组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
已选知识点:
全部清空
解析
| 共计 1510 道试题
阅读理解-阅读单选(约320词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:这是一篇应用文。文章主要介绍了Anson L. Clark学者项目,包括其历史、时间安排、费用、研究领域及申请资格等详细信息,旨在为高中生提供高端暑期研究机会。

1 . Anson L. Clark Scholars Program

If you’re a high school student looking for research opportunities, it doesn’t get much better than the Anson L. Clark Scholars Program. This well-known research program has a selection rate of less than 3% and only 12 high school juniors or seniors are selected every summer to join the program.

In this post, we will dive deep into this program to help you understand the structure, the cost, location, research areas available, and reasons why you should apply for this intensive research program.

About Anson L. Clark Scholars Program

The Anson L. Clark Scholars Program was established in 1963 in honor of Anson L. Clark , a former Texas A&M student who proceeded to create a successful business career!

This program is an intensive 7-week comprehensive research program that will allow you to gain hands-on practical research under the mentorship (导师制) of Texas Tech University faculty. Apart from conducting one-on-one research with faculty, you will have additional weekly seminars, discussions and even field visits!

Time

The program is off line and is conducted every summer at Texas Tech University. The current program dates are June 16, 2024 to August 1, 2024.

Cost

There is no program or registration fee, and your on-campus meals, on-campus room and board, and weekend activities will be covered by the program!

Research Areas

While the list of research disciplines for Summer 2024 haven’t been released, some of the general areas (based on the Summer 2023 disciplines) you can expect are biology, chemistry, computer science, economics/business, finance/marketing, electrical engineering & computer engineering, history, and physics.

You can access the specific research topics in 2023 in the attachment!

Qualification

This program is open to high school juniors and seniors who will graduate in either 2024 or 2025. You will have to be at least 17 years of age by the program start date.

1. What do we know about the Anson L. Clark Scholars Program?
A.It’s an annual research program.B.It is hard to complete the program.
C.It is in honor of a famous scientist.D.It is open to all high school students.
2. What will students do in the program?
A.Visit Texas Tech University.B.Create business career.
C.Listen to lectures online.D.Do practical research.
3. How can you know the research areas for Summer 2024 at present?
A.By searching on the internet.B.By referring to 2023 disciplines.
C.By paying registration fee.D.By asking the mentors in college.
7日内更新 | 16次组卷 | 1卷引用:2025届甘肃省张掖市某校高三下学期6月模拟考试英语试题
阅读理解-阅读单选(约380词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇夹叙夹议文。文章强调了建设性的反馈对学生学习的重要性。作者通过自己论文被批评的经历,认识到直接且有用的反馈比单纯鼓励更有助于改进。研究显示,要求学生修改作业的直接反馈更有效,而过于温和的反馈可能暗示低期望。作者认为,教师应该提供建设性的反馈,激发学生的独立学习能力,帮助学生真正取得进步。

2 . “What do you mean by this phrase? It’s incorrect and adds nothing to the sentence. Omit (省略).” Professor Jones’s critical feedback on my paper hurt me when I first read it. I scanned his comments for a “Good job!” or “I love this idea,” but they were nowhere to be found.

Everyone likes warmth and encouragement, but purely positive affirmations (肯定) don’t communicate what can be improved. Research conducted on Character Lab Research Network finds that direct, useful feedback requiring students to revise their own work is more effective. For Professor Jones, this looked like a note at the end of another paper: “I’m sure things will improve as the term and year wear on.” However, feedback that does the work for a student—correcting a misspelled word, rewriting a sentence—can signal a teacher’s low expectations.

When kids see comments that suggest what needs to be changed, they come to realize they can do things on their own and become more independent learners. As a bonus, this kind of feedback lets students know that their teacher believes in them.

As for me, I was benedictory for Professor Jones’s pointed criticism which let me know that he took me seriously. He was expecting me to do better, and the detailed comments scrawled (潦草地写) on every page gave me the tools to improve. Teachers can add affirmations to their feedback as long as it’s not the only thing they’re doing.

Don’t confuse warmth with promoting a growth mindset. Being nice isn’t the same as showing someone you believe they can improve. So give detailed feedback that sets young people up to take charge of their own learning. For example, instead of rewriting a sentence, say: “This is a run-on sentence. Try reading it out loud and add punctuation in places where you naturally take a breath.” Ask worth-exploring questions that inspire students to think about their approach, then let them revise on their own. When it comes to writing, the easiest path isn’t always the best one.

