组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
已选知识点:
全部清空
解析
| 共计 60 道试题
听力选择题-长对话 | 较易(0.85) |
1 . 听下面一段较长对话,回答以下小题。
1. What does the woman think of the new science teacher?
A.He is easy to get along with.
B.He is professional in teaching.
C.He loves to do some experiments.
2. How many science lessons does the woman have a week?
A.2.B.3.C.4.
2024-03-10更新 | 69次组卷 | 1卷引用:2024年高考英语期终全真调研卷03(新高考II卷)
听力选择题-长对话 | 较易(0.85) |
2 . 听下面一段较长对话,回答以下小题。
1. What’s the woman?
A.A writer.B.An editor.C.A journalist.
2. What’s Mr. Green’s new book about?
A.An English figure.B.Life in China.C.A Chinese-related story.
2024-03-10更新 | 70次组卷 | 1卷引用:2024年高考英语期终全真调研卷03(新高考II卷)
阅读理解-阅读单选(约370词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是一篇记叙文。这篇文章讲述了西藏地区一个高海拔的边远乡镇Pumachangthang的邮递员Tsering Chopa在艰苦的条件下长时间跋涉送信的故事。

3 . Rain or shine, Tsering Chopa treks for long hours to deliver mail. For 18 years, the Tibetan mailman has been a vital link between the remote town and the rest of the world.

At 5,373 meters above sea level, Pumachangthang in Nakarze county of the Tibet autonomous region is China’s highest township. The oxygen level is less than 40 percent, the annual average temperature -7°C and the average life expectancy only 49.5 years. The area of the township is about 1,500 square kilometers. The distance from the county town is some 70 km and a single trip to all the six villages can be as long as 160 km.

In 2005, Tsering Chopa became the first mailman of his hometown. In nearly two decades since his first mission, he has delivered over a million newspapers, more than 20,000 letters and 10,000-plus parcels in Pumachangthang, and has never been accused of failing or mixing up mail.

One night, a local resident Nyima Tsering’s daughter had fainted and desperately needed help. Knowing that, the mailman arranged for a car right away and sent her to the county hospital. He also gave some cash to the family for the girl’s treatment. Nyima Tsering’s daughter recovered soon, and Tsering Chopa became an idol in the village.

The busiest time for Tsering Chopa is between July and August each year, when students are waiting for their admission letters from various universities. He recalls once he had to deliver mail to one student whose family had already moved away. He had to ask neighbors several times to find the new address. It was summer and the usual road to the village was blocked because of rain. He trekked for more than 20 km and struggled with shortness of breath all the way to finally deliver the letter.

In 2019, Tsering Chopa received the China Youth May Fourth Medal. “It is an acknowledgment of what I do and a token of encouragement as well,” he says. “And I want to help more people living in remote areas. I want to bring the world closer to them and take them closer to the world.”

1. What does the data in paragraph 2 imply?
A.The achievements Tsering Chopa has gotten as a postman.
B.The disasters Tsering Chopa experienced in his childhood.
C.The contributions Tsering Chopa has made for his hometown.
D.The challenges for Tsering Chopa to deliver mail in Pumachangthang.
2. How did Tsering Chopa help Nyima Tsering’s daughter?
A.By donating a car to her family.B.By making her hospitalized in time.
C.By lending money to her family.D.By performing an operation for her.
3. Which of the following words can best describe Tsering Chopa?
A.Selfless and determined.B.Brave and confident.
C.Optimistic and humorous.D.Creative and generous.
4. Why did Tsering Chopa devote himself to delivering mail?
A.To win respect and admiration form the villagers.
B.To improve the living conditions of his hometown.
C.To further link his hometown to the rest of the world.
D.To encourage more poor students to go to universities.
2024-03-05更新 | 86次组卷 | 1卷引用:2024届云南省昆明市西山区高三第三次教学质量检测(一模)英语试题
阅读理解-阅读单选(约270词) | 较易(0.85) |
文章大意:这是一篇应用文。文章主要介绍了四个波士顿的景点情况。

4 . Boston Attractions Guide


Boston’s Freedom Trail

Starting at the Boston Common, but easily picked up at any point along the way, the Freedom Trail offers historical insight into the city and its surroundings. With 16 official stops along the way, you can check out one, some or all of the sites on this route where a red trail painted on the sidewalks takes you throughout Boston.


