组卷网 > 知识点选题 > 高中英语综合库
更多: | 只看新题 精选材料新、考法新、题型新的试题
解析
| 共计 86 道试题
阅读理解-阅读单选(约280词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇记叙文。文章主要介绍了Antoinette “Toni” Harris正在球场内外创造历史。这位22岁的东洛杉矶学院二年级学生成为首位获得全额奖学金的女性。介绍了她的个人经历以及成就。

1 . Antoinette “Toni” Harris is making history on and off the field. The 22-year-old sophomore (大二学生) from East Los Angeles College has become the first woman to be offered a full scholarship.

While a few women have been offered (partial scholarships to serve as kickers on collegiate teams, Harris is the first to receive a full scholarship to play a skilled position on the field. It’s a landmark for the sport to be sure, but for Harris, breaking glass ceilings is something she’s been doing since she was six-years-old.

“I had a coach who had told me before that I would never get to the next level because I was a lot smaller and not as fast as the other guys. So that moment taught me to never give up.” Harris tells CNN. “From that moment on I told myself no one’s ever going to decide what I am going to do with my life. That’s my decision.”

Instead, she went on to play for East Los Angeles college, helping her team go 4-6 after battling back from health problems.

During last month’s Super Bowl, the defensive back appeared in a Toyota commercial (商业广告). In it Harris can be seen putting in work on the field, facing opponent (对手) twice her size and lifting tires in the air. It is an inspiring part.

“In the end you’ve got to push yourself,” Harris tells ESPN. “I’m going to focus on my goal. My final goal is to be very good at a four-year university and the first female NFL player, I know I can get there.”

1. What made Harris special?
A.she plays well as a kicker on the football field
B.She is the first woman to receive a full football scholarship
C.She is one of fey women players in her college
D.She works well as a skilled player on the
2. What happened when a coach commented on Harris’ development?
A.she lost heart for a momentB.she determined to practise more
C.She lacked the power of exerciseD.She realized she decided on her future
3. What can infer from the Toyota commercial?
A.Harris was at a disadvantage in sizeB.Harris got treated badly by opponents
C.Harris liked lifting tiresD.Harris was twice as big as her opponents
4. What is Harris’ aim?
A.Playing constantly in her universityB.Keeping up with others in her university
C.becoming the first woman NEL playerD.working as a female coach in NFL.
2023-12-28更新 | 19次组卷 | 1卷引用:广东省深圳市西乡中学2019-2020学年高二上学期期中试卷(含答案)
阅读理解-阅读单选(约340词) | 容易(0.94) |
名校
文章大意:这是一篇应用文。文章主要介绍了大学生的四大传统暑期工作以及各自的优点。

2 . Top 4 Traditional Summer Jobs for College Students

With the summer break around the corner, students will be looking for seasonal and short-term jobs for extra cash, to stay busy or to make additions to their resume (简历). The following jobs have been longtime go-tos for many young adults.


Lifeguard

Because summer is the busiest season for pools and beaches, lots of summer jobs exist for strong swimmers. Lots of positions can be found at community and neighborhood pools, while those who live near the coastline can also find positions at public beaches. These jobs are a great opportunity to build your fitness, keep people safe and be outdoors to enjoy some fun in the sun. The average hourly wage for lifeguards is $9.50.


Camp Counselor (辅导员)

Students, who enjoy spending their time with children, being a leader and overseeing fun, outdoor activities are often the perfect fit for camp counselor positions. Students studying science, for example, can work at a science camp, while those with a creative talent can work at an arts-focused summer program. The average hourly wage for camp counselors is $9.28, but those with years of experience or specific academic backgrounds may earn more.


Sales Associate

Students with a skill for persuasion and helpfulness often enjoy sales associate jobs. Students interested in business, finance or sales/marketing often gravitate (被吸引) towards these roles, but they’re also a great fit for anyone seeking a low-pressure summer position or even just a discount at their favorite store. The average wage is $10.20 hourly.


Food Server

Although it may not seem like the greatest way to spend a summer, working as wait staff allows students to build their social skills, stay active, enjoy free meals while working and familiarize themselves with different cuisines. The average salary is $9.00 hourly, but tips can raise that number hugely.

