组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
已选知识点:
全部清空
解析
| 共计 6029 道试题
书面表达-读后续写 | 适中(0.65) |
名校
1 . 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

I sat in the breakfast corner with my four-year-old son, Matthew, trying to ignore the ache in my stomach. I was still recovering from a surgery. I hoped for strength and happiness. But the future seemed so hopeless.

Matthew jumped up from his spot on the kitchen floor. “Bird!” he shouted, rushing to the sliding door. Sure enough, there was a white dove seated on a rubber tree. It sat there a few moments, and then flew away. I’d never seen one in our neighborhood before.

When I dragged myself to the kitchen the next morning, the dove was back. This time it was with a mate carrying twigs (嫩枝), “Look, Matthew,” I said, pointing to the tree. “They’re going to make a nest.” The doves flew in and out of the courtyard all week, building on the top of the rubber tree. Matthew could hardly contain his excitement. Every morning, he’d run into the kitchen and take his spot by the sliding glass door, talking to the birds while they worked. As much as I was grieving (感到悲伤), I couldn’t help but look forward to the doves’ visits too. We watched their progress as if it were a real-life soap opera unfolding before us. Gradually, my pain disappeared, replaced by joy.

Then it all went wrong. The courtyard was a safe enough spot for a nest, but the rubber tree’s broad, thin leaves were far from stable. One night, a strong wind blew through, throwing the doves’ nest to the ground. I heard the twigs break apart. Nothing good ever lasts. I wouldn’t blame the doves if they never came back. But they returned. And they paid no attention to the pi le of sticks that had once been their nest. They started again from scratch, though the wind destroyed all their hard work. The next day, and the next, they renewed their efforts, as if nothing had happened.

注意:
1.续写词数应为150左右:
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

Paragraph 1: I knew I had to do something for the poor creatures.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2:“The birds were back!” Matthew announced.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
7日内更新 | 68次组卷 | 30卷引用:【浙江新东方】376
听力选择题-长对话 | 适中(0.65) |
2 . 听下面一段较长对话,回答以下小题。
1. What could the man be?
A.A supermarket manager.B.A policeman.C.A hotel clerk.
2. Where does the woman think she lost her cell phone?
A.In a taxi.B.In a supermarket.C.In a park.
2024-03-22更新 | 27次组卷 | 4卷引用:浙江省精诚联盟2021-2022学年高一年级上学期10月联考英语学科试题
听力选择题-长对话 | 适中(0.65) |
名校
3 . 听下面一段较长对话,回答以下小题。
1. Why is it an important day for the man?
A.He will sign an agreement.
B.He will attend a wedding.
C.He will pick up an important guest.
2. What color is the tie the man will wear?
A.Red.B.Blue.C.Grey.
阅读理解-阅读单选(约350词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇记叙文。文章讲述了13岁的Maggie居住在美国西海岸,她以前从来没有经历过地震。一天,她独自在家时,经历了地震。

4 . Maggie, a girl of thirteen years old, lived on the west coast of the United States. She had never experienced an earthquake before; she only prepared for it. As long as she could remember, preparing for an earthquake was common at her school. Her family had made plans as well in case of a natural disaster.

One day, Maggie arrived home from school at the usual time. However, it was not the same as usual. She was home alone. Her mom would be driving home on the busy freeway and her dad was to arrive at the airport. He was coming home from a two-week business trip.

After finishing her homework, Maggie felt a little hungry, so she went to the kitchen to find something to eat: Just then she felt a shake, then the violent shaking. Maggie quickly ran under the large table in the dining room. The sounds of breaking glass and the crashing of many things were deafening, and Maggie hugged herself in fear.

After what seemed like a very long time, the earthquake appeared to be over. Maggie could hear the sound of water rushing below her in the basement. And there was the smell of natural gas in the air. Maggie knew where the main water valve(阀门) was and how to turn it off. Dad had ever shown her before.

Slowly and carefully she came out from under the table. The once tidy home was then almost unrecognizable. Walls had fallen down and many things in the room were in a mess. As Maggie approached the open basement door, she could see the steps. Carefully she made her way down into the dark basement.