1. How did the author initially feel about Professor Jones’s feedback?
A.Happy and motivated.B.Upset and disappointed.
C.Indifferent and unconcerned.D.Confident and encouraged.
2. What is the key aspect of effective feedback mentioned in the article?
A.It should be brief and to the point.B.It should be warm and encouraging.
C.It should be written at the end of the paper.D.It should be up to students to fix their own work.
3. What does the underlined word “benedictory” mean in paragraph 4?
A.Responsible.B.Generous.C.Regretful.D.Grateful.
4. What should teachers do when checking student’s paper according to the text?
A.Give students general praise.B.Rewrite sentences for students.
C.Provide students critical support.D.Show students corrected assignments.
7日内更新 | 20次组卷 | 1卷引用:2025届甘肃省张掖市某校高三下学期6月模拟考试英语试题
阅读理解-阅读单选(约340词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了探讨美国食品体系的缺陷和改革的迫切需要的纪录片《未来供给》,该影片由Oliver和Simon English执导,强调了人类与地球关系的基本问题以及消费模式带来的后果,揭示了食物、气候和健康之间的联系,强调了再生农业和植物性饮食的重要性,呼吁集体行动和社会变革。

3 . The award-winning documentary “Feeding Tomorrow” explores the American food system’s shortcomings and the urgent need for change. Directed by Oliver and Simon English, the film dives deep into the complex web of issues surrounding food, climate change, and agriculture, leaving viewers with a clear realization of the challenges ahead.

At its core, “Feeding Tomorrow” raises fundamental questions about humanity’s relationship with the planet and the consequences of our consumption patterns. As the global population reaches up to 10 billion, the film shows the serious reality that our current methods of food production are unsustainable. With agriculture already occupying half of the habitable land and consuming 70% of freshwater resources, the harm on the environment is reaching critical levels.

The documentary reveals the interconnectedness of food, climate, and health, weaving together narratives from diverse voices in the fields of farming, health, and education. Through the stories of innovators like Mark Shepard, Clare Fox, and Lisa McDowell, “Feeding Tomorrow” highlights the urgent need for systemic change.

One of the central themes of the documentary is the importance of regenerative farming practices. By promoting biodiversity and topsoil growth, regenerative agriculture offers a promising path towards sustainability. The film emphasizes the need to transition from conventional, monoculture (单一) farming to more overall approaches.

Moreover, “Feeding Tomorrow” shows the significance of adopting plant-forward diets and reducing meat consumption. With animal agriculture being a significant contributor to greenhouse gas emissions and environmental degradation (恶化), the documentary advocates for a shift towards more sustainable dietary habits.

Ultimately, “Feeding Tomorrow” serves as a cry for collective action and social change. It challenges viewers to reevaluate their relationship with food and embrace sustainable practices that benefit both people and the planet. The documentary reminds us that the power to shape a better future lies in our hands. In the words of Mark Shepard, “What are you going to eat for dinner tonight? Start asking the questions.”

1. What do we know about our current food production methods?
A.They are suitable to feed the increasing population.
B.They are inefficient and harmful to the environment.
C.They are too focused on producing large quantities of food.
D.They are all outdated and need to be replaced with new ones.
2. Why does “Feeding Tomorrow” tell some innovators’ stories?
A.To praise their achievements.B.To indicate different opinions.
C.To stress the necessity of change.D.To give examples of farming methods.
3. What does the documentary appeal people to do in paragraph 4?
A.Keep the balance of nature.B.Take up sustainable practices.
C.Prioritize economic interests.D.Invest in agricultural innovations.
4. What is the main purpose of the text?
A.To briefly introduce an award-winning film.B.To explore American agriculture’s issues.
C.To present new food production methods.D.To show the impact of climate on agriculture.
7日内更新 | 16次组卷 | 1卷引用:2025届甘肃省张掖市某校高三下学期6月模拟考试英语试题
完形填空(约220词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者一家人在门廊秋千上观察到一只螳螂,他们静静地坐着聊天,欣赏螳螂的行动,并对能够观察到这样的情况充满感激。作者反思了日常生活中对生产力的过度追求,意识到应该更多地欣赏周围的自然美景和生活中的小奇迹。

4 . Our family was sitting on the porch swing enjoying the summer breeze when my husband pointed to something on the swing’s chain next to him. We _______ forward to see a large praying mantis (螳螂) attaching to the chain. We held our _______ and watched, not wanting to scare it away. We sat and _______ chatted for the next half hour as we watched the insect _______ up and down the chain. It seemed _______ by our presence, and we were _______ to observe its slow, precise movements.

