组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
已选知识点:
全部清空
解析
| 共计 12730 道试题
阅读理解-阅读单选(约350词) | 较难(0.4) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了随着互联网的速度和连通性的发展,技术的进步和点播娱乐公司的兴起,大多数人们都存在追剧行为。这种追剧对人们的生活、健康都产生了许多消极影响,就此作者建议看剧要坚持适度原则。

1 . Binge-watching (刷剧) is when a person watches more than one episode of a show in a row. With developments in the speed and connectivity of the Internet, increases in technology and the rise of on-demand entertainment companies, people can now have their favorite shows stream (流播) directly to their television at their convenience.

This behavior is nothing new. In fact, binge-watching has been officially listed in dictionaries since 2015. The entertainment companies recognize this behavior and many take steps to encourage it. Often, instead of releasing each episode on a week-by-week basis, an entire series will become available concurrently. Once the episode finishes, many platforms will display pop-ups with “you might like” suggestions, or will automatically play the next episode.

However, recent research suggests that out of the more than half of British adults who watch more than one episode of a show back-to-back (一集接一集地), almost a third have admitted missing sleep or becoming tired as a result; and 25% have neglected their household chores (家务活). Next we’ll be missing work!

Bingeing has other connections — binge eating, binge drinking and binge smoking. All of them are often associated with a lack of control and a possible route to addiction. Lindsey Fussell, consumer group director, said, “The days of waiting a week for the next episode are largely gone, with people finding it hard to resist (抗拒) watching multiple episodes around the house or on the move.” If people find binge-watching hard to resist, are we witnessing the birth of a new type of addiction?

The countless number of information and entertainment that television and online media can bring us is, many would say, a good thing. However, when the activity begins to bleed into other areas, causing us to stop functioning, then it becomes a problem. So, what’s the answer? Moderation! Neither a tiny amount, nor too much. After all, as the old proverb says, “A little of what you fancy does you good.”

1. How did the writer develop the first paragraph?
A.By giving a definition.B.By telling a story.
C.By listing some examples.D.By analyzing the cause and effect.
2. Which of the following can best replace the underlined word “concurrently” in Paragraph2?
A.For convenience.B.At the same time.
C.In detail.D.Free of charge.
3. What Lindsey said in Paragraph 4 implies that ______.
A.people can’t control their feelingsB.people can’t resist the temptation of Bingeing
C.people have no patience to do workD.people are addicted to waiting for a new episode
4. What advice did the writer give at last?
A.To keep online media from stopping functioning.
B.To enjoy entertainment as much as possible.
C.To learn life lessons from the episodes.
D.To watch episodes in a moderate way.
10-11高一下·福建龙岩·期中
阅读理解-阅读单选(约330词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文。文章旨在介绍阿根廷的不同节日。

2 . Argentina lies in the South America. There are many festivals in Argentina during the year. Therefore, you can enjoy the different interesting festivals when traveling there.

First of all, we should talk about the Tango (探戈) Festival inArgentina, which is held in the capital of this country — Buenos Aires, from February to March. You ought to know that Argentina is the home of tango, so Argentinians admire this dance very much. Even if you cannot dance perfectly, you should join the people and try to perform this dance.

The next festival in Argentina is Open Polo (马球) Tournament. You should go to Palermo to see this festival in Argentina. This festival is held every year and is the most important polo tournament in Argentina.This kind of sport is considered the most important in Argentina.

Attending this festival in Argentina, you will be able to communicate with different people and admire the fascinating competition between the teams of different countries, such as Argentina, England, Australia, as well as the US. This festival in Argentina is usually held between November and December every year. So don’t miss the opportunity if you travel to Argentina at this time.

The other festival in Argentina is the Semana Musical Liao Liao. This is a festival of classical music. The festival was created in 1993 and is held at the Liao Liao Hotel, near Bariloche. The festival is held yearly in October. So if you admire this kind of music, you should travel toArgentina in October.

There are also many carnivals in Argentina in summer. Of course, it’s impossible to put everything about festivals in Argentina into just one article. We hope that you have found this article interesting and eye-catching.