1. Being a lifeguard means you can___________.
A.work indoors onlyB.work near your home
C.have fun with your friendsD.work without certifications
2. What do you know about the camp counselor job?
A.It requires students to be good at outdoor activities.
B.A background in a specific area may provide an advantage.
C.It offers the highest average hourly wage among the four jobs.
D.The experience of babysitting can help you earn more money.
3. What might be one of the benefits of working as a sales associate?
A.Enjoy free meals.B.Enjoy lower purchase prices.
C.Develop a set of new skills.D.Build a career for sales or marketing.
4. What can people learn in a waiter’s job?
A.How to deal with people.B.How to deal with pressure.
C.How to grow their patience.D.How to make different cuisines.
5. Which job may allow you to earn more than it says?
A.Lifeguard.B.Camp counselor.C.Sales associate.D.Food server.
阅读理解-阅读单选(约330词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是记叙文。讲述了5岁的女儿为全家人准备了圣诞节礼物,作者从女儿身上懂得了给予的力量。

3 . “Dad, I need your help. Come here!” My 5­-year­-old girl pulled me towards the computer. “Dad, please buy everything I have in the Amazon shopping cart (购物车). Here, take this cash from my savings!” The shopping cart showed ten items for a total of about 130 dollars. “Wait!” I replied.“That’s too much money! Why do you need all these things?”“Please, Dad! These items will get here before Christmas. I have a surprise for everyone. No peeking(偷看)!” she explained, and I bought everything.

A couple of days later, she got everything. I saw her then wrapping (包装) all her gifts. “Can I help you?” I asked.“No, Dad. I told you these are special surprises. No peeking!” she replied. Her excitement was obvious.

The day came. She was all around her gifts, planning, protecting, arranging. Everything had to be perfect. As soon as dinner was over, she jumped from her chair and took her gifts. She went around giving each one of us her piece of love. These were small items, but it was the meaning of giving her heart that we were really feeling. As she gave the gift to each person, she watched the expression on our faces. Our smiles were her greatest reward. Her last gift was for my 2-­year-­old boy—a toy car. It was hard to describe my little boy’s delight at getting this gift! For several minutes, everyone’s attention was focused on watching him go all around the house happily.

Seeing these acts of my 5­-year­-old helped me understand the power of giving—giving from the heart. Later that day, my girl received some gifts, but she didn’t need them. She focused on others, not on herself. It was clear that she was the one feeling true joy.

1. Why did the girl ask her father for help?
A.She didn’t have enough money.
B.She needed him to keep the secret.
C.She wanted to get his opinions on gifts.
D.She couldn’t make the online payment.
2. How did the girl feel when wrapping the gifts?
A.She felt proud.
B.She felt delighted.
C.She felt cautious.
D.She felt satisfied.
3. What did other family members think of the girl’s acts?
A.Pleasant.B.Creative.
C.Reasonable.D.Surprising.
4. What is the author’s purpose in writing the text?
A.To praise his daughter for her generosity.
B.To share his experience of raising his kids.
C.To discuss how to find happiness in daily life.
D.To share the lesson learned from his daughter.
阅读理解-阅读单选(约210词) | 较易(0.85) |
文章大意:本文是一篇应用文。该文章介绍了一种健康饮食计划,重点强调了营养的重要性,帮助人们减肥、减少体积、保持健康和美丽。

4 . Be Healthy! Be Slim! Be Beautiful!

Discover the secret for a healthy, slim, and beautiful you!

I love this healthy diet program because it helps you lose weight, lose inches, feel healthy and look beautiful.

This healthy diet is an 8 week’s program which is unlike other diet regimes (食物疗法). In that it focuses on proper nutrition(营养) first and weight loss second. Your body must have proper levels of minerals, vitamin, and protein in order to work well. It provides a simple lifestyle change to give you more energy and improve your health most greatly. It offers control over hunger with a dense diet allowing 1,700 to 2,000 calories a day. If a person has a weight problem, their body probably is not working at proper levels of basic nutrients(营养物). We invite you to follow this program, so you can be the slim person who lives inside you.

You too, can love dieting especially if you are losing weight and losing inches. For more information about our program, please get to our address in the internet: http://www.Shaklee.net/ lifestyle_for_heath/products.

1. This passage is mainly about _____.
A.how people should keep fitB.why people should keep fit
C.a healthy diet programD.ways to lose weight
2. The underlined phrase “lose inches” in the passage means _____.
A.become shorterB.become thinner
C.become fatterD.become taller
3. According to this passage, all of the following are true except that _____.
A.this program makes a change in your lifestyle
B.this program can stop you from feeling hungry
C.this program tries to tell us what people should do to become slim
D.this program allows you 1,700 to 2,000 calories for each meal
4. If you click “http://www.Shaklee.net/ lifestyle_for_heath/products” you may read _____.
A.the content of this programB.some other programs
C.some interesting foodsD.some products you can buy
阅读理解-七选五(约240词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇记叙文。通过照顾得癌症的姑姑,“我”不仅改变了原先对老人和病人的看法,而且认识到人都会有需要帮助的时候,无论是身体上还是精神上。

5 . My aunt got sick after her only son died. She was beginning to forget things. Simple tasks became a challenge for her.