While placing her feet firmly on the floor, Maggie felt a sudden pain as a large wood hit her head and shoulder. She fell unconscious onto a pile of boxes. An hour later, she woke up and found her parents beside her. She was happy that she was still alive!

1. What can we infer from the first paragraph?
A.Earthquake are the main natural disasters in the US.
B.Maggie’s parents taught her how to survive in an earthquake.
C.Earthquakes occur often in the west of the US.
D.Magpie has some self-help knowledge in earthquakes.
2. What does the underlined word “deafening” in Paragraph 3 mean?
A.Very loud.B.Quite familiar
C.Very distantD.Quite strange.
3. What can we know about Maggie?
A.She was the only child in her family
B.She was not afraid at all during the earthquake.
C.She was hurt on the way to turning off the water valve.
D.She had experienced an earthquake before.
4. What does the passage mainly talk about?
A.A story of a girl in an earthquake.B.The importance of preparing for an earthquake.
C.The ways to escape from an earthquake.D.The danger of an earthquake.
阅读理解-阅读单选(约320词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:这是一篇记叙文,文章主要讲述Battista夫妇在狗狗Fisher丢失后坚持不放弃地寻找的故事,他们的不放弃最终得到了回应——他们心爱的狗被找回来了。

5 . The Battista family of New York City was on vacation in Ocean City, Maryland when their 2-year-old Fisher went lost on July 4, 2020.

The Battistas immediately blanketed the area with missing posters, barraged (炮击) social media, and even got Fisher face-time on a local floating billboard (广告牌).

With no leads, the family decided to remain in the area for an extended stay. They hired a tracker and even consulted with an “animal communicator” in hopes of tapping into Fisher’s whereabouts (行踪) — all to no avail.

The family also set up a find-fisher Facebook page, which quickly gathered 8,000 followers, and launched an online fundraiser to raise awareness and help them in their efforts to bring their beloved fur baby home.

“Signs have been posted, and we’ve extended our stay in Ocean City and arranged to bring in a professional dog tracker, in addition to making continuous searching trips in a car, on foot, and on a bike,” Matthew Battista wrote.

On April 20, 2021, 290 days after Fisher made his unauthorized Independence Day exit, Baltimore City resident Wayne Horn was repairing his motorcycle when he noticed a stray (走失的) dog in the road. When a friend of Horn’s posted picture of the found dog to Facebook, the responses of “That’s Fisher!” came back faster than a boomerang (回旋镖).

Informed of the news, Elissa Battista recognized Fisher immediately. “From the moment I saw the photos I knew it was him from the markings and his little tongue sticking out,” she posted to Facebook.

The reunion was quickly arranged. The Battistas had some local friends pick him up from the Horns, and then Elissa made the five-hour trip to retrieve Fisher and bring him home. Apart from minor signs of possible frostbite (冻伤), Fisher was in excellent shape.

1. What was described in detail in the text?
A.Battistas’ regret for losing their loved dog.
B.Online responses to the Battistas’ request.
C.Different comments on the touching story.
D.Efforts made to search for the lost dog.
2. How did the Battistas find their lost dog?
A.Online viewers recognized its photos posted online.
B.One of family members discovered it in the road.
C.Wayne Horn sent it back shortly after he found it.
D.A professional dog tracker brought it back soon.
3. What does the underlined word “retrieve” in the last paragraph probably mean?
A.Break down.B.Take apart.C.Pay back.D.Get back.
4. What message is the text intended to convey?
A.Chance favors the prepared mind.B.Loyalty always comes first.
C.Never giving up pays off.D.Misfortune may be an actual blessing.
阅读理解-阅读单选(约350词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文。文章主要介绍了我们的免疫系统,免疫系统具有个性差异,并且是随着年龄的增长而变化的。

6 . Scientists don’t have all the answers to the question “How to Strengthen Your Immune System?”, but exercise, proper diet, and stress management can make you more recoverable at any age.