1. What would be the best title for the passage?
A.Entertainments in ArgentinaB.Festivals in Argentina
C.Travel to ArgentinaD.A brief introduction to Argentina
2. From the passage, we know that the Tango Festival        .
A.is organized by the government
B.welcomes everyone to take part in it
C.is held in summer
D.holds parties for different dances
3. Which of the following is a sports festival?
A.Open Polo Tournament.B.Every carnival in Argentina.
C.The Tango Festival.D.The Semana Musical Liao Liao.
4. If Tom wants to enjoy a classical music event in Argentina, he should visit        .
A.Buenos Aires in springB.Palermo in April
C.Palermo in winterD.Bariloche in October
2024-05-29更新 | 81次组卷 | 7卷引用:2011届福建上杭一中高一下学期期中英语试卷
阅读理解-阅读单选(约350词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文。J.K. Rowling的书帮助一个单身父亲改善他和女儿的关系,他在Twitter上给J.K .Rowling留言表示感谢。

3 . J. K. Rowling frequently shows there is magic every day. Her Harry Potter series has helped people through times of stress and depression and she is always there to deliver wise words of encouragement.

She is one celebrity who is very active on Twitter. So when a single dad named Matt Burke sent her a message thanking her for the series, she noticed. Her series had helped strengthen his relationship with his 9­year­old daughter Bailey.

He included a link to his article titled Being a Broke Parent. He explained how he hadn’t found a level of financial stability that allowed him to pay bills on time and take his daughter on more activities and events. The family also doesn’t have the Internet or TV, which means there’s no “digital babysitter” and he has to rely on his own creative ways to bond with his daughter. Since he received the series, the main thing that has occupied them these days is reading books together.

Burke admits that he thought he was “too cool” for the books when they first came out and he was in his twenties, but he’s loving reading them now. “We switch off chapter by chapter reading them out loud,“Burke explains.” This not only allows her to get more used to reading aloud in front of someone, but it gets me directly involved in something she loves, and it gives me the chance to be very dramatic when I read my chapters and bring myself into the characters in the book, which has proven to be a ton of fun.”

After hearing Burke’s story, Rowling said how honored she was when Harry Potter was a part of his family’s life and offered Burke more books. Besides, people are also offering to send Burke more books as gifts. For Burke, this experience, far more than gifts, will be what he treasures.

1. Why did Burke thank J. K. Rowling according to the text?
A.She guided him how to write a good story.
B.She encouraged him when he was in trouble.
C.Her books helped him through times of confusion.
D.Her books helped him improve his bond with his daughter.
2. What is implied in Burke’s words in paragraph 4?
A.He has found it interesting to read the series.B.He was too old to understand the series better.
C.He has chosen a better way of reading the series.D.He hopes to play a role in the drama in the future.
3. Which word can best describe Burke’s experience according to the text?
A.Useless.B.Normal.C.Valuable.D.Boring.
4. What is the main idea of this text?
A.J. K. Rowling chooses to help improve kids’ health.
B.J. K. Rowling gives a magical gift to a single father.
C.J. K. Rowling has a deep influence on others’ growth.
D.Burke comes to know J. K. Rowling through her series.
2024-05-15更新 | 85次组卷 | 21卷引用:专题02 2020年秋季高二英语开学摸底考试卷
阅读理解-阅读单选(约380词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要讲述了颜色如何对食物的吸引力和人的食欲产生影响并就健康饮食给出了建议。

4 . Have you ever suddenly developed an appetite from a passing glance at a freeway billboard featuring a brightly colored cheeseburger, or decided to step into a candy or ice cream store displaying a window full of lively shades and hues (色调) of sweet treats?If so, you are in good company. Unless we are medically restricted or strictly dieting, we are not likely to resist inviting fare simply because we recognize the lack of nutritional value.

Devina Wadhera and Elizabeth D. Capaldi­Phillips in A Review of Visual Cues Associated with Food on Food Acceptance and Consumption recognize the impact of sensory cues (信号) on food consumption and enjoyment, and the potential they have to promote healthy eating behavior. They cite previous research in providing some interesting examples of the visual impact of different color schemes (方案) on taste and food enjoyment. They note that pink food on a white plate was considered sweeter and more flavorful than the same food on a black plate. Apparently, we consume food with more of our senses than we realize.

So when we’re faced with so many appealing food choices and given the rainbow of colors around us, is there any way to control our appetite? Thankfully, some research says yes.

Oliver Genschow demonstrated that when it comes to eating less, colors impact consumption. They specifically researched the effect of the color red. They found that people ate fewer pretzels when using a red plate, as opposed to white or blue, and drank less from a red cup than a blue cup. They suggested that the color red reduces food and drink intake by functioning as a stop signal.