We wouldn’t have _______ it if my husband had not pointed it out. Too often, we move through life, _______ of the beautiful blessings surrounding us each day. The _______ of sitting and watching an insect for half an hour is something I do not want to ________ for granted. Too often, I define myself by my productivity. I start my morning with a checklist and ________ my worth by how much I get done by the day’s end.

I’m learning to ________ my tireless striving for productivity and simply ________ the gifts of this beautiful world when I see them. Each creature displays a small ________. To sit and watch a unique bug like a praying mantis is an act of admiration. I think I’ll ________ and sit for a while in search of another beautiful bug just to appreciate the beauty of nature.

1.
A.struggledB.putC.bentD.dropped
2.
A.breathB.attentionC.backD.tool
3.
A.casuallyB.quietlyC.happilyD.nervously
4.
A.lookingB.flyingC.climbingD.falling
5.
A.unbotheredB.undoubtedC.unattractiveD.inaccessible
6.
A.gratefulB.anxiousC.impatientD.responsible
7.
A.selectedB.recognizedC.noticedD.scolded
8.
A.unfamiliarB.proudC.shamefulD.unaware
9.
A.courageB.wisdomC.safetyD.reward
10.
A.oweB.takeC.bringD.fetch
11.
A.balanceB.measureC.releaseD.promote
12.
A.defendB.keepC.imagineD.stop
13.
A.enjoyB.deliverC.produceD.ignore
14.
A.principleB.purposeC.wonderD.puzzle
15.
A.pull throughB.go outC.turn upD.come back
7日内更新 | 13次组卷 | 1卷引用:2025届甘肃省张掖市某校高三下学期6月模拟考试英语试题
语法填空-短文语填(约210词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文。主要讲述了22岁的Lhakpa Dondrub身患残疾,但不放弃自己的摄影梦想,希望有一天能到天安门广场拍照的故事。
5 . 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Lhakpa Dondrub, 22, was born with a genetic disease, which affected his     1     (grow), leaving him about I meter in height, and confined him to a wheelchair, but it hasn’t stopped him     2     (pursue) his dream to become a photographer.

“When I was a child, I liked to observe the change of light through a window. It was     3     (amazing) beautiful. After learning photography, I know it is all about light and     4     to catch it through the lens (镜头),” says the young man. “What’s more, my perspective is lower than others, and I hope     5     (record) the unique light in life from my view,” he adds.

Born into a farming family in a village in Lhasa, Dondrub     6     (adopt) by relatives after his mother died. In 2017, he entered the Lhasa care center for people with physical challenges,     7     he found his passion for photography and video editing. In 2021, he left the care center and found a job in a     8     (profession) enterprise, being responsible for taking photos for customers.

For Dondrub, photography is not only     9     means of making a living, but also a driving force and an expression of life. When he has time, he takes a camera to snap photos of animals and people along the ancient Barkhor Bazaar. He hopes that one day he     10     (be) able to take photos on Beijing’s Tian’anmen Square.

7日内更新 | 19次组卷 | 1卷引用:2025届甘肃省张掖市某校高三下学期6月模拟考试英语试题
书面表达-读后续写 | 适中(0.65) |
名校
6 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语编写两段,使之构成一篇完整的短文。

Unbreakable

My brother and I were playing a game of tag in the house. “Tag! You’re it!”, shouted Alim and ran as fast as his 5-year-old legs could carry him. I chased closely behind. I watched him jump over the sofa and landed, falling sideways to hit our Mom’s favourite vase, the one late Grandpa gave her on her wedding day, off the side table. SMASH!! Alim burst into tears almost at the same time the vase broke. I was equally alarmed said “Ha! Alim, you are in trouble.” This made Alim cry more, “Mummy is going to beat me!”