One aspect of the COVID-19 pandemic that has kept us guessing since the early days is why some people who get the virus don’t suffer much and others become desperately ill. All the more, while the elderly have been particularly hard hit, some— even centenarians(百岁老人)— survive, whereas countless younger people, whose immune systems are supposed to be stronger, have succumbed to it. So what factors give some people a stronger immune system than others, regardless of age? What does it mean if, for example, your partner or child gets sick and you don’t, or vice versa?

We know that our immune systems slowly decline as we age. Doctors call it immunosenescence. It’s slow and insidious (在不知不觉之间加剧的). Think of a photo of yourself from ten years ago versus one taken this afternoon. “You see changes in your face, skin, and hair color,” says Insoo Kang, MD, director of allergy and immunology at the Yale School of Medicine. “It takes time. Same process with your immune system.”

The difference in rate of decline between individuals is one of science’s big mysteries. The immune system is complex, but most of us understand the basics: Our bodies detect an intrude— a virus, bacterium, parasite, or foreign object— and produce white blood cells to fight against the problem. How many of these cells you produce when you’re, say, 73 versus when you were 45 is the million-dollar question. And it’s at the heart of the COVID-19 pandemic.

Fortunately, we won’t always be in a pandemic. But we can use this one to gain an understanding of how the immune system changes with age and how we might slow the decline and stay stronger in the future.

1. What is the purpose of the first paragraph?
A.To state a fact in life.B.To solve a problem.
C.To introduce a topic.D.To voice an opinion.
2. What does the underlined part “succumbed to” mean in the second paragraph?
A.Fought against.B.dealt with.C.Succeeded in.D.Died of.
3. How does the author explain the phenomenon of the immunosenescence?
A.By listing lots of numbers about it.B.By comparing photos of different ages.
C.By doing some physical research.D.By making a comparison questionnaire.
4. What is the best title for this passage?
A.Immune System Declines with AgeB.Immune system and COVID-19
C.Slow the decline of Immune SystemD.Stay stronger in the future
阅读理解-阅读单选(约330词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇个人自传。文章主要讲述了作者从小到大的成长经历,包括对阅读的热爱、职业选择、工作经历等。

7 . When I was a little girl, growing up in Anammosa, lowa, my favorite thing to do was read— same as today. So when I thought about what I wanted to be when I grew up, I figured I’d be a librarian. Our town librarian, Mrs. Tonne, was really important to me becoming me. The library had a two-book limit, but she knew I’d blow through those in just a few days, so she always let me check out a big stack. And when I was in fourth grade, our school librarian, Mrs. Ketelsen, sent some poems I’d written about dinosaurs to Highlights magazine. My first published writing!

At the University of Iowa, majoring in journalism, I quickly learned that I did not want to be a newspaper reporter. I’m shy about interviewing people, which amuses almost everyone who knows me and thinks I’m outgoing. (I am, but only with people I know! ) So I was thrilled when I was selected for a summer internship (实习岗位) at Reader’s Digest.

Ten years after that, I came back to RD to work as an editor. I’ve worked at other magazines too, but I’ve spent most of my career here, reading magazines, newspapers, websites, and books for stories we could condense; writing articles; even choosing jokes.

This issue seems like the perfect one to introduce myself to you all. “The Tractor War” takes me home to the Midwest. “Something to Sneeze At” reminds me of all the sneezing I did when I moved to New York City and was suddenly allergic to grasses and trees. “Pet Besties” makes me think about my cats, brothers Reggie and Smoky, who are sitting together at the windows as I write.

I relate to lots of our stories this month, and I hope you do too. Enjoy!