    1     Then she went through chemotherapy (化疗) and radiation. Although she could still walk and talk, she forgot a lot of things that happened in the past and even conversations that had taken place a few days before.

My grandmother became my aunt’s caretaker. After school, I would go to my grandmother’s home until my mom got off work.     2     I started preparing meals and talking to my aunt to keep her company.

As my aunt’s symptoms developed, she could not stand for a long period, so we began assisting her as she walked.     3     This was the hardest part for me. But I did it to help my grandmother. After a while I began administering medicine and massaging (按摩) my aunt’s legs to help with the circulation.

    4     I didn’t think I had the courage to help someone who was sick or who could not look after himself. But after assisting my aunt I began to care more about the needs of others. Seeing someone so strong and passionate (热爱的) for life fall sick to the point where she needed assistance with things most people take for granted was a new understanding.     5     This experience not only changed my view on life, but also inspired me to consider becoming a physician’s assistant, or another career where I can help others.

A.Next I was asked to help bathe her.
B.My heart became soft for the needs of others.
C.She had been cancer-free for about four years.
D.After some tests, we were told that she had brain cancer.
E.I realized that we all need help in life, whether physical or mental.
F.This experience changed how I viewed old people and the sick.
G.During this time my grandmother started asking me to help her care for my aunt.
阅读理解-阅读单选(约370词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇说明文。文章讲述了每年,奥尔尼和自由党的妇女都会参加一项不同寻常的赛跑——煎饼赛跑。

6 . Each year, the women of Olney, England, and Liberal, Kansas, have an unusual “pancake racing”. This tradition is said to have started on Shrove Tuesday,1445, in Olney. Shrove Tuesday is the day before the Christian season of Lent begins.

It is said that in 1445, an Olney woman was making pancakes. She suddenly heard the church(教堂) bells ring, signaling the beginning of the Shrove Tuesday service. Realizing that she was going to be late for church, she raced out the door still wearing her apron(围裙) and headscarf and holding her frying pan(锅) with a pancake in it. Olney women continue this tradition more than 500 years later.

In 1950, a person of Liberal wanted his town to join in Olney Pancake Race. He made some phone calls to Olney to set up a friendly competition, and the people of Olney accepted the challenge.

The rules are simple. Racers must wear the traditional headscarf and apron. They have to flip(抛) the pancake in the air so that it flips and lands back in the pan on the other side. After the race, there are Shrove Tuesday church services. Then Liberal and Olney connect through a video call to compare race times and announce a winner.

In both towns, the races have grown into larger festivals. Olney’s festival is an all­day event starting with a big pancake breakfast. Liberal’s festival lasts four days and includes a parade, a great show, and eating competitions.

Although the women’s race is still the main event, both towns now hold races for boys and girls of all ages. Emma Evans,14, was the winner of her age group’s race in Liberal last year. She wore an apron that her grandma made for her and used a pan passed down to her from her older brother. Her family cheered her on from the sidelines.

“It’s a family tradition, ”Emma says. “And there are only two places in the world that compete against each other in a race like this, so it feels special.”

1. What do we know about Olney Pancake Race?
A.It was founded by a cook.B.It was started during Lent.
C.It is a centuries­old tradition.D.It has been held every year since 1445.
2. What do the competitors have to do during pancake racing?
A.Wear their formal clothes.B.Throw and catch the pancake.
C.Hand the pancake to another.D.Eat the pancake while running.
3. Different from Olney’s festival, Liberal’s festival         .
A.lasts only one dayB.has more varied activities
C.holds different races for boysD.starts with a delicious breakfast
4. How does Emma look at pancake racing?
A.It is family­friendly.B.It is quite competitive.
C.It should be internationalized.D.It should provide aprons for racers.
2023-10-13更新 | 12次组卷 | 1卷引用:Unit2单元检测 2020-2021学年外研版选择性必修第三册
阅读理解-阅读单选(约370词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是说明文。文章介绍了圣诞老人的历史