ADMISSIONS: Free
Fenway Park

Boston fans are crazy about baseball. Ask many and they will claim it as their religion, and offer Fenway as their place of worship. Even if baseball is not your thing, be sure to catch a game at Fenway Park, home of the legendary Green Monster. Tickets can be hard to come by, so seek them out well in advance.


ADMISSIONS: Adult $26; Child $13
New England Aquarium

The adventure begins before you step foot through the door. Watch the Harbor Seals swirl around in the outdoor tank while you wait for your tickets. Catch a show in the glass enclosed classroom overlooking Boston Harbor, and plunge your hands into the touch tank where rays and sharks are circling and awaiting your touch.


ADMISSIONS: Adult $32; Child $21
Boston Symphony Orchestra

The Boston Symphony Orchestra is one of the most respected orchestras in the world. Playing host to a variety of concerts throughout the year, including the Holiday Pops, The Boston Symphony Orchestra wows crowds. History has been made within these walls where songs like the popular “Sleigh Ride” have been composed.


ADMISSIONS: Adult $17; Child& Senior $12
1. What can visitors do on Boston’s Freedom Trail?
A.Take red trains.B.Touch ocean life.
C.Explore historical sites.D.Enjoy baseball games.
2. What can we know about Fenway Park?
A.It charges no fees.B.It needs advance booking.
C.It offers picnic place.D.It overlooks Boston Harbor.
3. Which one should you choose if you are a music lover?
A.Fenway Park.B.Boston’s Freedom Trail.
C.New England Aquarium.D.Boston Symphony Orchestra.
2024-03-05更新 | 69次组卷 | 1卷引用:2024届云南省昆明市西山区高三第三次教学质量检测(一模)英语试题
阅读理解-阅读单选(约260词) | 较易(0.85) |
文章大意:这是一篇应用文。文章主要介绍了四本书的情况,包括作者和售价等信息。

5 . These new releases sit at the top of “want-to-read” shelves. While not all of these books are available right now, most are available for pre-order until their expected release date, so you can have your monthly read planned ahead of time.

Small World

By Jonathan Evison

$28.00

This book won’t be released until January 11, but you can pre-order it now. It records 170 years of American nation-building and asks whether the United States has fulfilled its promises by highlighting big and small injustices,

All That She Carried

By Tiya Miles

$30.00

In the book, historian Tiya Miles uncovers the stories of an enslaved black woman, Rose, her daughter, Ashley,who was separated from her and sold at nine years old, and her granddaughter, Ruth. By unearthing (挖掘) their stories, Tiya Miles tries to write a singular and revelatory history of the experience of slavery and the uncertain freedom afterward in the United States.

Last Night at the Telegraph Club

By Malinda Lo

$18.99

This novel won the National Book Award for Young People’s Literature in 2021. It centers around 17-year-old Lily Hu, who can’t quite remember when a certain feeling appeared inside of her, but she knows it only keeps growing.

Meditations: The Annotated Edition

By Marcus Aurelius $28.00

Meditations is a series of personal writings from the former Roman Emperor, Marcus Aurelius. These writings, which consist of private notes to himself and his ideas on Stoicism, acted as a means for his self-improvement.

1. What do Small World and Meditations: The Annotated Edition have in common?
A.They have the same price.B.They both tell American history.
C.They have won national awards.D.They go on sale on the same date.
2. What can we know about Tiya Miles’ book?
A.It is popular among teenagers.B.It will be released on January 9.
C.It focuses on slavery in America.D.It is the cheapest of the four books.
3. Which book will you choose if you are a fan of Malinda Lo?
A.Small WorldB.All That She Carried
C.Last Night as the Telegraph ClubD.Meditations: The Annotated Edition
阅读理解-阅读单选(约320词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了动物王国中不同动物家庭结构的情况。

6 . Family dynamics in the animal kingdom are as different as the animals themselves. In the animal world, there are advantages to be gained from being part of an extended family.