1. What was the author’s favorite thing to do, when she was young?
A.Writing.B.Reading.C.Speaking.D.Studying.
2. Why didn’t the author want to be a newspaper reporter?
A.Because she is confident enough.B.Because she is a private person.
C.Because she is outgoing to anyone.D.Because she is always brave.
3. What is the text mainly about?
A.An introduction to the author.B.A comment on a current issue.
C.A news report on a social problem.D.An experience on Reader’s Digest.
2023-12-22更新 | 38次组卷 | 1卷引用:浙江省杭州市第九中学、长征中学2021年高二上期末考试英语试题
阅读理解-阅读单选(约470词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇人物传记。文章主要讲述了马克·吐温与密西西比河的深厚情感,以及他如何利用自己的生活经历创作出许多著名的作品。文章还提到了马克·吐温的童年经历、职业生涯以及他的作品对后世文学的影响。

8 . Although Mark Twain is widely regarded as one of the greatest American writers, the world-renowned author once indicated that he would have preferred to spend his life as a famous Mississippi riverboat pilot. Though the comment was probably not entirely serious, Twain so loved life on the river that as a young man, he did in fact work as a riverboat pilot for several years.

Twain, whose real name is Samuel Langhorne Clemens, felt so closely tied to the Mississippi River that he even took his pen name, Mark Twain, from a river man’s call meaning “two fathoms deep.” When he was eleven, his father died, and he left school to become a printer’s apprentice. He worked as a printer in a number of different cities before deciding at age twenty-one to pursue a career as riverboat pilot.

When the Civil War closed traffic on the Mississippi, Twain went to Nevada. There he worked as a journalist and lecturer, developing the entertaining writing style that made him famous. In 1865, he published “The Notorious Jumping Frog of Calaveras County,” which made Twain became an international celebrity. Following the publication of The Innocents Abroad, a successful book of humorous travel letters, Twain moved to Hartfort, Connecticut, where he was to make his home for the rest of his life. There he began using his past experiences as raw material for his books. He drew on his travels in the western mining region for Roughing It and turned his childhood experiences on the Mississippi into The Adventures of Tom Sawyer, Life on the Mississippi, and The Adventures of Huckleberry Finn. The latter title in particular so greatly influenced other writers that Ernest Hemingway praised it with these words.

“All modern American literature comes from one book by Mark Twain called Huckleberry Finn.”

Twain traveled widely throughout his career, and his adventures abroad were fuel for a number of books. After living in Europe for several years, he returned home with his family. Following the death of his wife and three of their four children, Twain’s writing depicted an increasingly pessimistic (悲观) view of society and human nature. His work, however, continued to display the same masterful command of language that had already established him as one of America’s finest fiction writers.

1. Why did Mark Twain prefer to be a riverboat pilot?
A.He was paid well.B.He loved life on the river.
C.He missed the Mississippi RiverD.His father wanted him to do the job.
2. Which of the following best summarizes the jobs Mark Twain had taken after he left school?
①An apprentice     ②A printer       ③A journalist       ④A lecturer       ⑤A riverboat pilot
A.①②⑤B.②③④C.②④⑤D.①②③④⑤
3. Which of the following has a great influence on other writers?
A.The Adventures of Tom Sawyer.B.Roughing It.
C.Adventures of Huckleberry Finn.D.The Innocents Abroad.
4. Which of the following best describes writing style of Mark Twain for the rest of his life?
A.Humorous.B.Ridiculous.C.Inspiring.D.Negative.
2023-12-20更新 | 48次组卷 | 1卷引用:浙江省杭州市第九中学、长征中学2021年高二上期末考试英语试题
书面表达-读后续写 | 适中(0.65) |
名校
9 . 阅读下面短文, 根据所给情节进行续写, 使之构成一个完整的故事。

Caleb slipped his hand into mine as we stood on the bottom step of the staircase, watching the road. He was afraid. “Will she be nice?” asked the five-year-old softly, “will she sing, like mama did?” “She will.” I confirmed. But even papa didn’t sing anymore since mama died years ago. “Anna,” Caleb said, his voice low, “if you remember her songs, then I might remember her, too.” My eyes widened and tears came.

Sarah arrived that afternoon, tall and plain, wearing a bright yellow bonnet(软帽). She took Caleb’s hand, then mine, giving us some beautiful seashells. “Now we have some sea here.” she grinned. Then we walked through green grass fields that bloomed with India paint bush, red and orange, to home.