But when it comes to healthy eating, instead of putting on a pair of sunglasses to block the inviting hues of food cues, consider the value of discipline. Healthy eating involves intentional choices, not mindless responses to sensory cues. And before you invest in much red tableware to slim down, remember that what goes onto the plates is much more important.

1. What may be a major reason for us to refuse eye­catching food?
A.The shortage of nutrition.
B.The rich color of fine foods.
C.The doctor's instructions.
D.Advertisements everywhere.
2. What might be dealt with in A Review of Visual Cues Associated with Food on Food Acceptance and Consumption?
A.Benefits of different color schemes.
B.Interesting examples of food service.
C.The potential to promote food consumption.
D.Effects of sensory cues on eating behavior.
3. What does the author suggest people do in the last paragraph?
A.Follow the sensory response.
B.Make food choices sensibly.
C.Wear sunglasses to block colors.
D.Avoid colorful food intentionally.
4. What is the best title for the text?
A.How Can People Control Their Appetite?
B.How Are People Tricked by Color Schemes?
C.How Do Colors Impact Food's Appeal and Appetite?
D.How Do Bright Colors Make Food More Appealing?
2024-04-22更新 | 29次组卷 | 1卷引用:外研版(2019) 高中英语 必修第二册 Unit 1 Food for thought
阅读理解-七选五(约210词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇议论文。主要讨论了青少年如何看待自己的外貌,鼓励青少年要对自己的外貌有信心,因为美的形式各有不同。

5 . Are you happy with your appearance?     1    

“Almost all the girls with single-fold eyelids (单眼皮) in our class have had double eyelid operations,” Zeng, a Senior 2 student from Chengdu, told Xinhua. Zeng had the same surgery done this summer.     2    

From popular photo-editing apps to plastic surgery (整形手术), it seems that large eyes, pale skin and a skinny body are the only standard for beauty these days. But can following this standard really make us feel good about ourselves?

    3     . According to Huxiu News, over six in ten girls choose not to take part in certain daily activities, such as attending school, because they feel bad about their looks. As much as 31 percent of teenagers avoid speaking up in class because they worry that others will notice their looks.

“Many teenagers are upset about their appearance because they believe in unrealistic standards of beauty,” experts say.       4     Seeing all these things can make anyone believe that they’re too dark, too fat, too short, or too tall.

However, trying to live up to strict standards can make us feel anxious. What troubles us is not just our “imperfect” looks, but the fact that we criticize ourselves too much.

    5     Plus-size models are being featured in some fashion shows. All of us should be just as confident as they are.

A.Beauty comes in all shapes and sizes.
B.Body image anxiety is common among teenagers.
C.Guys care just as much as girls do about their body image.
D.Some teenagers might feel negative about their appearance.
E.It’s common for teenagers to feel confident about their appearance.
F.She and many of her classmates believe bigger eyes look more beautiful.
G.Perfect faces and bodies are everywhere in advertising, TV shows and social media.
阅读理解-阅读单选(约350词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇说明文。文章主要讲的是由于美国几乎所有的大雇主都在招聘过程中使用人工智能和自动化,公众正在考虑一些紧迫的问题:当机器保持歧视时,如何防止招聘时的歧视以及什么方法会有所帮助。

6 . With almost all big employers in the United States now using artificial intelligence (AI) and automation in their hiring processes, the public is considering some urgent questions: How can you prevent discrimination in hiring when a machine is keeping the discrimination? What kind of methods might help?

Some 83% of employers, including 99% of Fortune 500 companies, now use some form of automated tools as part of their hiring process, said the Equal Employment Opportunity Commission’s ( EEOC) chair Charlotte Burrows, at a hearing on Tuesday. She said everyone needs to speak up on the debate over these technologies. “The risks are simply too high to leave this topic just to the experts.”

Last year, the EEOC issued some guidance around the use of cutting-edge hiring tools, noting many of their shortcomings. The agency found that resume( 简历) scanners which prioritize keywords and programs which evaluate a candidate’s facial expressions and speech patterns in video interviews can create discrimination. Take, for example, a video interview that analyses an applicant’s speech patterns to determine their ability to solve problems. A person with a speech problem might score low and automatically be screened out. The problem will be for the EEOC to root out discrimination or stop it from taking place.