7 . The story of Santa Claus began hundreds of years earlier. During the fourth century, a Roman Catholic church official called Nicholas of Myra became famous for his many good actions. Nicholas was made a saint after his death and it became common in northern Europe to hold a celebration on December 6th, the day Nicholas died. All kinds of stories were told about saint Nicholas and the Dutch brought one of these stories with them to America. They believed that each year the saint rode a white horse from home to home. He gave presents to children who had been good, and coal or straw to children who had been bad. Other Americans who lived nearby greatly enjoyed the Dutch celebrations. They decided to make saint Nicholas part of their own celebration of Christmas. But he got a new name Santa Claus. It was taken from the Dutch words for Saint Nicholas, Santa Claus. The Dutch imagined Saint Nicholas to be a serious, even frightening person, who could punish as well as give gifts. But in 1822, an American named Clement C. Moore wrote a Christmas poem for his children, the poem called A Visit from St. Nicholas, created a completely new Santa Claus. Dr. Moore described a short, happy, little man who rode in an open sleigh. The sleigh was pulled from house to house by eight white reindeer. At each house Santa delivered gifts by dropping them down the chimney into the fireplace. Dr. Moore’s poem was published in a newspaper in New York, in 1823. It soon became popular all over America and it became the source for the Santa Claus American children still believe in today.

An American artist named Thomas Nast also played a part in creating Santa Claus. Beginning in 1860’s, Mr. Nast drew pictures of Santa Claus for an American publication called Harper’s Weekly. These pictures showed a fat, smiling old man with a red nose and white beard. He was dressed in a red suit with white fur and a black belt. Today more than one hundred years later, that same Santa Claus can be seen everywhere at Christmas time.

1. Nicholas died ________.
A.on December 25thB.on December 6th
C.in 1822D.in 1823
2. Nicholas became famous because ________.
A.he lived during the fourth century
B.he was a Roman Catholic Church official
C.he did a lot of deeds
D.he lived in Myra, the ancient capital of Lycia
3. The Dutch believed that Saint Nicholas ________.
A.gave presents to each child
B.gave nothing to the bad children
C.gave coal or straw to the bad children
D.gave presents to the adults
4. The Santa Claus that American children trust today comes from _______.
A.a newspaperB.a poem
C.a chimneyD.a forest
2023-10-13更新 | 53次组卷 | 1卷引用:新外研版高中英语必修二 Unit 2 Let’s celebrate单元测试
阅读理解-阅读单选(约340词) | 适中(0.65) |
名校
文章大意:本文是一篇说明文,主要讲的是读书给孩子听的重要性。

8 . You may have been told in the past that reading to your children can help their development. Now an organization is trying to stress it even more.

The American Academy of Pediatrics is now having doctors encourage parents to read aloud to their children, even at the earliest stages. They say it is an important part of the brain’s development in the first three years of a child’s life.

“Although reading to our children can be a simple thing, it has a huge effect on our children. It can encourage our children to read later on in life and give a good start to their education. It can enhance the vocabulary and other communication skills. We can continue to do something that doesn’t take a lot of time and energy to tell the children that love of reading is so important when they are babies,” said Dr Heidi Stoltenberg at Mayo Clinic Health System.

Reading to your children is very important. Stoltenberg said it is never too early to start. “It may seem kind of unusual because we don’t necessarily think babies are at an age when you would read to them, but immediately when you come home from the delivery (分娩) of your baby is a great time to start that,” Stoltenberg said.

Studies have shown that the poverty level plays a major role in parents who read to their children. Many times, that is simply because the families cannot afford books or other things to read. There are many resources (资源) in our area to help those families get reading materials. The United Way of Freeborn County, and many others across the region, have teamed up with Dolly Parton’s Imagination Library. Many local hospitals, including Mayo Clinic Health System in Albert Lea and Austin, also take part in Reach Out and Read.

1. What does the underlined word “enhance” in the third paragraph mean?
A.Choose.B.Receive.C.Increase.D.Prevent.
2. What is Stoltenberg’s opinion of reading to babies?
A.She thinks it is completely meaningless.
B.She believes babies may get hurt if you do that.
C.She insists that the parents turn to some experts.
D.She holds that reading to babies should start as early as possible.
3. What’s the main difficulty for parents to read to their children?
A.Being short of time.
B.Being short of money.
C.The bad family environment.
D.The poor education background.
4. What does the text mainly talk about?
A.The importance of reading to children.
B.New ways to develop children’s reading ability.
C.Reasons that influence children’s reading habits.
D.Necessity of paying attention to children’s brain development.
阅读理解-阅读单选(约380词) | 适中(0.65) |
文章大意:这是一篇夹叙夹议文。人们往往更喜欢夸耀孩子的天赋,但是作者认为孩子的良好品质更值得夸耀。

9 . When mothers I know talk about their gifted kids, I will have a lot of conflicting emotions. I get it that the moms are proud, and surely, I don’t mind hearing about the kids’ other amazing achievements. It’s the gifted thing that gets me.