Sarah came from Maine, a faraway place by the sea, while we have vast plains and violent storm here. Sarah’s stew was tasty. She brushed my hair and tied it up with a rose ribbon. We picked flowers, hanging them from the ceiling in little bunches. “I’ve never seen this before,” said Sarah. “What is it called?” “Bride’s(新娘)bonnet,” I told her. Caleb smiled at the name.

The days grew longer. Papa taught Sarah how to ride his horse and drive his wagon(马车). When the housework was done, we sat in the meadow with Sarah, watching papa finish his job. His eyes shone when he smiled at her.

Sarah sang a song we had never heard, it was about the sea, blue and gray and green. “There are always things to miss, no matter where you are.” She smiled a sad smile, and then held us in arms. She promised to teach us how to sing and to paint the sea with real colored pencils.

“Will she leave us or stay and be our new mom?” Caleb secretly asked me, “I could be sick and make her stay.” I shook my head, upset with Caleb’s question, tears gathering at the corners of my eyes. But there was no time to cry, for suddenly papa called out from the barn “Caleb! Anna! Get inside!”


注意:
1. 所续写短文的词数应为 150 左右;
2. 续写部分分为两段, 每段的开头语已为你写好。
Paragraph 1:
Looking up, we saw a huge cloud, horribly black, moving towards us over the north fields. “A storm!”
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
The next morning, we awoke to find Dad and Sarah out, thus feeling a bit worried.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2023-12-19更新 | 104次组卷 | 1卷引用:浙江省杭州市第二中学滨江校区2021年高二上期末试题
阅读理解-阅读单选(约370词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇说明文。文章主要说明了作者认为写作中应该添加一些有趣的内容来缓和紧张并给出了自身的一些例子加以论证。

10 . When I talk to kids about writing, I often compare it to the roller coaster (过山车) to remind them to mix laughs with tears in writing, because nobody wants to ride a roller coaster that’s a long, never-ending and terrifying one. Even Shakespeare, in his darkest tragedies, opens each act with a funny scene before the bad things come out. We need amusing relief in literature, a break in the tension (紧张).

I have always tried to write stories for kids that mix the heart-racing thrill of a mystery with a few jokes. Maybe this is because, when I was in the fifth and sixth grades, the fun magazine was my favorite reading material. When I first moved to New York City, I performed with one of the city’s top comedy (喜剧) groups. Comedy, I have discovered, is a great teaching tool. It is also a wonderful defense against fear.

One of my favorite e-mails I’ve ever received was sent to me in 2009 by a young reader who loved my stories. Here’s what he wrote:


Dear Mr. Grabenstein,

I just wanted to let you know that I really, absolutely love your books. I’m in 6th grade and recently finished The Hanging Hill after reading The Crossroads. Your stories mix action, humor and horror together in a perfect combination.

Thanks so much!

Will R

Comedy is a writer’s tool for releasing tension and it also simply makes books more fun to read. I used humor in my middle grade novel The Island of Dr. Libris to make classic literature feel more accessible to young readers. I also think it’s why so many reluctant readers — including kids who haven’t read a book in years — have been crazy about Escape from Mr. Lemoncello’s Library and Mr. Lemoncello’s Library Olympics. Learning the Dewey DecimaI System in maths class can be fun if it is presented in a funny way because when we’re laughing, we never think we’re working too hard.

1. Where is the text probably from?
A.A literature textbook.B.An autobiography.
C.A writing guideline.D.A writing outline
2. Why does the author mention the e-mail from a student in paragraph 3?
A.To prove a theory.B.To explain a concept.
C.To support his opinion.D.To introduce the topic.
3. Which of the following best describes Dewey Decimal System in the last paragraph?
A.Boring.B.Effective.C.Useful.D.Simple.
4. What can be a suitable title for the text?
A.Drama suit, a decoration for writingB.Imagination, the soul of writing
C.Magazine, a guide for writingD.Fun, the basis in writing
共计 平均难度:一般