The EEOC is considering the most appropriate ways to handle the problem. It’s agreed that inspections are necessary to ensure that the software used by companies avoids intentional or unintentional discrimination. But who would conduct those inspections is a more challenging question. Each option presents risks, Burrows pointed out. A third party may turn a blind eye to its clients, while a government-led inspection could potentially stop innovation.

In previous remarks, Burrows has noted the great potential that AI decision making tools have to improve the lives of Americans, but only when used properly. “We must work to ensure that these new technologies do not become a high-tech pathway to discrimination,” she said.

1. What does Burrows suggest people do?
A.Make their own voice heard.B.Follow the experts’ suggestions.
C.Stop using AI in hiring processes.D.Watch debates about technologies.
2. How might programs in video interviews select employees?
A.By scanning keywords.B.By evaluating resumes.
C.By analyzing personalities.D.By assessing speech patterns.
3. What is a possible outcome of third-party inspections?
A.High expense.B.Unfair results.
C.Age discrimination.D.Innovation interruption.
4. What is Burrows’s attitude to AI decision-making tools?
A.Favourable.B.Disapproving.C.Cautious.D.Doubtful.
阅读理解-七选五(约260词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇说明文。文章主要介绍了停止抱怨,放弃消极想法的一些建议。

7 . Everyone complains. Even if you argue that you are the happiest person in the world, you still complain sometimes. Sometimes you complain without even realizing it, but rarely is it ever helpful.     1     Here are some tips to stop complaining and give up the negative thoughts.

    2    

When you find yourself thinking or saying a negative comment about something or someone, stop and force yourself to say something positive instead. Seek the help of a cheerful friend to change you when you complain and help you to see the positive in the situation.

Make a list of things you are grateful for.

You often complain about the things you don’t have without noticing those things you already have. Be grateful for what you have in your life because you are lucky simply for being yourselves.     3    

Learn to adapt to the changes.

There are many things you can’t change.     4     Always find the positive side of each situation, regardless of however difficult the situation is. With parents’ and friends’ support, you can survive any life changes.

Allow yourself to vent (发泄) your feelings every once in a while.

Constantly ignoring negative thoughts could add up. If you are really going through a rough time, don’t be afraid to share your feelings with a close friend or family member or see a therapist.

Find what makes you happy.

    5     Maybe it is time to make the hard decision to move on to another job or career. Uncover what your biggest complaints are about and see if you can change the situation to make you happy. Choose happiness, focus on the positive, and be kind always!

A.Sometimes this list can be easy, full of hobbies you enjoy.
B.The best and only thing you can do is to accept them.
C.Change the way you think.
D.Are you constantly complaining about your present job?
E.Set down things you are thankful for and you’ll see that you don’t have any reason to complain.
F.Make friends with positive people.
G.So how can you manage to force yourselves to end complaining?
2024-03-26更新 | 159次组卷 | 22卷引用:山西省大同市第一中学2018届高三11月月考英语试题
阅读理解-阅读单选(约340词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:这是一篇应用文。文章介绍了四幅名画——从扬·凡·艾克的肖像画到巴勃罗·毕加索的杰作, 它们都经受住了时间的考验。

8 . If you are crazy about paintings, you shouldn’t miss the following four famous masterpieces which have stood the test of time.

The Arnolfini Portrait

Jan van Eyck’s Arnolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434, in which a man and a woman hold hands with a window behind him and a bed behind her, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London. This painting is as visually interesting as it is famed. It is also an informative document in fifteenth-century society, through Van Eyck’s heavy use of symbolism—while husbands went out to engage in business, wives concerned themselves with domestic duties.

The Starry Night

Vincent van Gogh painted The Starry Night, oil on canvas, a moderately abstract landscape painting of an expressive night sky over a small hillside village, during his 12-month stay at the mental hospital near Saint-Rémy-de-Provence, France between 1889 and 1890. When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since become one of Van Gogh’s most famous works.

The Harvesters

The Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565. It depicts the harvest time which most commonly occurs within the months of August and September. Nicolaes Jonghelinck, a merchant banker and art collector from Antwerp, commissioned this painting. The painting has been at the Metropolitan Museum of Art in New York City since 1919.

Guernica

Guernica, a large black-and-white oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937. The title “Guernica” refers to the city that was bombed by Nazi planes during the Spanish Civil War. The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to be an anti-war symbol and a reminder of the tragedies of war. Today, the painting is housed at the Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofaí in Madrid.