He was crying so much that I felt sorry for him. Just then Mom came into the house. I rushed over to Alim’s side. “What is this? Who broke my vase?” My Mom shouted. Her eyes were wide open and bright with terrible anger. Alim tried to say something through his tears but I started to clean his wet face with my hand and I said, “I am so sorry, Mom. I broke the vase and told Alim that I would say it was him.” My Mom pulled me by my left ear and dragged me to our room. Alim followed quietly behind. My Mom said, “That’s it. You are grounded for the rest of the holiday.” As she closed the room door on me, I saw Alim’s face in the corner, his eyes very big, looking straight at me.

The door was shut and I felt very alone in the room as I nursed my painful ear. Why did I do that? I thought. Alim should be the one taking the punishment, not me. Humph. He owes me big time. I fell asleep thinking of the ways I could get back at Alim. I woke up suddenly with the realization that Alim was not in the room with me. He had not come to bed. I tiptoed out of the room to look for him. The house was quiet and dark and I was beginning to worry when I noticed the light through the kitchen door.

注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
When I got there, Alim was picking out the pieces of the vase from the garbage bag.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
The next morning Mum walked into our room and stopped as she saw the “new” vase.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
7日内更新 | 11次组卷 | 1卷引用:2025届甘肃省张掖市某校高三下学期6月模拟考试英语试题
7 . 假定你是李华,计划暑假找份兼职工作。下面的招牌广告引起了你的注意,请写一封申请信。

Summer Jobs

Could you be an ASSISTANT TEACHER for

children’s summer camp

◇ Excellent pay for working with children
◇ Work with native teachers from England
◇ English-only classes
◇ Work evenings and weekends for 2 weeks
◇ For more information, write to Mr. Smith
注意: 1. 字数80词左右;        
2. 可适当增加细节使行文流畅。
Dear Mr. Smith,

I’ve read your advertisement for

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

今日更新 | 1次组卷 | 1卷引用:甘肃省兰州市城关区2023-2024学年高二下学期4月期中英语试题
语法填空-短文语填(约210词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国“枕头”的起源。
8 . 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

According to historical records, the well-known historian Sima Guang from the Northern Song Dynasty (960-1127) used a part of a round wood     1     his pillow throughout his life. This unique pillow had an unusual function.     2     Sima Guang moved a little during his sleep, his head would slide down off the pillow, causing him to wake up     3     (immediate) and continue his studies. This particular type of pillow came to be known as an “alarm pillow”.

The Chinese word for “pillow”, zhentou,     4     (believe) to be created by Cao Cao, a famous strategist and ruler during the Three Kingdoms period (220-280). One night, while Cao Cao was reading in his tent and     5     (become) sleepy, there was no extra space useful to place several books stored in wooden     6     (box). In response (回应), a servant momentarily placed the books at one side of the bed, upon     7     Cao Cao fell asleep quickly, experiencing a deep and restful sleep.     8     (impress) by the comfort provided by this short-term arrangement, the servant then created a padded (有垫的) headrest using soft materials, copying     9     shape of the wooden box that held the books. When Cao Cao asked about the name of this new item, the servant referred to it as “headrest bedding”. Cao Cao     10     (late) named it zhentou, and from that point on, the use of pillows became popular among the common people.

昨日更新 | 27次组卷 | 1卷引用:甘肃省武威市2023-2024学年高一下学期6月月考英语试题
文章大意:本文是一篇记叙文。主要讲述了93岁的Joy Ryan与孙子Brad历经八年游遍全美63个国家公园,创下纪录。旅途不仅见证了自然之美,也修复了因家庭变故产生的代际隔阂,展现了亲情的复原与成长的力量。

9 . Two weeks ago, 93-year-old Joy Ryan set a world record. In her words, “I’m the _________ lady to ever visit every national park.”

In just eight years, she and her 42-year-old grandson Brad Ryan _________ to go to all 63 national parks, an adventure they’ve written on Instagram. Their _________ stop was the National Park of American Samoa in the South Pacific, some 6,700 miles from their home in Duncan Falls, Ohio. The pair received certificates (证书) from the park in _________ of their achievement.

In a way, the journey began 21 years ago when Brad’s parents got divorced (离婚), and he became _________ from Joy. It wasn’t until 2008, at his sister’s wedding, that he _________ her again. She was 78 and she didn’t look good.