Chimpanzees

Chimpanzees are the world’s largest living primates. These creatures are peace-loving and may live together for a lifetime. The dominant male has many wives who may stay with him for most of their lives, which can cause everyday conflicts. It is the male who settles the conflicts by a warning stare or hitting the back of the offenders’ heads.

Elephants

Females stick together in the elephant world, living in herds under a stateswoman. The experience and knowledge of this elder one, who may be 60-years-old, are of great benefit. She will remember, for example,the location of water holes and seasonal food supplies. In times of danger, the group bunches around the young and it is the stateswoman who decides whether to flee or confront the threat.

Lions

Lions are the only cats to live in a large family group, guarded by a pair of powerful males. Family life is relatively harmonious and baby lions may be fed by any mother with milk, so orphaned babies do not starve. Males live in the wilderness for some years before seeking their own pride by challenging resident males in a bloody battle. The male lion protects his pride from other males and enemies.

Ostriches (鸵鸟)

Ostriches travel in bands of 10-50 individuals, the most remarkable birds being the eight-foot-tall males. The largest birds in the world, ostriches cannot fly, but run fast. The wives of the male ostrich all put their eggs in the same nest. A primary female will then join the male to hatch (孵化) the eggs and she will push away other eggs on the outside to ensure her own are in the middle.

1. How is an elephant herd different from other three animal groups?
A.The leader should be the oldest and experienced.
B.The number of the animals in a herd must be large.
C.An experienced female elephant dominates the herd.
D.They will protect their young when they are in danger.
2. Which of the following statement is correct?
A.Baby lions often go hungry as they can’t hunt.
B.A female and a male ostriches hatch eggs jointly.
C.Elephants remember every place they have been to.
D.The female chimpanzee leader settles daily conflicts.
3. Where is this text probably taken from?
A.A text book.B.A science fiction.
C.A course plan.D.A wildlife journal.
完形填空(约230词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者辞职后在家照顾儿子,作者虽然没有在家教育的经验,但是在不断调整和努力下,作者不断向自己预计的生活方向前行,陪伴儿子的这段时间是作者无比珍贵的经历。

7 . While sorting out my son’s bedroom, I caught sight of his exercise books calling up mixed memories. Josh, when in his junior year of middle school, had to receive _________ at home because of his physical condition. I just _________ from a job and was free, and my husband’s full-time work _________ me to jump in with both feet.

At first, I was quite _________ since I didn’t _________ any teaching experience. But my husband comforted me and said that I was great at tapping into (发掘) _________. I collected myself, dug out lots of books on the topic and _________ other parents for guidance.

The schedule of home-schooling was not _________ compared to a completely structured one at school. During the first few months, I made _________ adjustments and over time I made teaching move forward as __________. Meanwhile, I had the acquisition of life skills included for his growth. For example, he helped __________ my little nephew and developed essential childcare skills. Math was originally his least favorite subject, which in turn created much __________ for him. Instead of pushing traditional math lessons, I advocated the __________ of mathematical concepts in daily projects, such as planning a budget, or making a grocery list.

Encouragingly, with his health condition __________, Josh studied harder and eventually entered a top-class high school. The time with my son was __________. He danced to the beat of his own drum and now I’m grateful we both had the unforgettable experience.

1.
A.constructionB.cureC.fundD.instruction
2.
A.resistedB.resignedC.collapsedD.created
3.
A.discouragedB.promisedC.enabledD.forbade
4.
A.courageousB.annoyedC.curiousD.anxious
5.
A.possessB.valueC.lackD.facilitate
6.
A.resourcesB.targetC.patienceD.confidence
7.
A.contractedB.consultedC.admiredD.envied
8.
A.flexibleB.uniqueC.strictD.appropriate
9.
A.initialB.instantC.conservativeD.constant
10.
A.expectedB.assignedC.requestedD.convinced
11.
A.teachB.tendC.saveD.observe
12.
A.convenienceB.promotionC.pressureD.capacity
13.
A.applicationB.postponementC.searchD.creation
14.
A.rising upB.bringing upC.picking upD.taking up
15.
A.hopelessB.desperateC.invisibleD.invaluable
2024-01-24更新 | 99次组卷 | 1卷引用:2024届云南省曲靖市第二中学学联体高三上学期第一次联考英语试题
阅读理解-阅读单选(约300词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个在加蓬可以体验的冒险活动。