1. Which of the following paintings was produced earliest?
A.The Arnolfini Portrait.B.The Starry Night.
C.The Harvesters.D.Guernica.
2. What do we know about the painting The Starry Night?
A.It was painted on wood in oil.
B.It wasn’t widely recognized before 1940s.
C.It described the painter’s life in hospital.
D.It was given away to the museum by a private collector.
3. Who created the painting representing the massive catastrophe the Nazism brought to people?
A.Pieter Bruegel the Elder.B.Vincent van Gogh.
C.Jan van Eyck.D.Pablo Picasso.
阅读理解-七选五(约180词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是说明文。文章主要介绍孩子们通过手机或网络和他人建立联系的情况,并建议家长做出监督和引导。

9 . Most children now chat daily either online or through their mobile phones.     1     Some are shy in real life but are confident to communicate with others online; others find support from people of their own age on relationship issues, or problems at home.

Sometimes the online world, just like the real world, can cause problems, such as bullying (恃强凌弱) or arguments.     2     But there are also a few people who use the Internet for illegal aims. Children must be made aware of both the good things and the dangers.

    3     Just as you decide which TV programs are suitable, you need to do the same for the websites and the chat rooms your children visit. Remind your children that online friends are still strangers. Reminding them of the risks will keep them alert (警惕的).

    4     So it’s likely that your children may know more than you do. We get left behind when it comes to the latest gadgets and the interactive areas of websites, like chat rooms and message boards.     5     Chatters love to use abbreviations (缩略语) such as: atb (all the best), bbfn (bye bye for now), Idk (I don’t know), xlnt (excellent).

A.Going online is great fun.
B.Computer studies are part of schoolwork now.
C.The language of chat is strange to many parents, too.
D.There are some websites that are not suitable for the children.
E.To keep children safe, your management must cover the family computer.
F.They are connecting to a huge number of other children all over the world.
G.Surfing the Internet takes up too much of the time that should be spent on lessons.
阅读理解-阅读单选(约360词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文。文章讲述作者从开始对大学生活的期待和兴奋,到面对思乡和孤独的挑战,再到通过专注于学业和积极锻炼来克服困难的故事。最终,作者想与其他感到孤独的学生分享自己的经历,帮助他们感到更少的孤独。

10 . A year back I received a full scholarship to attend the University of San Francisco. All of my hard work had paid off. My mom had spent a lot in my attending a private high school, so I made sure to push myself: I volunteered, joined different clubs, and graduated with honors.

I was so excited to start a new life. I had totally packed two weeks and wanted to go to college at once before it was time to leave.

Soon enough, the big day came, but it wasn’t like what I had thought. The first two weeks were the most difficult days of my entire life. Every night I would cry myself to sleep.

I was so homesick (想家) and I didn’t know how to deal with my broken heart. To distract myself, I threw myself into my studies and I applied for a lot of jobs. In any remaining free time, I started forcing myself to the gym. I wanted to keep every part of my day busy so I wouldn’t think how lonely I felt.

Soon after, I began to limit food, and then I became worse. Finally, I went to see a doctor. When the doctor weighed me, I was crazy about the number of my weight. So I continued to lower my goal, and convinced that controlling this number was the solution to my homesickness. But when I was told that I had no choice but to spend time on my studies. I quickly started recovery in my mind.

How could I do? I told myself that school was what I was best at. I decided to get rid of my homesickness and took exercise actively. My first term of college had passed by at last and I had gotten straight A’s. That’s why I want to share my story—to help other students feel less lonely.

1. How was the author during the two weeks before she left for the college?
A.She was as normal as before.
B.She couldn’t wait to leave for the college.
C.She was afraid to leave her home.
D.She didn’t enjoy her mother’s company.
2. What is the author’s problem at the beginning of studying in the university?
A.Her weight.B.Her diet.
C.Her homesickness.D.Her bad study habit.
3. Which can best replace the underlined phrase “distract myself” in paragraph 2?
A.achieve my dreamB.earn money by myself
C.improve my studiesD.take my attention away
4. What is the main purpose of the author in writing the text?
A.To look back at her past middle school life.
B.To help girls to lose weight.
C.To help lonely college students.
D.To increase her own confidence.
2024-03-09更新 | 166次组卷 | 15卷引用:河北省武邑中学2019-2-2020学年高二上学期第一次月考英语试题
共计 平均难度:一般