“She came into the church and she was dry,” Brad _________. “Very unsteady (不稳定的). It was hard to see this woman that was so important to me in my growing years on the side of _________, knowing that there was so much _________ between us.”

But over a period of months, Joy __________. And Brad, who’d just finished hiking the Appalachian Trail where he’d been thinking through what mattered to him, __________ the courage to call Joy and __________ they make raisin-filled cookies together.

__________, “there was a little too much awkwardness for my liking,” he says. “You can’t pick up where you left off, I learned that quickly.” Still, they __________ in touch. Over the last eight years, Brad and Joy have had little dust-ups (吵架) to be sure. And this tour of the national parks has __________ the crack (裂缝) that once separated them.

1.
A.strongestB.happiestC.fastestD.oldest
2.
A.managedB.attemptedC.preferredD.intended
3.
A.usualB.extraC.finalD.major
4.
A.favourB.honourC.chargeD.need
5.
A.freeB.differentC.tiredD.separate
6.
A.invitedB.sawC.touchedD.understood
7.
A.describesB.repliesC.requiresD.reminds
8.
A.progressingB.disappearingC.dyingD.quitting
9.
A.concernB.shockC.pleasureD.distance
10.
A.recoveredB.adaptedC.struggledD.flashed
11.
A.got inB.worked upC.concentrated onD.made out
12.
A.debateB.focusC.suggestD.explain
13.
A.ThereforeB.MoreoverC.OtherwiseD.However
14.
A.lostB.stayedC.gotD.buried
15.
A.createdB.ruinedC.mendedD.hit
昨日更新 | 15次组卷 | 1卷引用:甘肃省武威市2023-2024学年高一下学期6月月考英语试题
阅读理解-阅读单选(约330词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是一篇应用文。文章介绍了四个英国的音乐节。

10 . With so many festivals taking place in the UK, it’s getting harder every year to decide which ones to go to—and more importantly, which ones you can actually afford.

Parklife — Heaton Park, Manchester

Dates: 10th — 11th June

Headliners: The 1975, Skrillex and Aitch

Cost: From £149.50 (weekend ticket), from £84.50 (one-day ticket)

Manchester’s favourite music festival is, unsurprisingly, a favourite with the city’s large student population. The weekend usually features a top-drawer line-up with loads of acts. You can’t camp at Parklife, so you also have to factor in accommodation in Manchester.

Latitude — Henham Park, Southwold

Dates: 20th — 23rd July

Headliners: Pulp, Paolo Nutini and George Ezra

Cost: £286.45 (weekend ticket with standard camping), from £90.75 (one-day ticket)

Latitude is one of the pricier festivals out there, but the lineup normally justifies (证明……正确) the dollar. The festival will have big artists alongside its main headliners. It’s a great all-rounder festival, where you can get back to nature by camping and lake swimming before dancing to DJs until the early hours.

Wireless — Finsbury Park, London

Dates: 7th — 9th July

Headliners: Playboi Carti, Travis Scott and 50 Cent

Cost: From £248.39 (weekend ticket), from £88 (one-day ticket)

We’re still a bit upset with Wireless for cancelling the festival’s Birmingham stop, making it a London-only event. Wireless hosts the sounds of grime, hip-hop, rap and R&B in North London’s Finsbury Park. Wireless isn’t a camping festival, so you’ll have to factor in the price of London accommodation for this one.

Victorious — Southsea Seafront, Portsmouth

Dates: 25th — 27th August

Headliners: Jamiroquai, Kasabian and Ben Howard

Cost: £180 (weekend ticket with camping), £60 (one-day ticket)

Although it has an excellent line-up of big names, this is still a relatively little-known festival. Since there are so many big acts, it’s also a pretty cost-effective option too. Best of all, the Castle Stage is situated in front of the stunning Southsea Castle, making this one of the most picturesque festivals around.

1. What do Parklife and Wireless have in common?
A.They are for students.B.They are in London.
C.They don’t offer campsites.D.They are in July.
2. Where can the visitors swim in a lake?
A.Heaton Park.B.Henham Park.C.Finsbury Park.D.Southsea Seafront.
3. Which of the following festival s begins the latest?
A.Parklife.B.Latitude.C.Wireless.D.Victorious.
昨日更新 | 17次组卷 | 1卷引用:甘肃省武威市2023-2024学年高二下学期6月月考英语试题
共计 平均难度:一般