I would probably feel differently if my daughter Violet was some great prodigy. Maybe I would be out there bragging (吹嘘) with some mothers if she was reading on an eighth grade level instead of struggling through “I’ll Teach My Dog a Lot of Words”. Like every other parent, I had dreams of Violet being some kind of combination of Lincoln and Mozart. But in schoolwork at least, Violet seems solidly normal, ahead of some in her class, behind when compared to others.

But why do I care? Normal is a good thing! Normal is great! As it is, what I’d like to brag about seems like a thing people never care about. My Violet is a really great little girl. She’s a little hothead, with a temper, but she also cares about other people’s feelings. When friends of hers are sick, she wants to make them little cards and pictures to help them feel well. A new little girl came to her classroom last week, and Violet noticed she was feeling lonely and scared, so she asked the new girl to play at break.

But no one brags how nice their kid is. Too bad. That’s the kind of thing I’d like to hear. I don’t think I’d mind listening to lots of stories of kindness. “Oh yeah? Well, my kid took his plate to the sink without asking!” “Yeah? My kid lined up his shoes in rows in his closet and then sat on my lap and told me I was pretty!” Listening to those kinds of stories makes me feel cheery. They make me feel like the world is a good place, full of people who care for each other. Unlike those about kids who are trying to be the best.

1. Hearing other moms bragging about their gifted kids, the author feels______.
A.calmB.proudC.uncomfortableD.surprised
2. What does the underlined word “prodigy” in Paragraph 2 mean?
A.A person who studies hard.B.A person who acts unwisely.
C.A person with unusual abilities.D.A person with a great personality.
3. Which of the following can best describe Violet?
A.She is intelligent.B.She is kind-hearted.
C.She is a perfect girl.D.She is sometimes lonely.
4. The author prefers to listen to stories about______.
A.kids’ happy livesB.kids’ achievements
C.kids’ good characterD.kids’ wonderful talents
2023-09-03更新 | 13次组卷 | 1卷引用:新外研版高中英语必修二 Unit 5 On the road单元测试
阅读理解-阅读单选(约330词) | 适中(0.65) |
文章大意:本文是一篇新闻报道,主要讲的是一名奥地利滑雪者在被雪崩掩埋后获救,这被称为“奇迹”。

10 . The rescue of an Austrian skier who was found alive after being buried by an avalanche is being called a “miracle”. Police in Upper Styria — the mountainous and forested region in southern Austria — said they were alerted on Christmas Day that a 26-year-old skier had not returned from the slopes. The man who alerted police said he had managed to get through to the skier’s mobile phone but heard only “cracking noises” on the line, the BBC reported.

A rescue team was able to trace the skier beneath more than 3 feet of snow using an electric avalanche victim’s transceiver (无线电收发两用机), which skiers are required to wear in avalanche-prone areas. They found the man was on a slope of Mount Pleschnitzzinken, in the northwestern area of Upper Styria. “You can’t move under a blanket of snow like this,” Stefan Schrock of the Styria mountain rescue service told Austrian public broadcaster ORF. “The man was extremely lucky that he had a big enough air pocket under the blanket of snow, so he had oxygen too and was able to breathe.”

The man was found about two hours after authorities were first alerted. However, the avalanche hit the region three hours before that when the man was buried in the snow. A rescue team and local police dogs dug the man out of the snow and he was taken down the valley suffering from hypothermia (体温过低). He was otherwise unharmed.

An avalanche also swept across a marked ski trail near the Swiss town of Andermatt on Thursday, injuring two people. Four others were either rescued themselves from the snow unhurt. Police and rescuers searched the snowslide after witnesses said more people might be buried, but the operation ended with police saying there were no more victims. The avalanche occurred mid-morning while many holiday skiers enjoyed mountain sunshine the day after Christmas.

1. Why did the man alert the police?
A.He found two people injured.
B.A 26-year-old skier got lost.
C.He heard only terrible noises.
D.Many people got lost on the slope.
2. How could the skier survive?
A.Only the dog helped him.
B.He had an electronic transceiver.
C.A blanket of snow helped him.
D.He had a big enough air pocket.
3. How long was the man trapped in the snow?
A.For two hours.
B.For three hours.
C.For five hours.
D.For a week.
4. What’s the best title for the passage?
A.A terrible avalanche.
B.A Christmas miracle.
C.An exciting rescue.
D.A Christmas ski.
2023-09-02更新 | 16次组卷 | 1卷引用:新外研版高中英语必修二Unit 3 On the move单元测试
共计 平均难度:一般