8 . Gabon, on the west coast of Africa, has numerous rainforests, open grasslands, white sand beaches and rushing rivers. Here are four adventures that can let you have unforgettable experiences.

The Wild Species Adventure

The site of this adventure is close to a national park, which has elephants, monkeys, leopards, red river hogs and so on. Visitors can go on a journey by jeep and have a chance to see the country’s natural beauty and different birds in a nearby reserve.

The Fishing Adventure

Gabon has some really big fish and miles of untouched coastlines, and the fishing spots are not packed, because they are wide apart. When fishing, visitors can find themselves in pleasant places, surrounded by palm trees during the adventure. Gabon’s unique lagoon (环礁湖) system provides visitors with a range of fish, all ready for you to join in the fishing contest.

The Private Island Adventure

It is difficult for visitors to find this private island on the sea on booking or a trip advisor, but it is known by locals. It offers small but comfortable rooms to rest. Visitors can try fun activities like wakeboarding and boating. During the whale season, visitors can also rent boats to take a close look at whales by following responsible viewing guidelines.

The Whale Watching Adventure

There is a great diversity of marine mammals to see in this adventure, especially whales.   Some of the whales can be found at all time, while others, for example, the humpback whales, only spend a few months from July to September. In this trip, visitors can take splendid pictures of these whales playing around and jumping above the surface of the sea under safety guidance.

1. Which adventure attracts a lover of land animals most?
A.The wild species adventure.B.The fishing adventure.
C.The private island adventure.D.The whale watching adventure.
2. What are the spots of the fishing adventure like?
A.Noisy.B.Narrow.
C.Uncrowded.D.Unpleasant.
3. What do the last two adventures offer?
A.Whale watching.B.Private trip advisors.
C.Cost-free water sports.D.A photo-taking service.
2024-01-17更新 | 80次组卷 | 3卷引用:(新高考II卷)决胜高考仿真模拟英语试卷06(+试题版+听力) - 备战2024年高考英语考场仿真模拟
完形填空(约280词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是一篇记叙文。文章讲述威拉德自幼患有阅读障碍症。他爱上了创造微小的事物,比如给蚂蚁建一座"精装修"的房子。在妈妈的鼓励下,威拉德努力成为一名微雕艺术家。

9 . Five-year-old Willard Wigan struggled to tell the difference between an M and a W or a 6 and a 9. Unfortunately, his schoolteacher knew nothing about dyslexia(阅读障碍症), a learning disability that can make letters and numbers confusing. She didn’t try to_______him.

Not_______, Willard didn’t like school. Usually, his mind drifted(游荡)to playing outside, to his dog Maxie, or to the ants that lived near his family’s garden bed. Willard was especially_______about those ants. He felt like them_______and insignificant.

Willard_______that the ants were coming and going from a hole in the dirt. One ant was carrying a piece of grass, and Willard thought, “He’s trying to build a house, so I am going to help him!”

Willard constructed a small house for ants. At school, Willard still_______, but now he knew he could do something special. Maybe he wasn’t a_______after all. Though he had _______with his reading or maths, life isn’t all about reading or maths. Willard later went home and created tiny furniture(家具)for the ant house.

His artistic skill_______, and a love for little things began to grow in his heart. When he showed his mother his carved works, she said, “This is what you do well. You must make every________to be the best in the world.”

With her________, Willard continued. When he quit school at age 15 to help________ his family, Willard still spent his spare time carving. His confidence grew as more people________his talent.

