in the bedroom every day to remain at my best and be _________ for roles; my brother would meditate on a window seat. He might feel high school was already hard enough _________ my noisy singing. So space to practise became a(n)_________ between us because we shared a room.

At the start of the semester, I practised “Circle of Life" for a musical. This was the first time I __________ to learn a song, because my voice cracked (破音)as I switched to a head voice. I was annoyed in that period and __________ practising, declaring I had reached the ceiling of my singing career. For the first time in years my brother __________ quiet when I got home.

After two days of this, my brother asked me to __________ him in meditation. Feeling my anger at my inability to manage this song __________,I accepted. My brother said, "When your mind floats away, you simply come back. Don't blame yourself" I got the message, and it soon became my new __________. I kept trying at the song, no longer getting __________ at myself. And just in time for the trial performance, I was able to __________ power in my singing despite the switch to a head voice. It was important for me to learn that you don't have to always get everything __________ the first time and that good things come with continual __________.I now understand why my brother favours the __________.

1.
A.matureB.differentC.contentD.normal
2.
A.dislikedB.preferredC.replacedD.abandoned
3.
A.writerB.leaderC.painterD.performer
4.
A.get alongB.drop byC.show offD.check in
5.
A.tryB.mindC.enjoyD.delay
6.
A.In particularB.In vainC.In returnD.In theory
7.
A.humorousB.ordinaryC.competitiveD.grateful
8.
A.aboveB.belowC.nearD.without
9.
A.issueB.contrastC.agreementD.balance
10.
A.struggledB.expectedC.promisedD.decided
11.
A.beganB.allowedC.stoppedD.continued
12.
A.hatedB.experiencedC.acceptedD.wanted
13.
A.helpB.inviteC.joinD.admire
14.
A.gracefullyB.suddenlyC.fiercelyD.cautiously
15.
A.limitB.sentenceC.mistakeD.philosophy
16.
A.rudeB.angryC.surprisedD.excited
17.
A.loseB.shareC.reduceD.maintain
18.
A.wrongB.rightC.backD.down
19.
A.luckB.absenceC.effortD.fear
20.
A.fightB.noiseC.quietD.safety
2021-09-16更新 | 3784次组卷 | 6卷引用:2021年天津市英语高考真题(天津卷第二次)
共计 平均难度:一般