Because of their beauty and rarity, Willard’s sculptures have made him a(n)________ man. But he says,“________isn’t about material things like an expensive watch or a costly ring; it’s about determination and achieving your dreams.”

1.
A.helpB.warnC.questionD.rescue
2.
A.hurriedlyB.expectedlyC.suddenlyD.surprisingly
3.
A.confidentB.curiousC.particularD.doubtful
4.
A.smallB.smartC.prettyD.lazy
5.
A.imaginedB.noticedC.realizedD.thought
6.
A.waitedB.escapedC.disappearedD.struggled
7.
A.starB.failureC.leaderD.stranger
8.
A.disagreementB.conflictC.troubleD.fun
9.
A.gainedB.increasedC.sharedD.ended
10.
A.planB.friendC.preparationD.effort
11.
A.comfortB.concernC.instructionD.encouragement
12.
A.abandonB.challengeC.supportD.start
13.
A.possessedB.developedC.showedD.appreciated
14.
A.wealthyB.reliableC.independentD.open
15.
A.CourageB.AmbitionC.SuccessD.Fame
阅读理解-阅读单选(约360词) | 较易(0.85) |
名校
文章大意:本文是说明文。Seoyun Matthew Lee 发明了一种无痛且经济实惠的贴片式血糖检测仪,它可以通过汗液中的糖与其发生反应产生颜色变化从而提示使用者及时注射胰岛素。

10 . For the last five years, Saroyan Matthew Lee has pricked his fingertips at least once a day to test a drop of blood. If the amount of glucose, a simple sugar, is too high, he must get a shot of insulin (胰岛素) to lower it. These daily finger pricks are “really lifestyle-hampering and invasive,” Matthew says. So he developed an alternative - a wearable patch. It turns yellow when glucose levels are too high.

The body normally makes insulin to even out blood-sugar levels. But having type 1 diabetes, Matthew cannot make this hormone. That’s important because highly elevated blood sugar can put someone’s life in danger. After seeing younger kids struggle to interpret their blood-sugar levels, he thought a color-changing device might be easier to understand. “As a diabetic,” he explains, “What I recognize is that the precise blood glucose number is not really important to us.” Instead, he notes, people with disease must simple know when throughout the day they will need a shot of insulin.

The body releases chemicals through many routes. The new single-use patch works by detecting glucose in one of them: sweat. Past research shows that you can estimate blood-sugar levels based on how much glucose sweat has.

Two sheets of hydrogel- a jingly, water-based gel- make up Matthew’s small patch. It’s only 1 centimeter (about 0.4 inch) square. The layer closest to the skin contains a chemical that reacts with glucose. This interaction produces a second chemical called hydrogen peroxide. The more sugar there is, the more hydrogen peroxide will be made. Hydrogen peroxide triggers a reaction in the patch’s upper layer. It causes a protein called papain - to react with a color-changing chemical. The more glucose in sweat, the yellower the patch will become.

Matthew’s patch is painless and easy to understand. And it shouldn’t be very costly. Material costs of his patch are just one-fifth as much as those of existing glucose-measuring devices, because current gadgets require electrical components but Matthew’s patch relies on far less expensive chemicals.

1. What do we know about Matthew?
A.He has the ability to make insulin regularly.
B.He considers it harmless to prick his fingertips.
C.He invents a convenient device to test blood sugar.
D.He thinks it vital to know the blood sugar level accurately.
2. What can be inferred from Paragraph 4?
A.The patch functions on the basis of three reactions.
B.Papain reacts in the second layer, causing hydrogen peroxide.
C.A color-changing chemical is located in the layer closest to the skin.
D.The patch relies on detecting glucose in various chemicals released by body.
3. Which is the advantage of Matthew’s patch?
A.It is more economical.
B.It uses less electricity.
C.It can be used for several times.
D.It shows the exact blood sugar number.
4. Which is the best title for the text?
A.A Novel Way to Treat Diabetes.
B.Painless Patch to Test Blood Sugar.
C.A New Device to Stabilize Blood Sugar.
D.A Chain of Insulin-Producing Reactions.
共计 平均难度:一般